Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Elevii și protecția naturii : Știri

Elevii și protecția naturii - Joi, 14 Oct 2010, 13:36, vizitată de 2096 ori


Elevii din Depresiunea Trascăului învață să protejeze natura!
 
Odată cu începerea școlii, elevii școlilor generale cu clasele I-VIII din comunele Livezile și Rimetea au primit și vizita lectorilor campaniei Nu lăsa natura să devină doar fotografie! Într-o atmosferă destinsă, dar sub atenta supraveghere a profesorilor de științele naturii, elevii au participat la o oră interactivă pe tema cunoașterii și protejării rezervațiilor naturale din imediata lor apropiere: Cheile Vălișoarei, Cheile Siloșului și Cheile Plaiului. Peste 100 de elevi din cele două școli au avut ocazia să vizioneze prezentări ale ariilor protejate, să recunoască din fotografii și filmulețe animalele și plantele din zonă, să cunoască și să înțeleagă regulile de comportament pe care trebuie să le urmeze în interiorul zonei protejate și nu numai. Chiar dacă vremea ploioasă nu a permis activități pe teren, elevii au promis că vor vizita ariile protejate și vor observa pe teren ceea ce le-a fost prezentat la curs.


Întâlnirile cu elevii deschid seria de întâlniri cu localnicii programate să aibă loc în perioada septembrie – decembrie 2010 în toate satele din comunele Rimetea și Livezile. “Vrem să ne asigurăm că locuitorii Depresiunii Trascăului cunosc limitele ariilor protejate, precum și activitățile pe care nu au voie să le desfășoare în interiorul zonei de protecție, din considerente care țin de conservarea biodiversității”, a declarat Alin Olărescu, expert de mediu și unul dintre lectorii campaniei.


Pe lângă întâlnirile la care au ocazia să participe, localnicii se mai pot informa despre ariile protejate prin intermediul celor 24 pe panouri care au fost amplasate atât în sate cât și pe traseele turistice care parcurg cele trei arii protejate. O parte dintre localnici au colaborat la amplasarea panourilor și au fost încântați de informațiile pe care le-au regăsit pe acestea. Campania de diseminare a materialelor informative a continuat și în luna septembrie, cuprinzând împărțirea de pliante informative și afișe.


Nu lăsa natura să devină doar fotografie! este o campanie de informare și conștientizare derulată în cadrul proiectului „Activități de informare a populației locale și a turiștilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului”, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POS Mediu, Axa Prioritară 4, cu o valoare totală de 315.165 lei, valoare eligibilă de 260.180 lei , din care contribuția FEDR  este de 208.144 lei. Ariile protejate vizate de proiect sunt Cheile Vălișoarei, Cheile Plaiului și Cheile Siloșului.


Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați:


Asociația Biounivers, sat Vălișoara, comuna Livezile, jud. Alba, telefon/fax: 0258768247, e-mail biounivers2009@gmail.com. Persoana de contact: Muncus-Nagy Kinga, Asistent Manager de Proiect.

kinga muncus


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii TRASCAU - Coltul Trascaului  
Muntii TRASCAU  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Salciua-Muchia Vestica Bedeleu-Poiana La Sipote-Pestera Poarta Zmeilor-Nord De Varful Bedeleu-La Izvorul Bedelenilor-Cheia Vaii Pietrelor-Satul Izvoarele-Satul Valisoara

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org