Meniu și prețuri de refugiu:-)

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Meniu și prețuri de refugiu:-)
Data publicării: : 27 Iul 2010, vizualizări:: 826
Localizare geografica: Franța
Album (slideshow): Stropi de lumină
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717
Descriere: Pirinei. Refugiul Estom, pe la ~1800 metri pe Valea Lutour. Pe vale se poate intra cu mașina, însă numai 1 km, aproximativ. Parkingul se află cam la 1360 de metri, iar de acolo în sus accesul este permis numai pe bază de bocanc. Surprinzător este numărul extrem de mare de persoane în vârstă (unele mi se păreau de peste 70 de ani!) care fac traseul de aproape 6 km pînă la refugiul Estom, unde mănâncă de prânz și stau la taclale sub umbreluțele de pe malul lacului...
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Marți, 27 Iul 2010, 12:24

Am uitat sa precizez ca cel putin in Pirinei, conceptele de refugiu si cabana sunt exact pe invers decat in Romania. Cabana de acolo este ca refugiul din Carpati, adica o simpla constructie care te apara de ninsoare si ploaie, nepazita si fara niciun alt serviciu. Refugiul pirenaic arata precum cabana carpatina, cu mancare calda, priciuri sau chiar camera, dusuri, panouri solare, etc. Cele mai cunoscute si tranzitate refugii au chiar Internet.

marius schmidt marius schmidt, Marți, 27 Iul 2010, 23:00

Mai cata si pozam si lista de preturi de la Balea Lac!:D>

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Miercuri, 28 Iul 2010, 0:06

Știți foarte bine cu toții că la cabanele unde ajung șoșonarii e jale.:-D
P-aicea, șoșonarii au lumea lor, bine îngrădită și delimitată, și din care ei nu pot ieși sau scăpa către zonele protejate ale parcului național. Parcul e accesibil numai pe jos, pe bază de rucsac, bocanc și transpirație. Așa că, nici muzică, nici foc, nici tăiere de lemne, nici cort decât în câteva locuri foarte bine marcate... :-)

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Miercuri, 28 Iul 2010, 0:24

Foarte buna seria din Pirinei, felicitari. Ar fi frumos daca ai avea timp sa o reunesti si sub forma unui articol. Numai bine.

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Joi, 29 Iul 2010, 0:42


Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 180
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
FotografieComentariuData
La taclale cu îngerii
Mihai Nicolescu
Multumesc pentru fiecare cuvint, Daniela! Nu stiu ce sa spun mai mult... Decit ca mi-am atins scopul :-)
12 Nov
Se lasă toamna
Mihai Nicolescu
Multzam frumos! Albumul nu este complet inca, mai am citeva poze la aprobare, si altele pe lista de asteptare, pentru maine :-) Numai bine, salutari.
10 Nov
Altă lume...
Daniela Popescu
Mi-e tare cunoscut locul, parcă aș fi fost pe acolo! :-)
25 Sep
Vocație pentru mediul alpin...
Mihai Nicolescu
Într-adevăr, ai observat bine detaliul :-) Dar dacă ai ști cît m-am învîrtit în jurul doamnei vaci, ca să o prind din față, si cu muntele ca fundal... era să mă apuce furtuna, nu alta! Pînă la urmă am lasat-o baltă! :-D
6 Dec
Perle de toamnă
Mihai Nicolescu
Mulțam! Ies unele poze mai bune, tocmai cînd te aștepți mai puțin...:-)
5 Nov
La stână
Mihai Nicolescu
:-D Ar putea să fie Milka! Dar nu-i așa că "acolo sus", la munte, laptele (ca și brânza, și orice altceva) e mai bun?
5 Nov
Perle de toamnă
Mihai Nicolescu
Cu plecăciune... :-)
4 Nov
Aburii pământului
Dan Tăuțan
Vezi, la asta mă refeream mai adineauri: spațiu și timp, unghi și lumină...! Tare de tot!
19 Iul
Schit
Mihai Nicolescu
Salutare, Dane! :-) Ai dreptate, partea din dreapta sus este supraexpusa, numai ca eu am cautat intentionat efectul asta: este lumina care vine de sus si care cade, intimplator, tocmai pe schit. Mie personal mi s-a parut mai potrivit asa. Am, de exemplu, si alta varianta a aceleiasi fotografii, din acelasi unghi si nearsa, dar care mi s-a parut prea comuna, prea stearsa, prea putin vibranta... :-)
18 Iul
Refugiu...
Mihai Nicolescu
:-) Eu aș fi mulțumit să fie amendați în RO măcar cei care plantează sticle de plastic sau cutii de bere oriunde pe munte, sau cei care își schimbă uleiul de motor direct în rîu (lucru pe care l-am văzut personal). Indiferent de gradul de rudenie... :-)
13 Iul
Refugiu...
Mihai Nicolescu
:-) Și am uitat niște detalii curioase: în Parcul Național nu este permis să se facă zgomot, la fel cum nu este permis zborul nici unui aparat (cu motor sau fără), la mai puțin de 1000 de metri altitudine relativă, pentru a nu deranja animalele (cu excepția zborurilor de recunoaștere sau a intervențiilor elicopterelor de salvare)! La fel, nu se pot introduce cîini sau alte animale domestice în Parcul Național, din aceleași motive...
13 Iul
Refugiu...
Mihai Nicolescu
Așa e, Cristian. Mă repet pentru a mia oară: profunda diferență între civilizația montană europeană și cea mioritică este o chestiune de atitudine, educație și responsabilitate. În Pirinei, nici un refugiu nu are coșuri de gunoi!!! Fiecare turist își ia gunoiul cu el, în rucsac. În Parcul Național nu se poate face focul (și nu se face), nu se pot tăia sau rupe copaci, flori, etc., (și nu se taie), nu se poate campa oriunde (și nu se campează), ba chiar sunt locuri unde ești rugat să nu ieși din potecă, pentru a preveni erodarea solului! De curînd am trecut chiar printr-o zonă permisă de bivuac: seara, zona era plină de corturi, dimineața plecaseră toți. Cu mîna pe inimă spun că nu am văzut nici un chibrit măcar, nici o hîrtie, nici o urmă a prezenței umane cu o seară înainte... Iar asta e valabil oriunde în Pirinei.
13 Iul
O binemeritată odihnă...
Mihai Nicolescu
Aveți dreptate, turismul prin Europa a devenit al naibii de scump, mai ales în locurile tradiționale de interes (capitale, munți, litoral, etc.). Eu am comparat aproape involuntar cu prețurile "normale" de pe aici, unde o bere într-un bar nu trece de 2 sau 2.50 €. Oricum ar fi, cam asta e legea cererii și a ofertei :-D
13 Iul
Coboară seara...
Mihai Nicolescu
Da, e frumoasă natura îngrijită. Iar în acest caz, îngrijită înseamnă nealterată de mîna omului...
13 Iul
Lumină lină
Mihai Nicolescu
Dacă în poză îți place, să vezi în realitate cum e... Nebunie curată, nu alta! :-)
Mulțumesc!
11 Iul
Vis cu ochii deschiși
Mihai Nicolescu
Mulțam, Laura! :-) Îmi este însă oarecum incomod să trimit toate fotografiile care, după gusturile mele, ar completa în mod echilibrat "toată" seria, din cauza limitării numărului de trimiteri pe zi sau pe săptămînă. Mă limitez și eu, așa, la cele 10 pe săptămînă, care sper să placă. :-)
11 Iul
Cameleonic
Mihai Nicolescu
:-D:-D Nu știu dacă e turcoaz sau fransoaz, da' așa e...!:-D
10 Iul
Ascuns
Mihai Nicolescu
Salutare, salutare! Nu, întotdeauna am "tras" mai mult către Pirineii francezi, pentru că sunt mai "pregătiți" pentru toate formele de turism și activități anexe decît cei spanioli. Dar oricum ar fi, nu-ți ajunge o viață ca să-i descoperi. Henry Russel, un celebru cercetător, promotor și pasionat al Pirineilor, spunea: "Alpii impresionează, dar Pirineii subjugă". :-)
10 Iul
Salutare la toată lumea mondială:-)
Mihai Nicolescu
:-)) Nici nu mă îndoiam! Că arătați bine cu toții, evident!
Prin iubitul București, dacă totul iese bine, trec chiar la vară, prin luna lui gustar, adică august... Sper să nu mă topesc de căldură! Păstrăm legătura!
Apropo, ia mai bagă și tu niște poze pe aici, că doar n-o să-mi zici că duci lipsă... :-)
25 Iun
Lacrimi de bucurie
Mihai Nicolescu
Mulțămim cu plecăciune Excelenței voastre :-D
30 Mai
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 180
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2020