Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Despre Alpinet - Bolboci - Bratei

Bolboci - Bratei

Data: 9 septembrie 2007

Participare: Gigi Nedelcu, Maria Nedelcu, Cătălina Posta, Marius Prundaru, Ileana Bocanciu

Descriere:

Am plecat duminică dimineață la ora 8: 00 din Fieni cu mașina soților Nedelcu până la Centrul de Vacanță "Cerbul" Brătei. După ce am vorbit puțin cu paznicul de aici, prieten cu noi, am plecat la ora 9: 10 pe cruce albastră până la Centrul de Vacanță "Vânătorul" Dobrești, unde am ajuns după o jumătate de oră.

      

Vremea umedă nu promitea nimic bun, dar nu am luat în seamă asta. În poteca de la Dobrești la Cabana Scropoasa, mulți copaci căzuți în potecă. De la Scropoasa am plecat la 11: 15 și am făcut până la Zănoaga o oră și apoi încă o jumătate până la Cabana Bolboci, unde am fost întâmpinați ca de obicei cu căldură de cabanierii Nina și Doru Nache. După o pauză de circa 45 minute am plecat pe drumul forestier spre Podul cu Flori pe marcaj cruce roșie și am sosit în Șaua Lucăcilă la 14: 15.

       

Începând din Cheile Zănoagei, soarele a început să-și arate fața, așa că am trecut la ținuta de pantaloni scurți. Am continuat traseul pe vechea potecă ce însoțea funicularul Scheil care venea din Bușteni și traversa platoul Bucegi. Marcajul cruce roșie refăcut de noi acum câțiva ani, se menține foarte bine iar poteca e buna, chiar daca și pe aici mai sunt ceva copaci doborâți de furtună.

        

Am sosit la CantonulBrătei (proprietate privată cu circuit închis acum...) la 15: 45 și am stat din nou la masă. Ploua ușor, cu soare, înveselindu-ne. Până la ieșirea în drum am făcut o jumătate de oră și până la ieșirea din tunel încă un sfert. După încă 45 de minute, adică fix la ora 18: 00 eram înapoi la "Cerbul", destul de obosiți, de ce să nu recunoaștem. Cu toate acestea a fost o tură plăcută și veselă, așa cum suntem obișnuiți.

Ileana Bocanciu A. T. "Chindia" - 11 septembrie 2007

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 13218, Ultima actualizare: Vineri, 14 Sep 2007Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Bran-Podul Oprisului-Valea Poarta-Mt. Pintecele-Stina Gaura-Valea Gaura-Curmatura Hornurilor-Varful si Cabana Omu

 

Comentariu
Viorel Borteș Viorel Borteș, Marți, 18 Sep 2007, 10:16

O tură frumoasă! Și norocoasă pot spune, după ploaia și frigul de sâmbătă spre duminică!

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org