Traind eternitatea...

Înscrisă de: Despinoiu Eduard
Traind eternitatea...
Data publicării: : 12 Iun 2006, vizualizări:: 1274
Localizare geografica: România
Echipament folosit: Fuji
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Viorel Borteş Viorel Borteş, Marţi, 13 Iun 2006, 10:23

In pictura, cand o culoare este predominanta, se numeste "cheie". Desi e prea mult verde aici pot spune ca-mi place mult poza ta, pesemne datorita alternantei nuantelor!

Sorin Rechiţan Sorin Rechiţan, Marţi, 13 Iun 2006, 16:21

Bine compusă. Dacă ai fi pozat-o mai spre seară, lumina ar fi fost ceva mai bună.:-)

Despinoiu Eduard Despinoiu Eduard, Marţi, 13 Iun 2006, 22:13

Foto asta e exact "cum a scos-o aparatu'"!, asa pe sleau :) Sorine, ti-ai dat seama dupa umbra copacului, asa-i? :-) Sunt unele momente care nu se repeta la ce lumina vrei, si in viziunea pe care ti-o doresti... Am avut subiectul in fata(deplasandu-se destul de repede), mi-am dat silinta sa iasa cat mai bine, in propria viziune. Mut succes, si la mai mare!

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Miercuri, 14 Iun 2006, 12:02

nu inteleg ce sunt punctele alea mici si albe din nord-vestul fotografiei. o reflexie a luminii, pasari sau...?

Despinoiu Eduard Despinoiu Eduard, Miercuri, 14 Iun 2006, 13:19

Salut Cristi! Cred ca este vorba despre niste aberatii optice! Imi pare rau ca -am grabit si nu am postat varianta ingrijita! Nu demult le-am observat si eu! :-)

Alexandru Hârju Alexandru Hârju, Miercuri, 14 Iun 2006, 20:25

eu nu inteleg ce e in Sud-Eestul fotografiei, murfatlar de altitudine cumva....???:-o

cosmin andrei cosmin andrei, Sâmbătă, 24 Iun 2006, 13:46

asta e frumoasa. culori tipice fuji, dar frumoase (e drept, cred ca le puteai forta tu nitel la postprocesare, daca stateai de ea).

eduard.. ma tot gandesc si eu sa arunc niste bani pe un s9500.. dar ma uit acu' si ma cam sperii: cu aberatiile alea ce-i? (imi par foarte mari)

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 24 Iun 2006, 13:54

eu nu am inteles ce sunt exact aberatiile: artefacturi in fotografie, praf pe lentile etc.:-)

Despinoiu Eduard Despinoiu Eduard, Duminică, 25 Iun 2006, 21:59

Inca nu imi explic aceste aberatii din fotografie! ca de fiecare data cand un aparat este lansat pe piata, forumurile bubuie negativ... Acum ca a trecut ceva timp de la lansare, apele s-au mai linistit, poti vedea clar punctele slabe si punctele forte ale aparatului... La banii pe care il dai pe aparat, eu spun ca ai cu ce lucra! Ai un zoom excelent, fiabliltate, control, valori bune pana la Iso 400, un Macro vizibil inbunatatit fata de modelele precedente! Un lucru negativ: nu te prea poti baza pe programele "Preset", de exemplu pentru "Anti-Blur" aparatul apeleaza la sensivitati mari incepand cu Iso 800:-?! Daca ai ceva de surprins rapid, si nu ai timp sa reglezi manual toate cele de expunere, poti apela cu incredere la programul "P" in care doar diafragma si timpul de expunere sunt reglate automat de catre aparat, restul: Iso, Sharpness-ul, White Balance-ul, etc raman aceleasi ca la ultima setare...cate despre diafragma, valori cuprinse intre F2.8 si F11, 30 de secundere expunere maxima(Bulb-ul nu da din pacate voie la mai mult) Ai ecran rabatabil care te ajuta la "firul ierbii", un vizor destul de Pixelat(135000 parca) pe care poti conta in aprope aorice situatie! Cam asa arata statistica proprie, sau mai bine zis am inceput sa imi dau seama pe ce contez si pe ce nu contez! Daca ai studiat oferta detaliata a produsului, vei vedea ca datele mele, coincid partial cu referintele date de testele lor! In unul din ultimele numere a revistei PHOTO Magazin a fost intocmit un raport! Din 6 aparate S9000 iese pe locul 2, fiind devansat de ultimul model de la Sony! Intotreauna va fi ceva mai bun, nu poti tine pasul cu ei! Eu spun asa:daca stii ce faci, esti la momentul potrivit, la locul potrivit, si ai S 9000-ul in mana, nu dai rateuri prea mari! Te poti baza pe Auto-Focus, e de baza! :-D Multa bafta! Cu prietenie, EdY D

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Duminică, 25 Iun 2006, 22:14

e tare reviewul tau edi, dar zi o vorba cu chestiile alea (=aberatii). zici ca apar aleatoriu? sau pe fiecare poza?

Despinoiu Eduard Despinoiu Eduard, Joi, 29 Iun 2006, 11:32

Cristi, este prima data cand patesc asa ceva... Pe ecranul LCD, nu se vedea nici urma de aberatie... Parca ar fi o scanare proasta! Am mai "tras" eu impotriva soarelui, si lentilele nu mi-au jucat nici o festa, si inate si dupa aceasta foto... Daca cineva este in cunostiinta de cauza, chiar il rog...

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Joi, 29 Iun 2006, 11:49

in fine, tu stii:-D eu as fi zis totusi ca punctele alea sunt neshte pasari zglobii sau ceva gaze in cautarea soarelui:-D:-D:-D

Fără foto Diana Popa, Marţi, 17 Iun 2008, 23:13

Si caruta se misca in directia opusa fata de imaginea originala http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_t_traind-eternitatea_item_20899_vot_0_savepos_1_position_2.html

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Despinoiu Eduard
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 542
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
FotografieComentariuData
Frânturi...
Alin Totorean
Fain a iesit zapada maturata de vant in contrejour! Bine ales momentul!
9 Mar
Peninsula
Dan Tăuţan
Faina suprapunere mai Dane! Nu voi mai subestima niciodata muntii mai mici, de acum inainte! M-am hotarat! :-) Interesanta saturarea;e de efect! Si faptul ca nu ti-a "palit" cerul, in partea de sus, ma pune pe ganduri... :P Acum zic si eu ca si Cata, daca mai aveai un om in rosu de preferat in dreapta, aveai un nou punct de referinta pentru profunzimea si distanta reala din teren :-)
7 Mar
Lacul Pietrele
Dan Tăuţan
Dane, cum ti-a iesit cerul ala ase? :-) Parca e vedere!
4 Mar
Simple things...
Minerva VinczeAdministrator Alpinet
Frumoasa lumina si atmosfera! Marimea prim-planului, acopera un mic inconvenient, poate subiectiv:proportia cer-pamant:-) Bravo!
4 Mar
Acul Crapaturii
Andrei Zlate
A fost o data pitonat... Cred ca mai sunt ceva urme si astazi... Mobilele au cuvantul:-) P. S. Puteai obtine mai mult de la lumina, Andrei
4 Mar
Culmi
Anghel Daniel
Faina suprapunerea planurilor! Totusi as fi evitat, albul "ars"din dreapta!
26 Feb
hocus pocus
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Astrul bine pozitionat, treimile respectate! E bine domnu Hume! :-D Ce repros ai avea totusi la propria-ti fotografie? :-D Sa nu imi spui de alta atmosfera, ca aici nu e vina ta!
26 Feb
Creasta-nspumata... ai?
Claudiu Szabo
Ai tras si cu un polarizator, Claudiu?
26 Feb
NOAPTEA VS ZIUA
ionescu dorian
Ai lasat prea mult calculatotorul sa se joeace cu balansul de culori..
26 Feb
amintirea bocancilor
mihai-ian nedelcu
Interesanta idee! De razbatut in top, nu prea...:-(
26 Feb
Jump...
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
Iulian, ne poti spune ce diafragma si timp de expunere? De obicei, la tine nu apar la date tehnice!:-) Dispune-le sa mai invete si altii!:-) Mersi!
20 Feb
ce creste mumoase bre
popescu monalisa
"Frumoasa incadrare", daca ma uit mai bin este data si de dispunerea muntelui in spatiu! Cele 2 diagonale din prim-plan, arata profunzimea si distanta reala! Bine! :-)
20 Feb
Explozie de iarna...
Emi CristeaAdministrator Alpinet
Emi, la peisaje din astea da drumu cu cea mai mare diafragma! :-) TRebuie sa meaga z 20 tau pana la F9 pe putin!
20 Feb
ce creste mumoase bre
popescu monalisa
Chiar daca orizontul se apropie teribil de mijlocul fotografiei, George, e frumoasa atmosfera! Bine ai venit, Monalisa! :-)
19 Feb
Tranziţie
Alin Totorean
Frumos Alin! Imi pare rau ca topul a ajuns atat de aglomerat, si unele fotografii bune nu ajung la locul care le-ar merita :-(
16 Feb
Dreaming
Dan Păunescu
Cat duce Nikon? Adica sa nu imi spui ca poti expune ore intregi! :-)
16 Feb
Blue
Florin Stana
Before sunshine!:-) Cu mana pe obiectiv, schimband deseori pozitia din cauza frigului, cu picioarele bocna, nu este scenariul de dimineata a unui om obijnuit... Chemarea Muntelui...
16 Feb
Suddenly... an invitation
Dan Turtureanu
Dane, ai reusit sa surprizi bine momentul! asta conteaza! Bucura-te de prezent si persevereaza cu Z10, tau! E frumos sa pretuim ce avem!
13 Feb
Night Wish
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
Am spus asta in virtutea faptului ca m-am gandit la Pro 1, cu care mai "trage" Iulian! Si am pomenit de 15', deoarece stiu bine ca la Pro1 nu se poate expune mai mult! Totul se va elucida in momentul in care Iulian va avea putin timp si ne va face cunoscut ce aparat a folosit.... totusi... chiar trebuie sa iei tot ceea ce fac, in semn de "bagare in seama":-(
13 Feb
Munti si iar munti
Cosmin Sava
Ce-i drept auzisem de la taica-meu de scara de lemn dinspre Toaca! Nu am fost niciodata prin zona!:-) La rezolutia care o vaz eu pe monitor, nu vad prea mari diferente intre "teava" mea si ce spuneti voi :-D E clar, am vrut prea mult de la viata, din moment ce mi-am imaginat compozitia fara "teava"
13 Feb
Comentarii înscrise de Despinoiu Eduard
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 542
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021