Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Despre Alpinet - Avenul din Lespezi

Avenul din Lespezi

Data: 4 martie 2007

Participare: Lia Georgescu, Bogdan Georgescu, Diana Păun, Mihnea Prundaru, Andra Prundaru, Ileana Bocanciu

Descriere: Dumincă dimimeață, la învitația familiei Georgescu am plecat din nou spre munte. Reîntâlnirea cu Diana  m-a bucurat nespus, dar a fost și un prilej de a rememora cumplite amintiri.

Copiii au preferat ca de obicei, să meargă "în dubă". Am urcat de la Moroieni pe Valea Ialomiței și lăsând în dreapta drumul ce duce la Centrele de Vacanță "Cerbul" și "Vânătorul" am continuat urcarea până la intrarea în Cariera Lespezi (carieră de calcar, care alimentează combinatul de la Fieni) am lăsat aici mașina și am pornit pe jos. Am mers apoi pe drum, spre "Senin" dar uneori am folosit și scurtăturile, pentru a găsi avenul. L-m nimerit din prima, cu toate că-l știam de acum vreo 1o-12 ani. Se află langă potecă, aproape de garaje având diametrul de circa 2, 5m, dar din păcte la vreo trei metri adâncime era colmatat cu pietre, crengi și frunze, peste care era și un strat de zăpadă. I-am făcut și câteva fotografii. Poate vom reveni aici la vară, să încercăm o decolmatare.

Ajunși sus în carieră, lângă bandă, am constatat că ni se făcuse foame, așa că ne-am întors preț de câteva sute de metri și ne-am băgat într-un adăpost antidinamită, să mâncăm pentru că ningea și bătea vântul.

La întoarcere copiii s-au cățărat pe uriașele "Belaz-uri", au încercat să pornească un tractor,  iar apoi au cules ghiocei. A fost o tură frumoasă, care ne-a plăcut la toți.

Ileana Bocanciu - Asociația de Turism "Chindia"

11 martie 2007

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 10921, Ultima actualizare: Vineri, 23 Mar 2007Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Moeciu De Sus-Mt. Plesa-Poiana Gutanu-Mt. Grohotisu-Refugiul si Saua Strunga-Cabana Padina

 

Comentariu
Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Miercuri, 28 Mar 2007, 15:49

Am fost acolo de multe ori, la cariera de la Lespezi, dar nu stiam de acest aven! La care garaje va referiti? CA SUNT UNELE PE UN DRUM CARE MERGE inainte intr-o curba cand drumul de urcare face la dreapta si sunt cele de sus unde stau BELAZURILE rusesti defecte. VA MULTUMESC!

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org