Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Jurnale - Din nou pe Leaota

Din nou pe Leaota

Data: 10 martie 2007

Participare:  Nicu Posta, Nicușor Tudosă, Marius Prundaru, Ileana Bocanciu

Scop:  Atingerea vârfului Leaota

Descriere:  Sâmbătă dimineață, ne pregăteam de muncă la grădină. Dar telefonul sună și iată că avem doar un sfert de oră pentru a ne pregăti de plecare... la munte! La ora 9: 00, plecăm din Fieni: Nicușor (cu mașina), Nicu, Marius și cu mine. Sosim la Cantonul Brătei și pornim în traseu, cu bagaje ușoare, la 10: 30. Urcăm din greu pe cruce roșie, prin zăpada mai mult sau mai puțin înghețată, în care observăm o grămadă de urme de animale.

Ajungem în punctul "cheie" - păduricea tânără - după o oră și jumătate și urmăm fără dubii marcajul refăcut acum câțiva ani, până în șa, unde la soare, facem o pauză mai lungă, pentru masă.

La ora 13: 00, plecăm mai departe în sus, spre vârfurile Răteiului. Ajunși aici, stăm la îndoială dacă să mergem sau nu mai departe. Cu toate că este deja ora 14: 30, vremea este bună, soarele încă ne răsfață și hotărâm să continuăm. Sosim pe vârful Leaota la 15: 30 și ne îmbrăcăm rapid, penrtru a putea sta să luăm câte un întăritor. Mâncăm ciocolată, ananas și alte bunătăți, care ne revigorează și ne înveselesc.De jur împrejur țara e la picioarele noastre. Iezerul, Piatra Craiului, Bucegii precum și orașele din vale se văd sau se bănuiesc.

La ora 16: 00 dăm startul și ne întoarcem pe același drum, ajungând la Cantonul Brătei la 18: 30. Aici surpriză! Îl găsim în refugiul de lângă canton pe Gică. El vrea să meargă pe vârf a doua zi.A fost o tură plăcută și nu prea obositoare. Singurul regret, că nu au fost mai mulți participanți. Poate data viitoare...

Ileana Bocanciu - 13 martie 2007

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 5803, Ultima actualizare: Vineri, 23 Mar 2007Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii LEAOTA  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org