Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 180
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
FotografieComentariuData
Pauză de masă
Mihai Nicolescu
Da, poate că numai cu planta aia din dreapta, ar fi fost mai bine... M-a furat peisajul :-D
12 Nov
Ultimele raze
Mihai Nicolescu
Imi pare rău, n-aș putea să-ti spun cu siguranță. E o zonă pe care nu am bătut-o...
Dar după coordonatele din link și după ceea ce arată Google Earth, da, e foarte posibil să fie Lenito.
Mulțumesc!
12 Nov
Vată de zahăr
Mihai Nicolescu
Și încă o mică dată statistică: Pirineii au exact 214 vârfuri de peste 3000 de metri (pînă la 3404, Aneto). La latitudinile europene, fenomenele glaciologice încep de la 2700-2900 de metri în sus.
12 Nov
La porțile cetății
Mihai Nicolescu
Mulțam, mulțam... de două ori. La amândouă din poza ta de membru :-)
12 Nov
Așternut de lumină
Mihai Nicolescu
Soare pieziș de toamnă, și un pic de contre-jour...
12 Nov
Verde îmbătrânit
Mihai Nicolescu
:-) Cu tot respectul și fără să vreau să te supăr. Natura e frumoasă peste tot și oriunde. Numai că dacă într-o țară, naturii i se mai adaugă curățenie, ordine, infrastructură, respect și civilizație... panorama se cam schimbă!
În zona asta, a Țării Bascilor (dar nu numai), așa zisul sat are o calitate de viață mai înaltă decât orașul. Toate activitățile rurale (animale, culturi...) sunt perfect separate de zonele locuite. Casele sunt individuale și au grădini, nu există blocuri. Deși sat, are tot ce-i trebuie (prăvălii, bănci, centre comerciale, dispensar sau spital, bar, farmacie, autobuze...). Nu e poluare, în 15 minute ești într-un oraș mare din apropiere, iar peisajele sunt de vis.
12 Nov
Străjerii văilor
Mihai Nicolescu
Mulțumesc! :-)
12 Nov
Vată de zahăr
Mihai Nicolescu
:-o Cam așa e! Pirineii sunt marcați de numărul 3000, așa cum Carpații sunt marcati de 2000, iar Alpii de 4000. În timp ce Carpații au anumite trăsături și elemente de atracție indiscutabile și unice în lume, nefiind însă prea grei (poate mai curând prin lipsa de cabane și refugii, aș zice), cei 1000 de metri în plus ai Pirineilor adaugă niște elemente cu totul și cu totul noi și diferite față de Carpați: și anume, ghețari, zăpezi veșnice, cascade de sute de metri (de ex., 425, mai exact!), circuri glaciare uriașe, diferențe de nivel enorme. Totuși, Pirineii sunt încă la îndemâna oricărui montaniard cu o minimă experiență și condiție fizică. În schimb Alpii, care au și ei aceleași "detalii", sunt infinit mai dificili, căci a le urca vârfurile cele mai importante înseamnă escaladă pură și "alpinism", pe care nu-l practică oricine (apropo, felicitări celor care au fost!).
12 Nov
Să stai, să privești, să uiți
Mihai Nicolescu
La cîțiva zeci de metri de locul ăsta, în susul văii, se face o mică "luncă" naturală a râului. Sunt pregătite mese cu bănci de lemn, iar mașinile pot intra fără dificultate (pentru că este permis, nu de altceva). Însă focul de orice fel (inclusiv grătarul) este interzis, fie direct pe pământ, fie în recipientele de tablă gen barbeque. Nimeni-nimeni-nimeni nu încalcă regulile astea. Iar de gunoaie, ce să mai spun... nu s-or fi inventat încă, pe acolo...
12 Nov
Străjerii văilor
Mihai Nicolescu
Din păcate, nu pot să redau decît ceea ce văd, nu și ceea ce simt... Mai bine zis, ceea ce "vede" aparatul de fotografiat :-)
12 Nov
Încolțit de toamnă
Mihai Nicolescu
Da, exact. Vezi comentariul de la "Ultimele raze". Chipeta (pe harta mea are, cică, doar 2175 :-)) e pe partea stîngă a văii Hecho. În schimb Castillo de Acher 2390 (cel din poza asta) e pe dreapta, se urcă pînă la el din parcarea campingului Selva de Oza.
12 Nov
Ultimele raze
Mihai Nicolescu
Cred că linkul a ieșit cu o greșeală (e fără blancuri):
http://www.mendikat.net/monte.php? numero=1477
12 Nov
Ultimele raze
Mihai Nicolescu
Fără să fiu deloc sigur, și doar după hartă, numele pietroiului ăsta ar trebui să fie, poate, Chipeta 2175, pentru că este vizibil din plină vale Hecho, pe partea stângă, după cum urci. Cel care zici tu, Peña de Agüerri 2449, e mai la dreapta, și închide circuitul Văii Hecho prin Aguas Tuertas. http://www.mendikat.net/monte.php? numero=1477
E nevoie de o pereche de picioare zdravene, și poate încă una de schimb, ca să faci tura asta într-o zi :-)
12 Nov
Vată de zahăr
Mihai Nicolescu
Henry Russell, conte de Russell-Killough (Toulouse 1834 - Biarritz 1909), aventurier, descoperitor și mare promotor și pasionat de Pirinei, francez de origine irlandeză: "Alpii impresionează, dar Pirineii subjugă".
12 Nov
Se lasă toamna
Mihai Nicolescu
Acum albumul e complet :-)
Mă rog, dacă ar fi să fac poze la tot ce e frumos și merită, n-aș mai termina niciodată...
12 Nov
... Era târziu, și era toamnă
Mihai Nicolescu
Lacrimile mă inundă, și tristețea mă-nfioară :-(cînd e vorba de barul nostru cel iubit, acum închis:-(Da' las' că se deschide el la anu'! ;-)
12 Nov
Cu șevaletul pe coclauri
Mihai Nicolescu
E adevărat, seamănă :-). Iar din alte unghiuri, și mai mult. Dar eu aș zice că Făgărașu' are un caracter mai alpin decât ăsta.
Deși nu e mare scofală de capul lui, vârful ăsta (Orhi 2018) este primul care depășește granița celor 2000 de metri dinspre Atlantic. Fiind însă un munte oarecum izolat, și neavînd concurenți pe măsură în jur, el pare mai "masiv" decât este... Cert e însă că oriunde prin zona asta, miroase a brânză și a stână... :-)
12 Nov
Încolțit de toamnă
Mihai Nicolescu
Întreaga vale este bine marcată de vârfuri cu aspect asemănător, cum se poate vedea și în restul de poze din Valea Hecho. Fiind vorba de Pirinei, nu sunt vârfuri înalte, de-abia dacă se apropie de 2400. Pădurile sunt însă spectaculoase, prin întindere și prin conservarea perfectă. Deși se ajunge cu mașina până la campingul din Selva de Oza, ba chiar și mai sus de el, cu excepția șoselei și respectiv a drumului forestier, ai impresia că nimeni nu a pus piciorul vreodată pe aici. Sălbăticie curată și curățenie naturală, pe care oamenii de munte adevărați le apreciază în mod deosebit. Și le păstrează.
Mai sus de camping, de la 2000 încolo, o altă vale ciudată și unică se deschide, după ce treci de o strâmtoare între pietre: Aguas Tuertas. Dacă n-ai ști că te afli la 2000, ai putea să juri ca ești undeva in Lunca Dunării, sau poate chiar pe vreun braț natural în deltă. Fundul văii este perfect orizontal, iar apele care se adună de pe versanți fac niște meandre, mai ceva decât cele ale Ialomiței în Bărăgan, numai că la scară mai mică. Primăvara, impresionanta cascadă prin care se evacuează apele din vale nu mai face față, iar valea se transformă într-un lac ad-hoc. În rest, caii par să fie locatarii tradiționali al văii, în herghelii de peste două sute de capete. Cînd îi apucă, pe toți deodată, bucuria că sunt liberi și se lansează în galop, ți se zbârlește pielea pe tine...
12 Nov
Geometrie în spațiu
Mihai Nicolescu
Îmi pare rău că nu pot să pun într-o vitrină toate minunățiile naturii de pe aici, și ale Pirineilor în special, și să v-o ofer tuturor...
12 Nov
Surse de lumină
Mihai Nicolescu
Uau, m-ai lasat paf o-) Eu credeam ca locurile astea sunt "pierdute"... in toate sensurile, si putin cunoscute. Dar vad ca nu e asa, ma bucur sincer!
12 Nov
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 180
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>