Alpinet Hărţi Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
de-ale lui Golopentia Dan

Colonelul


publicat Marţi, 29 Mai 2007, 23:44 in de-ale lui Golopentia Dan

O convorbire cu Alexandru Stoenescu care in 2006 a sarbatorit activ 60 de ani de drumetie prin Carpati.

Permalink - 1 comentarii

Zapada la Podragu


publicat Joi, 7 Sep 2006, 19:42 in de-ale lui Golopentia Dan

Cateva zile la cabana Podragu, am urcat din Orasul Victoria pe la cabana Turnuri. Intamplarea a facut sa prindem cea mai figuroasa saptamana a verii. N-am apucat sa facem decat o tura pe Moldoveanu inainte de zapada si vremea rea si foarte rece care a venit miercuri 30 august.

Permalink - 0 comentarii

O tura pe Olimp


publicat Miercuri, 23 Aug 2006, 12:08 in de-ale lui Golopentia Dan

O tura de trei zile in Parcul National Olimp in Grecia. Dupa escaladarea varfurilor Skolio si Mytikas ne-am intors la Litochoro prin canionul raului Enipeas.

Permalink - 0 comentarii

Doua ture de primavara


publicat Sâmbătă, 15 Apr 2006, 19:10 in de-ale lui Golopentia Dan

Doua ture de primavara pe dealurile din jurul Comarnicului si a orasului Breaza. Prima, din Comarnic se urca pe dealul Plesuva si se continua la stanga spre Gurguiatul. La o sageata galbena se continua spre dreapta catre Poiana Hotilor si V. Larga sau Sinaia. A doua tura, se porneste din Breaza, de la Dealul cu Cruce se continua spre V catre dealul Sultanu traversand valea Provitei. Intoarcerea tot in Breaza pe o ruta diferita.

Permalink - 1 comentarii

O tura in M-tii Baiului(4)


publicat Sâmbătă, 25 Mar 2006, 19:54 in de-ale lui Golopentia Dan

Din Sinaia halta am urcat pe Piciorul Gagului. Odata ajunsi in culmea principala a M-tilor Baiului am urmat-o spre sud pana in Secarie, si am coborat pe Valea Batraioara in Comarnic. Cam 7 ore de mers sustinut in conditii de iarna.

Permalink - 0 comentarii

O tura in M-tii Baiului(3)


publicat Miercuri, 15 Mar 2006, 12:03 in de-ale lui Golopentia Dan

O tura din Azuga pe Culmea Sorica pana in Vf. Urechea, cu coborare pe Plaiul Urechea si inapoi in Azuga. Cam 5 ore de mers efectiv in conditii de iarna, poteca era insa sparta.

Permalink - 2 comentarii

O Tura in Piatra Mare


publicat Marţi, 7 Feb 2006, 19:19 in de-ale lui Golopentia Dan

Din Predeal se merge spre cabana Susai. Inainte de Muchia Susai se face stanga pe drumul forestier care ne scoate in poteca marcata cu banda rosie spre Vf. Piatra Mare. Dupa Poiana Stanii din Pietricica este o prima iesire pe stanga spre Halta Tunel in Valea Timisului Sec. Noi am continuat in sus pina la Coada Pietrii Mari si coborat pe la cascada Tamina in Timisul de Sus. Pe 5/2 conditiile erau bune, poteca batatorita, asa ca ne-au trebuit 5 ore si jumatate pentru toata tura. Am mers intr-un ritm sustinut si am facut foarte putine pauze.

Permalink - 1 comentarii

O Tura in M-tii Baiului( 2)


publicat Miercuri, 18 Ian 2006, 18:57 in de-ale lui Golopentia Dan

O tura de o zi in M-tii Baiului. Din Sinaia se urca pe la Stana Mare pe M-tle Cumpatul pana pe Baiul Mare, dupa care se parcurge creasta principala pana pe Vf. Piscul Cainelui. Coborare pe Piscul Cainelui in Sinaia. Cam 7,5 ore de mers sustinut in conditii bune de vizibilitate.

Permalink - 0 comentarii

O tura in M-tii Baiului


publicat Joi, 24 Nov 2005, 12:41 in de-ale lui Golopentia Dan

O tura in M-tii Baiului. Din halta Sinaia Sud se urca pe Piciorul Gagului, urmeaza o trversare pe curba de nivel a Culmii Gagul Mare si a Vaii lui Bogdan. Un loc bun de popas la jumatatea traseului este Stana din Vasai. Se urmeaza apoi drumul de creasta pana in Secarie, iesirea pe Valea Batraioarei in Comarnic. Cam 7 ore de mers intins si in jur de 25Km.

Permalink - 0 comentarii

O iesire cu Floarea de Colt-Bucuresti


publicat Marţi, 4 Oct 2005, 10:28 in de-ale lui Golopentia Dan

O tura de o zi pe Culmea Ciorga (Horvatca) pe o poteca nemarcata. Este cea mai directa cale de acces spre varful Piatra Mare din Valea Timisului. Iesirea pe valea Timisului Sec si Halta Tunel este deasemenea rapida, toata tura se poate face in cam 6 ore de mers efectiv.

Permalink - 0 comentarii

Pe Potecile Amintirilor


publicat Marţi, 6 Mar 2001, 18:24 in de-ale lui Golopentia Dan

PE POTECILE AMINTIRILOR PE POTECILE AMINTIRILOR 9 Septembrie 1994, Fagaras. Cu rucsacul pregatit de drum am luat cursa de prinz la Brasov. Cum aveam ceva timp pina la trenul de Busteni m-am invirtit prin fata garii, m-am uitat la dughene, am cumparat ziare si cite ceva de ale gurii. Pentru o clipa mi s-a parut ca am recunoscut in multimea din jurul garii o fata cunoscuta, bineinteles imbatrinita, a unui fost coleg de liceu Iuliu P. zis Chelie. N-am incercat sa stau de vorba insa. Pe la trei dupamasa coboram in cocheta gara din Busteni., o doamna ma intreaba daca nu vreau o camera la ea in gazda. Pretul era rezonabil, dar vremea fiind buna, am hotarit s-o iau direct la drum asa cum planuisem. Din drumul principal am luat-o la stinga pe strada marginita cu vile frumoase, care urca in panta destul de pronuntata spre Caminul Alpin. Mai mult din curiozitate am intrat sa vad cum stau...

Permalink - 3 comentarii© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org