Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Despre Alpinet - Marcare cu aniversare!

Marcare cu aniversare!

Data: 16 - 18 septembrie 2005

Participare: Nicu Posta, Mirică Gheorghe, Nini Porojan, Gianina Porojan, Viviana Porojan (5 luni), Mariana Beneș, Cătălina Posta, Marus Prundaru, Violeta Sprinceană, Costi, Ileana Bocanciu.

Zona de desfășurare: Munții Bucegi - Cabana Bolboci

Scopuri : Refacerea marcajului cruce galbenă spre Cota 2000 și aniversarea zilei de nastere a trei dintre participanți.

Colaborare : Serviciul salvamont Dâmbovița (transport + vopsea)

Sponsorizare : S. C. Vicas S. A., S. C. Sivicrom S. A. (vopsea, diluanți)

Descriere :

Vineri 16 septembrie 2005     

           Demult plănuiam o ieșire de marcare și iată că ocazia s-a ivit, așa că vineri după-amiază ne-am îmbarcat în două mașini, cu bagaje foarte puține, deoarece plănuisem să lăsăm mașinile la Tabăra Vînătorul și să urcăm la Bolboci pe cruce albasrtă, prin Cheile Zănoagei. Dar ora era târzie iar sus nu părea chiar senin, așa că am hotărât să mergem cu mașinile până la cabană. Drumul pe Orzea (pe la Sanatoriul Moroieni) a fost neașteptat de bun, față de ce ne așteptam să găsim. Se lucrează la el și doar într-o zonă, pe o porțiune de căteva sute de metri am găsit noroi foarte mare, în rest am venit fără probleme. La intrarea în Cheile Zănoagei (17 : 00) am oprit, am lăsat mașinile și am pornit înpoi prin chei. Băieții au luat topor, joagăr și cuie, eu și Mariana câte o cutie de vopsea albă iar Gianina și Viviana au rămas de pază. Podețele din chei, primele două la care am fost, erau de curând peticite cu treptele sau balustrăzile care lipseau, ceea ce pentru noi a fost o mare surpriză, deoarece de vreo 20 de ani încoace, tot noi le-am refăcut. S-a mai completat pe ici pe colo, dar treaba era făcută așa că ne-am întors, eu și Mariana reîmprospătând albul de la marcaj.

             La ora 19 : 00 eram înapoi, iar la 19 : 30 îi imbrățișam pe Nina și Doru Nache, vechi și buni prieteni, cabanieri la Boolboci. Nu peste mult timp, a sosit și mașina de la Salvamont aducându-le pe Violeta și Cătălina precum și vopsele și provizii proaspete. Am primit două camere, după care am coborât la masă. Sosise și Doru Diaconescu, șeful formației Salvamont Dâmbovița, așa că petrecerea putea să înceapă! Cu toate că nu mă pricep deloc, având la îndemână căpșuni proaspete și ajutorul Ninei, am făcut rapid un tort (având în vedere că erau prezenți trei sărbătoriți: Nicu, Mariana și Ileana) pe care însă nu aveam cu ce să-l ornez, așa că, având la mine o grămadă de fotografii, am decupat o mulțime de personaje, în special pe cele prezente, le-am înfipt în scobitori și am salvat astfel situația. Cheful s-a prelungit până târziu, cu toate că a doua zi aveam de muncă.

Sâmbătă 17 septembrie 2005

             Deșteptarea și micul dejun, după care, pe o vreme splendidă, am pornit la drum toată trupa. Am trecut peste barajul Bolboci și am urmat drumul la dreapta ce coboară în serpentine până la baza lui. Din această zonă, am început să refacem marcajul cruce galbenă ce vine de la Cabana Zănoaga și urcă spre Cota 2000. Primele semne le-am pus chiar la începutul noului drum forestier spre  stânga ce urcă preț de câteva sute de metri, după care începe poteca propriu-zisă. Noi fetele am remarcat cu spor iar băieții au degajat poteca, folosind din plin toporul și joagărul.  Atmosfera era ca de obicei veselă, presărată cu glume și bancuri. Cea mai cuminte a fost Viviana, foarte bucuroasă că e scoasă din nou la plimbare. Pe la ora 14: 00 am ajuns în poiană, la golul alpin. Și cum foamea ne dădea târcoale de ceva vreme, am scos merindele din traistă și ne-am așezat la masă. Tocmai bine, pentru a invita și pe Mihai Cernat împreună cu alți trei prieteni, care sosiseră din Cota 2000 și cu care ne dădusem de altfel întâlnire în traseu. Ei au luat-o apoi înainte spre Bolboci pe traseul variantă care iese deasupra lacului, urmând ca noi să venim mai lent, odată cu marcajul refăcut. Am sosit la Bolboci în jurul orei 19: 00, cam obosiți, dar bine dispuși pentru că am făcut treabă bună. Un nou tort și masa festivă au încălzit din nou atmosfera, făcându-i pe toți cei prezenți în cabană să participe la petrecerea noastră. Am stat până târziu, am cântat și abia spre ora 2: 00 ne-am retras la culcare.

Duminică 18 septembrie 2005

            Ne-am trezit veseli, după cât de scurtă a fost noaptea, dar vremea nu se mai arăta prielnică, așa că turul de orizont de pe Podul cu Flori a fost amânat pentru altă dată. Am coborât la masă și după micul dejun care ne-a ținut și loc de prânz, ne-am luat rămas bun unii de la alții și de la cabanieri și am pornit spre casă. Mihai și prietenii săi, însoțiți de Violeta au coborât pe Valea Ialomiței până în Moroieni, iar noi ceilalți cu mașinile, pe Orzea. A fost o tură frumoasă, cu muncă dar și cu chef! Următoarea, peste trei săptămâni, pentru a continua crucea galbenă spre Cota 2000!

 

20 septembrie 2005  - Ileana Bocanciu - A. T. Chindia Târgoviște

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 8265, Ultima actualizare: Luni, 26 Sep 2005Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Moeciu De Sus-Valea Bingaleasa-Valea Pravalele-Sub Strungile Mari-Refugiul si Saua Strunga-Cabana Padina

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org