Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Jurnale - Aniversarea A.T. Chindia - 24 de ani

Aniversarea A.T. Chindia - 24 de ani

DATA: 30 noiembrie - 02 decembrie 2007

PARTICIPARE: Mihai, Cătălina Radu și nepoata lor Denisa, George și Milica Matei, Marian, Simona și MihăițăTârcă, Mariana Beneș, Roxana Stăncescu, Mihaela Popescu, Mirela Saulea, Gheorghița Anghel, NicușorTudosă și prietena lui, Darius Vasile Șerbănescu, Bogdan Drăgoi, Oana Leuștean și prietena ei, Sorin Iosif cu fetița Alexandra, Mirică Gheorghe, George și KingaToncian. Alături de aceștia au mai fost și Cătălina Posta, Marius Prundaru, AndraPrundaru și Ileana Bocanciu, implicați în proiectul "Școală de Orientare Turistică Montană pentru Tineret", care s-a desfășurat în aceeași perioadă și locație - Cerbul Brătei.

INVITAT SPECIAL: Ionică Ieremia - prieten de suflet și fost membru al clubului Călăuza 3+1 Brașov.

DESFĂȘURARE:

Am sosit la Centrul de Vacanță "Cerbul" Brătei unde am fost cazați confortabil în camere încălzite de două, trei și patru paturi. Seara de vineri a fost plăcută, ca întotdeauna, cu dans și veselie. Nu s-a prelungit însă prea mult.

Sâmbătă dimineață, în timp ce participanții la școala de orientare făceau cunoștință cu busola, membri ATC au pornit la drum prin împrejurimi.

Câțiva au plecat prin apropiere, alții au urcat până în Cheile Brăteiului și s-au întors prin Cariera Lespezi și Cheile Orzei iar un grup de patru (Mihai, Bogdan, Darius și Gheorghița) a plecat la ora 8: 00 spre Vârful Leaota. Au avut vreme bună, dar vânt puternic în creastă și au reușit să ajungă pe Vârful Leaota la ora 14: 00. Întoarcerea s-a făcut pe Culmea Rătei - Valea Răteiului - Cheile Răteiului - Cerbul. Au sosit în tabără la ora 18: 00, cam obosiți, arși de soare și de vânt, dar fericiți.

 

Sâmbătă seara, masa festivă și petrecerea au fost însoțite de proiecții de imagini din activitatea clubului. Pe la ora 2: 00 din noapte, a sosit Ionică Ieremia și atmosfera s-a schimbat brusc. De la dans și veselie am trecut la cântece de munte și amintiri. A fost o noapte cu adevărat specială, piesele mai vechi sau mai noi, au fost cântate la unison. Ne-a bucurat mult revederea dar mai ales ne-a bucurat regăsirea atmosferei specifice "serilor Chindia".

 

Duminică, o parte din participanții la aniversare s-au implicat în Școala de Orientare, dând ajutor la proba de coborâre în rapel. După prânz, încet, încet, ne-am luat rămas bun și am început retragerea, cu regretul dar și cu mulțumirea că s-a mai încheiat cu bine, încă un an de activitate.

 

4 decembrie 2007

Ileana Bocanciu - Președinte AT Chindia

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 9936, Ultima actualizare: Marți, 4 Dec 2007Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Simon-Valea Lui Lamba-Mt. Plesa
MASIV: BUCEGI
TRASEU: SAUA STRUNGA- POIANA GUTANU- MUNTELE PLESA (PLEASA)- SAT SIMON (parcurs in iunie 2003)
DURATA: 4-5 H
MARCAJ: BANDA ROSIE
Saua Strunga este un nod important pentru potecile din Bucegi. Noi am parcurs traseul venind de la cabana Padina, dar se pot face si alte combinatii.
Din Saua Strunga coboram pe sub abruptul Muntelui Strungile pe poteca marcata cu banda rosie si cruce rosie. Inainte de a cobori din sa, vedem in stanga creasta nordica a Leaotei. De la Saua Bucsa se adanceste Valea Bingaleasa (granita intre Bucegi si Leaota). Dupa mai putin de 30 minute de la plecare marcajul cruce rosie coboara spre stanga. Nu exista indicator, marcajul este aplicat pe pietre, dar este clar. Poteca banda rosie continua pe directie generala nord, coboara de-a coasta, a la longue, traverseaza cateva vai seci si o fasie ingusta de padure (locul este foarte frumos). Dupa fasia de padure intram intr-o poiana cu stana. Din poiana intram iar in padure, coborand mai accentuat. Iesim in Poiana Gutanu (dreapta, fata de sensul de mers) si vedem in dreapta potecii indicatorul care ne spune ca pana in saua Batrana mai sunt 2: 30 h pe marcaj triunghi rosu. Reintram in padure, pentru scurt timp. La iesirea din padure poteca se bifurca. Ramura din dreapta, nemarcata, coboara spre valea care se adanceste in dreapta noastra. Noi mergem inainte, pe poteca mai lata. Trecem pe langa o cabana forestiera; pe un perete sunt aplicate si marcajele. Trecem peste sau ocolim un mic varf, intram pentru cateva minute in padure si ajungem intr-o alta poiana de unde triunghiul rosu pleaca spre stanga (exista indicator) pentru a cobori la Moieciu de Sus. Noi mergem inainte si reintram in padure. Poteca este foarte clara si se mentine pe muchia muntelui Plesa (Pleasa). Dupa 2- 2: 15 h de la despartirea de triunghiul rosu, am pierdut deja mult din altitudine si vedem in dreapta noastra casele din satul Simon. Coboram versantul din dreapta noastra si mergem prin spatele curtilor pana intr-un drum secundar. Cotim dreapta si ajungem imediat in strada principala, insotita de raul Simon, pe care il traversam pe un podet. Vedem un indicator, util pentru cei care parcurg traseul in sens invers; indicatorul spune ca pe triunghi galben se ajunge la Varful Omu in 7h, iar pe banda rosie se ajunge la Cabana Padina in 5h. Pana la soseaua principala mai sunt cca 6 km.
Exista autobuze care circula zi- lumina pe traseul Moieciu de Jos- Brasov.

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org