Alpinet Hărţi Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Diverse - LA ŞCOALA MĂGURA

LA ŞCOALA MĂGURA

"TINERI PENTRU MILENIUL III"

 

 

       Cu ocazia "ZILELOR CHINDIA", prilejuite de împlinirea a 20 de ani de activitate neîntreruptă, Asociaţia de Turism "Chindia" a organizat o serie de manifestări în perioada 1-20 decembrie 2003.  Unul dintre proiecte, intitulat sugestiv "Tineri pentru mileniul III" a avut ca scop, informarea unui număr de cel puţin 500 de tineri din zece şcoli dâmboviţene, în domeniul turismului montan specializat (drumeţie montană şi orientare turistică, alpinism, speologie, ecologie etc).

 

  

 

        Prin intermediul diapozitivelor, filmelor şi fotografiilor, tinerii din Şcoala Măgura au avut ocazia să cunoască lumea fascinantă a munţilor, dar şi mirifica lume a gheţurilor veşnice, prezentată în direct  de invitatul special al acestei întâlniri, domnul Teodor Negoiţă, membru de onoare al A. T. "Chindia", vestit explorator, Directorul Centrului Român de Cercetări Polare, Preşedintele Fundaţiei "Antarctica"  România şi nu în ultimul rând, primul român care a ajuns la Polul Nord.

 

         

       Cu ocazia acestei vizite, domnul Teodor Negoiţă a semnat în cartea de onoare a şcolii şi a luat la cunoştinţă despre dorinţa elevilor acestei şcoli de a înfiinţa "Cercul Tinerilor Ecologişti" şi ne-a oferit pentru biblioteca şcolii lucrarea sa: "Antarctic and Arctic research" editată de Institutul Român de Cercetări Polare sub egida Academiei Romane.

 

 

 

      Cu convingerea că invitaţii noştri s-au simţit minunat la Şcoala Măgura, în cadrul unui colectiv cu sufletul tânăr, sperăm într-o viitoare colaborare, atât cu Asociaţia de Turism "Chindia", cât şi cu domnul Teodor Negoiţă.

   

                                      

 

                                                       Cătălina Posta

                                      Coordonator activitate - Şcoala Măgura

 

 

      << Fiecare dintre cele zece şcoli vizitate a primit la sfârşitul acţiunii câte un calificativ din partea organizatorilor şi a invitaţilor ("cea mai bine organizată", "cea mai interesată", "cu cea mai numeroasă participare" etc). Şcoala Măgura a fost cu siguranţă "cea mai caldă"...>>

 

 

                                                        Ileana Bocanciu - A. T. "Chindia"

 

Autor: Cătălina Posta
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 12158, Ultima actualizare: Joi, 18 Mar 2004Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Busteni-La Gratar-Cascada Urlatoarea-Valea Urlatoarea Mare-D.F.M. Valea Babei

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org