Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Jurnale - Cu MTB-ul prin Bucegi

Cu MTB-ul prin Bucegi
Cu MTB-
Cu MTB-ul prin Bucegi

Duminică,26 septembrie, 1999

    Ultima duminică de septembrie. Vreme superbă! Ne-am hotărât să facem în sfârșit excursia programată de atâta vreme, cu bicicletele la munte. Dupa studiul îndelungat al hărții ne-am hotărât asupra traseului pe care-l vom parcurge.

    Dimineața, în gară, mari emoții! Vom reusi oare să trecem de controlorii de la intrarea pe peron? Mai ales că nu avem bilete. Trecem de ei fără prea mari probleme folosind biletul de astă-vară spre Brașov. Alte emoții: cum vom transporta bicicletele cu trenul fără să facă nașu' urât? La tren ne întâlnim cu nea Mihai, cel care păstrează vagonul pentru blatiști și care negociează cu nașu'. Ne face semn să urcăm. Ne punem bicicletele în locurile de bagaje. Stau foarte bine acolo si nu deranjează pe nimeni. Nașu a făcut un pic gât, vrând să-i dăm ceva mai mulți bani, însă, nea Mihai l-a calmat și ne-a luat apărarea. La un grup așa de mare de blatiști (eram cam 25 de persoane), ce mai contau două biciclete. Așa că am ajuns fără probleme în Bucegi, cu numai 6000 lei :-).

Spre cabana Diham     Am coborât în Bușteni și am pedalat până la cabana Gura Diham. De acolo am luat-o pe un drum forestier spre cabana Diham. Proastă idee! Drumul s-a terminat brusc după vreo oră de mers (și așa a fost destul de nasol pt că pe alocuri era surpat și plin de noroi) și am rămas cu ochii-n soare cum se spune (de fapt am rămas în padure). Neavând nici o potecă la dispoziție pe care să mergem, ne-am luat după hartă, bicepșii copacilor și intuiția noastră și cu biclele în cârcă am urcat prin pădure, destul cât să ne iasă sufletul, până am ajuns la poteca marcată (mai bine o luam de la început pe ea). De aici până la cabana Diham a fost ușor, poteca largă și drumul lin.

    Am ajuns la Diham, am păpat și am plecat mai departe. Coborârea nu a fost foarte usoară.
Spre Rasnov Panta era destul de mare și trebuia să mergem mai tot timpul cu frânele trase, de ni se încingeau jențile ceva de speriat. Asta până am dat de un drum forestier foarte misto, prin pădure spre uzina electrică Râșnov. De aici urma un drum pietruit pe care am mers cam o oră și care ma hurducat atât de tare din cauza bolovănișului că mi s-a făcut rău. Virgil n-avea nici o problemă, că avea furcă telescopică.

    Din Râșnov am luat-o pe șosea spre Pârâul Rece și am urcat o grămadă (cam 400-500 m). În linie dreaptă drumul a avut cam 11 Km. Ultimii 5 Km n-am mai putut să-i urc cu bicla așa că am mers pe lângă. Ne-am oprit un pic la Pârâu să mâncăm. Am luat și o bere și o Coca-Cola la niste prețuri destul de mari (10.000 fiecare).

    De la Pârâul Rece până-n Predeal a fost super! Am mai avut un pic de urcat, însă ultimii 7 Km au fost numai de coborât. Biclele mergeau singure și am prins niște viteze fantastice. Eu cred ca am avut în medie cam 40km/h iar Virgil a atins chiar 61Km/h!

    La întoarcere nu am mai avut nici o problemă cu nașul. În schimb trenul a fost full!

Autor: Mihaela Staicu
Înscris de: Vasile Coțovanu
Vizualizări: 8656, Ultima actualizare: Duminică, 5 Nov 2000Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Cabana Babele-Crucea Caraiman-Saua Sugarilor

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org