Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Jurnale - Scoala Curajului 2009

Scoala Curajului 2009

În perioada 3-9 august 2009, Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Tineret Dâmbovița, a organizat și finanțat Tabăra Națională "Școala Curajului - Aventura 2009", având locația de cazare la Centrul de Vacanță "Cerbul" Brătei. Asociația de Turism Chindia a asigurat programul de desfășurare al taberei care a constat în activități diverse, cu un puternic caracter aplicativ, teoretice și practice, în masivele Bucegi și Leaota. 

 

1. parcurgere traseu turistic marcat: Cerbul - Vânătorul - Muntele Orzea - Cabana Scropoasa - Cheile Zănoagei Mari - Cabana Bolboci - Cantonul Brătei - Cheile Brăteiului - Cerbul;

 

2. parcurgere traseu turistic nemarcat - Cerbul - Valea Răteiului - Vârful Rătei - Culmea Lungă - Cerbul;

 

3. escaladă și rapel - traseu alpin, escaladă, coborâre pe coardă;

 

4. Parc Aventură și proba surpriză - parcurgere Parc Aventură, proba surpriză montare cort, ecologizare, probă culturală;

 

5. orientare în teren - traseul I - Cheile Răteiului - traseul II - Cheile Orzei; 

 

La tabără au participat 100 de tineri din 17 județe împărțiți în 20 de echipe de câte cinci persoane

 

1.     Echipa Cercetașilor – Dâmbovița

 

2.     Buclucașii – Argeș

 

3.     Crăișorii – Brașov

 

4.     Alunele Trubate – Brăila

 

5.     Tinerii Naturaliști – Brăila

 

6.     Marii Anonimi – Galați

 

7.     Oltenii – Olt

 

8.     Ecotur – București

 

9.     Carpica – Bacău

 

10.Eco Hoinarii – Iași

 

11.ScouTeam – Iași

 

12.Geto Dacii – Botoșani

 

13.K5 – Cluj

 

14.Temerarii – Timiș

 

15.Together – Mehedinți

 

16.Ceata de Amici – Mehedinți

 

17.Cutezătorii – Constanța

 

18.Cocoșii de Munte – Harghita

 

19.Rangerii Reșiței – Caraș-Severin

 

20.Aconcagua – Neamț

 

După cinci zile pline de aventură, în care tinerii, împărțiți în tot atâea grupe, au trecut alternativ toate probele, s-au cernut și premianții: 

 

Locul I - Carpica - Bacău

 

Locul II - Crăișorii - Brașov

 

Locul III - Buclucașii - Argeș 

 

Aceștia au fost câștigătorii la puncte, dar câștigătoii adevărați au fost toți cei 100 de participanți, care au petrecut o vacanță minunată și au trăit momente de neuitat.

 

Aceasta reiese și din impresiile lăsate de ei în jurnalul taberei:

 

 

 

„Muntele n-a înșelat niciodată inima ce l-a iubit, sigur nu vom fi înșelați nici noi în decursul acestei săptămâni. Vreme să fie cu noi și ne vom simți excelent alături de toți cei care participă.”

 

Mariana Beneș – ATC

 

 

 

„Viața nu poate fi posedată. Nimeni nu poate ține viața într-un pumn încleștat. Dacă vrei să te bucuri de ea, trebuie să ții palmele deschise”

 

Luxu – ATC

 

 

 

„Așteptam de mult timp să ajung aici, de prima probă am trecut ușor, nu am nici o teamă, sunt pregătit și vreau să aâștig.”

 

Vlad – Dr. Tr. Severin

 

 

 

„Mă bucur extrem de mult că am fost selectat împreună cu echipa mea „Together” și am ajuns în această tabără. Prima probă a fost foarte ușoară, deși mi-a fost teamă la început, dar totul a fost bine. Sunt pregătit 100% și pentru următoarele probe și chiar să „mănânc ursul”… Together 4 ever.”

 

Răzvan – Dr. Tr. Severin

 

 

 

„Înainte: O SĂ MOR!

 

După: Drace!! Bușteanul e cea mai maladivă parte a parcului. Scriu urât că-mi tremură mâinile. Dar e superb în același timp (de fapt nu bușteanul se mișca, tremuram eu din toate încheieturile).”

 

Sabina – „Marii Anonimi”

 

 

 

„A fost simplu, mai simplu decât mă așteptam. Doar la coborâtul de-a lungul copacului, m-am prins de ideea că trebuia să mă împing cu piciorul în copac. Aștept drumețiile!”

 

Andrei – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Pot să spun că la început mi-a fost un pic frică. Dar odată cu trecerea primului obstacol, am realizat că dracul nu e chiar atât de negru. A fost prima dată când am fost părtaș la o experiență de asemenea anvergură. Știam că trebuie să sparg gheața și apoi toate vor veni de la sine și desigur știam că totul se va termina cu bine, dor sunt un învingător. A fost o experiență de neuitat pe care vreau să o repet cât mai curând posibil. Aș putea să mai scriu câteva rânduri, dar timpul mă presează pentru că mai am numeroase probe de trecut, la care desigur sper să ies învingător ca întotdeauna! În concluzie totul a fost FABULOS! Vă pup și Ciao!

 

„Alex – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Mâinile tremurânde, fața transpirată… MAMĂĂĂ! Asta da ȘCOALA CURAJULUI! Bun nume. Clar! Mi-a fost frică. Foarte frică aș putea spune. Dar în final a fost frumos, amuzant, înfricoșător, genial.”

 

Alina M. – „Marii Anonimi” Galați

 

 

 

„Bușteanul ala e mortal. Dar merită toată frica. Trebuie să înțelegem valoarea adrenalinei și din prima zi noi am primit-o din plin.”

 

Andra J. – „Marii Anonimi” – Galați

 

 

 

„Mă bucur forte mult că am avut ocazia să vin în tabără. E super să plutești în aer. Aș repete de mii de ori experiența aceasta.”

 

Alin M. – „Together” – Mehedinți

 

 

 

„Mă bucur că am putut ajunge aici. Probele sunt forte faine. Sper că în viitor voi ajunge să practic mult mai mult și mai bine mersul pe corzi. Succes tuturor!”

 

Laura

 

 

 

„Cred că proba asta este cea mai bestială și mă bucur că sunt aici. La început a fost o oarecare teamă dar a trecut. Mi-a plăcut foarte mult. Sper ca și celelalte probe să fie la fel de interesante. Bușteanul acela a fost de groază, cred că pentru toți. Succes tuturor!”

 

Gabitzu – „Tinerii Naturaliști” – Brăila

 

 

 

„În primul rând waw! Parcul de aventură este distractiv, în special și o experiență din care am învățat. Tabăra de corturi a fost o experiență unică pentru mine având ca rezultat faptul că a m învățat să ridic un cort de opt persoane. Abia aștept traseul marcat, nemarcat și restul activităților.”

 

Mădălin – Tânăr naturalist și întotdeauna brăilean

 

 

 

„A fost ceva unic, greu de explicat, dacă nu simți pe piele ta. Îmi pare bine că am avut șansa de a participa. Succes mult la toată lumea.”

 

Ioana – „Carpica”

 

 

 

„La început a apărut o senzație de nesiguranță, dar s-a transformat repede în plăcerea de a știi că poți escalada.”

 

Ana – „Carpica”

 

 

 

„Degeaba mița fost frică la început, odată în ham m-am simțit în siguranță. A fost foarte frumos!”

 

Vlad – „Carpica”

 

 

 

„La naiba, că am rămas blocat la 2 m de sol. În rest a fost foarte tare.”

 

Alex – „Geto Dacii”

 

 

 

„Foarte fain. Preferam poate o înălțime mai mare. Superb ce faceți voi, țineți-o tot așa.”

 

Suliman – „Carpica”

 

 

 

„O experiență inedită având în vedere că nu am mai făcut așa ceva. La început mi-a fost puțin teamă, dar în final s-a dovedit a fi chiar foarte fain. Sunt prea palpitante aceste aventuri, î-i stârnesc niște senzații de neuitat.”

 

Mădălina – „Geto Dacii” – Botoșani

 

 

 

„Senzații tari. Experiență nouă, un început în alpinism.”

 

Paul – „Geto Dacii”

 

 

 

„A fost o senzație unică ce nu poate fi exprimată în cuvinte. Recunosc că am avut emoții dar s-au dovedit a fi constructive. Super! Mai vreau!

 

Denisa – „Geto Dacii”

 

 

 

”Cea mai tare senzație. A fost pentru prima dată când am făcut așa ceva. Am avut ceva emoții inițial, dar au trecut repede când am văzut că nu e așa complicat precum credeam. Abia aștept să mai am ocazia să mai practic acest sport. Îl recomand tuturor celor care vor puțină adrenalină.”

 

Mara – „Ecotur”

 

 

 

„bine că mu am probleme cu inima, că aveam pulsul pe la 160. acum mi-am mai învins parțial unele din temerile de înălțime. Poate o să sar și cu parașuta după cum spune un amic de aici din tabără. O să continui aceste cățărări și în următorii ani. HAVE FUN!”

 

Vali B. – „Ecotur”

 

 

 

„O experiență de neuitat. De departe cel mai atractiv lucru din programul taberei, o amintire de povestit nepoților, o adevărată aventură. Mă bucur că am fost sprijiniți și încurajați de profesioniști și aș mai încerca oricând rapel și cățărat. Mulțumim organizatorilor pentru ocazia oferită de a trăi astfel de momente cu adrenalină.”

 

Mirela – „Ecotur”

 

 

 

„A fost senzațional!!! Sper să mai pot repeta experiența.”

 

Diana – „Cercetașii”

 

 

 

„Ținând cont că a fost prima oară când am participat la o asemene acțiune, pot spune că a fost o experiență unică. Foarte tare frate!”

 

Olaru Dragoș

 

 

 

„Mi-a plăcut foarte mult ținând cont că este prima dată când vin și mi s-au părut probele faine, chiar dacă, recunosc că nu mai puteam de frică. Dacă mă vede mama ce fac, leșină! Mulțumesc mult că am putut să particip la această experiență.”

 

Benguși Cosmina

 

 

 

„Super tare senzația! Sigur mai încerc.”

 

Andra Mihăilă

 

 

 

„Prima și nu ultima experiență super din viața mea.”

 

Militaru Dragoș

 

 

 

„Este prima dată când am făcut rapel, așa că (duș). A fost într-adevăr o experiență care merită trăită. Sigur aș mai încerca. Îmi place muntele și tot ce înseamnă o tabără (noi cunoștințe, schimb de idei, prieteni, coadă la duș, discuții la masă și ajutor din partea colegilor la traseul montan). O experiență frumoasă. Să vedem ce ne rezervă următoarele zile. Așteptăm cu nerăbdare.”

 

Cristina – „Ecotur

 

 

„Astăzi am avut una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Traseul a fost destul de greu, însă nu imposibil. Peisajele au fost superbe (este pentru prima oară când vin în această zonă). Aștept cu nerăbdare celelalte zile, care sper să fie la fel de interesante. Echipa a lucrat excelent.”

 

Potrivitu George-Cristian – „Aconcagua”

 

 

 

„O zi cu adevărat foarte interesantă. Una dintre cele mai frumoase experiențe pe care cred eu că le voi avea în viața mea. A fost destul de greu dar cu perseverență și spirit de echipă am reușit să ducem misiunea la bun sfârșit. Sper că va fi la fel și în zilele următoare.”

 

Vasiliu Elena – „Aconcagua”

 

 

 

„Această zi a fost una dintre cele mai deosebite zile din viața mea. Sper că o să fie frumos și în restul zilelor.”

 

Vasiliu Ana – „Aconcagua”

 

 

 

„Păi nici nu știu cum aș putea să încep să povestesc, pentru că ar fi foarte multe de spus. Ziua a început destul de bine, cu un traseu mai simplu, dar a doua jumătate a zilei a fost un pic mai greu, cu toate că ne-am descurcat. Locurile sunt extraordinare, de neimaginat. Abia aștept ziua de mâine să vedem ce surprize o să mai avem.”

 

Sandu Lucian – „Aconcagua”

 

 

 

„O zi din cele mai frumoase din multe puncte de vedere. Unul dintre ele este traseul montan, care m-a încântat datorită peisajului și nenumăratelor tipuri de roci. Un alt motiv ar fi vremea care se pare că aținut cu noi. O zi splendidă și sper să mai repetăm experiența și în zilele următoare.”

 

Cristi Filioreanu – „Aconcagua”

 

 

 

„Oaaaai! Păi fu lung drumul și am mers încet, dar a meritat. Frumoasă zonă. Am cântat, am râs foarte tare și nu știu ce să mai zic, abia aștept cântarea din seara asta.”

 

Oxi – „Crăișorii”

 

 

 

„Foarte frumoasă zonă și mi-a părut bine să te cunosc. În rest aștept dușul cu nerăbdare.”

 

Mariana – „Temerarii”

 

 

 

„Mi s-a părut minunată zona, traseul a fost deosebit de interesant și mi-au plăcut în mod special Cheile Zănoagei.”

 

Bogdan – „Temerarii”

 

 

 

„Aici am făcut un traseu foarte frumos cu multe peisaje extraordinare. Vremea a ținut cu noi, caldă, cu toate că au fost ceva nori și au căzut câțiva stropi răcoritori. Zona este într-adevăr minunată. Abia aștept traseele următoare.”

 

Pantea Adrian – „Temerarii”

 

 

 

Wow! Foarte fain traseul. Mi-a plăcut la maxim. Am avut noroc și de vreme bună. A fost perfect. Aproape, numai de mergeam mai repede. De-abia aștept următoarea drumeție.”

 

Mădă Pelin – „Crăișorii”

 

 

 

„Astăzi a fost o zi foarte frumoasă. Peisajele au fost superbe, zona foarte mișto și sper ca zilele urătoare să fie ca aceasta.”

 

Stefan – „ScouTeam”

 

 

 

„Într-un singur cuvânt, frumos! Un traseu ce te îndeamnă să-l parcurgi și un peisaj minunat.”

 

Joana – „ScouTeam”

 

 

 

„O tură de orientare ușoară dar frumoasă, datorită peisajului din chei. Am avut ocazia să descoperim singuri un traseu demna de plimbare.”

 

Claudia – „ScouTeam”

 

 

 

„Prima zi de aventură a fost cât se poate de spectaculoasă. Traseu ușurel și peisaj magnific.”

 

Ana – „ScouTeam”

 

 

 

„Traseul nemarcat, obositor dar superb. Am făcut un schimb de la aerul poluat de oraș, la aer curat, apă limpede și o zonă superbă. Azi mă simt VERDE din cauza muntelui. Genial!”

 

Arina – „Cutezătorii”

 

 

 

„după un drum lung cu noroi, pietre, apă, am reușit să egalez două vârfuri de munte. Cu bocancii uzi, plini de tot felul de chestii, transpirat, cu tricoul plin de ace de brad, ne-am întors voioși, după o excursie pe creastă, A fost frumos! E o zonă minunată! Am să mai vin și data viitoare!”

 

Traian – „Cutezătorii” – Constanța

 

 

 

„traseul parcurs azi ne-a recompensat oboseala cu peisaje superbe. Aștept cu entuziasm și nerăbdare următoarele activități.

 

Andreea – „Cutezătorii” – Constanța

 

 

 

„Din nou aici în jurnalul magic. Dintâi copaci înalți apoi gunoaie joase. Oribil! Am găsit ambalaj de JUCĂRIE, pe lângă sticle și pungi. Adică un copil  adus o jucărie nou nouță ți a runcat ambalajul în pădure. Oribil! Nu erau destul de încăpătoare pungile. Peste tot gunoaie mici, gunoaie mari, inclusiv pungi mari de plastic, chiar mai mari decât sacii noștri. Frustrant.”

 

Andrei – „Marii Anonimi” – Galați

 

 

 

„A fost un drum foarte lung prin apă și pădure dar într-un final am ieșit cu bine.”

 

Narcy – „Oltenii”

 

 

 

„Hmmm… munte! Astăzi am avut parte de prima probă, traseu nemarcat. Noi zicem că am început în forță, terminând cu bine această probă. Am admirat peisaje superbe, am făcut și multe poze și am ajuns în echipă completă în vârful minunat Rătei. Nu ne-au păpat câinii și nici ciobănașii. Avem o țară superbă și noi nu știm să o valorificăm. Voi… voi sunteți cei mai tari! Mulțumim!”

 

„Buclucașii” – Argeș

 

 

 

„9 ore și 45 de minute… Traseu sălbatic! Sălbatic și atât! Niște neinițiați porniți pe munte! Picioarele noastre nu sunt fericite, dar noi, da! Umerii noștri nu sunt fericiți, dar noi, da! Nici măcar rucsacul lui Bogdan nu este fericit, dar noi, da! Suntem niște neinițiați fericiți și cu creierul oxigenat de aer de munte!

 

„Ceata de Amici” – Mehedinți

 

 

 

„Un început de zi minunat, ce să zic, a fost o senzație nouă am simțit cum îmi tremură picioarele, inima a luat-o razna, mi-a crescut temperatura corpului, senzații frumoase pe care nu le simți zi de zi. Merită încercat!”

 

„Carpica” – Ioana

 

 

 

„Tiroliana a fost frumoasă și rapelul. O zi lejeră.”

 

Suliman – „Carpica”

 

„Spre fericirea mea, astăzi nu am mai rămas blocat la rapel, fiind o experiență frumoasă în rest.”

 

Alex – „Gero Dacii”

 

 

 

„Trebuia să ne plimbăm o țâră mai mult pe tiroliană. În ciuda ploii, o fo tare fain!”

 

Ana – „Carpica”

 

 

 

„Foarte palpitant! M-am blocat puțin pe bușteanul suspendat dar a fost foarte interesant în ciuda acestui fapt.”

 

Mădă – „Geto Dacii”

 

 

 

„A fost grozav! Chiar dacă mi-a fost puțin teamă inițial dar mi-am dat seama că nu am de ce să mă tem. S-a dovedit a fi foarte ușor.”

 

Mara – „Ecotur”

 

 

 

„Tiroliana, o împlinire a visului de a zbura! Aștept cu nerăbdare să repet experiența!”

 

Mirela – „Ecotur”

 

 

 

„A fost frumos. Mi-au cam tremurat picioarele la bârnă dar am trecut cu bine. Sper să am ocazia să repet această experiență. Mă bucur că am reușit să-mi înving frica de înălțime.”

 

Denisa – „Geto Dacii”

 

 

 

„Foare frumos, chiar deosebit. Senzație, în deplină siguranță!”

 

Felix

 

 

 

„Super aici, mai vin și la anul.”

 

Cami – Brăila

 

 

 

„Rapel… măi, măi! Pentru prima dată. Grozav! Ce să mai! Te face să mai vrei și iar să mai vrei! Nu o să te saturi!”

 

Oana – Argeș

 

 

 

„e prima oară când cobor în rapel. Super sentiment. O altă zi foarte reușită în care învăț să lupt cu temerile mele și mă uimesc și pe mine cu lucruri noi care mă încântă. Sunt fericită!”

 

Arina – „Cutezătorii” Constanța

 

 

 

„Până acum câteva zile nu știam ce înseamnă rapel. Acum însă am trecut prin această experiență, care a fost totodată cea mai înfricoșătoare dar și cea mai inedită. A fost fascinant, aș vrea să se mai repete.”

 

Denisa – „Buclucașii”

 

 

 

„Ce însemnă rapel? Ei bine, o experiență de neuitat ce necesită atenție și puțin curaj. Primii doi pași sunt cei mai grei, după care simți că plutești.”

 

Emil – „Cutezătorii” – Constanța

 

 

 

„Am făcut-o și pe asta! Chiar este frumos să cobori pe două sfori, încet, încet, să vezi natura ce te înconjoară, colegii de jos care îți fac cu mâna și să simți cum îți bate inima.”

 

Traian – „Cutezătorii”

 

 

 

„Zi după zi, traseele devin din ce în ce mai interesante, mai plăcute. Zi după zi, avem confruntări din ce în ce mai plăcute cu muntele.”

 

Andreea – „Cutezătorii” – Constanța

 

 

 

„Zi frumoasă, zi în care mi-am dorit mult să ating vârful stâncii aceleia, dar nici gând se pare. Rămân însă cu amintirea unei ape curgând printre pietre, dezlănțuită…”

 

Adina – „Ceata de Amici”

 

 

 

„În prima clipă am crezut că o să fie o tabără plictisitoare. Dar după câteva zile m-am convins că m-am înșelat.”

 

Dany – „Oltenii”

 

 

 

„A fost… într-un fel! M-am aproape cățărat, dar chiar am făcut rapel. Dacă mi-a fost teamă? O Doamne…”

 

Andra – „Ceata de Amici”

 

 

 

„Suntem cam obosiți dar în fiecare zi facem ceva nou și uităm de oboseală… E super!”

 

„Oltenii”

 

 

 

„Doamne! Au început să-mi tremure picioarele încă de la primul buștean și am zis: „E de rău!” Dar a fost super! Foarte frumos, ușor la un moment dat. Ce să zic, tot mai tremur… nu mai zic nimic!”

 

Andra – „Ceata de Amici”

 

 

 

„Nu credeam că parcul de aventură poate fi atât de interesant, însă mi-a depășit așteptările. Încă o zi foarte reușită și plină de experiențe noi.”

 

Denisa – „Buclcașii”

 

 

 

„Abia așteptam și acest moment. Pe cât a fost de plăcut pe atât a fost de scurt. Dar important este că sunt foarte fericită că am trăit acest minunat moment.”

 

Adriana – „Buclucașii”

 

 

 

„Mai vreau o dată! Iar trăiesc momentul în care nu-mi vine să cred că pot să fac așa ceva. În plus am învățat să pun un cort de multe persoane. Minunat și astăzi!”

 

Arina – „Cutezătorii”

 

 

 

„Se vede super tabăra noastră de sus. A fost o experiență unică și foarte distractivă. Plus că am învățat să montez un cort mare în echipă.”

 

Traian – „Cutezătorii”

 

 

 

„Dacă mă lăsați, vin clar și la anul. Super tare frate! Totul ține de primul pas, după aia aventură.”

 

Emil – „Cutezătorii”

 

 

 

„Salut cu tot respectul inițiativa voastră. Sper ca în următorii ani cât mai mulți tineri să aibă parte de aventura pe care am trăit-o noi în aceste zile de august. Mii de mulțumiri și îmbrățișări pentru toată echipa.”

 

Robert – „K5”

 

 

 

„Inițierea mea în tainele muntelui a început de luni și se datorează în mare parte doamnei Ileana, căreia îi mulțumesc pentru această ocazie.”                Oana – „K5”

 

„Este foarte greu să mai găsesc alte cuvinte frumoase pe care să le scriu despre această tabără. Le-au scris cei dinaintea mea, dar doresc și eu să amintesc că este (a fost) o tabără fantastică cu o organizare atentă și minuțioasă, cu oameni pregătiți și doritori să transmită experiența lor montană tinerilor. În încheiere spun cu mândrie că a fost cea mai frumoasă tabără la care am participat, interactivă, plină de aventură, adrenalină și distracție, dar să nu uităm și de bătături (firește dacă citești asta, știi deja despre ce vorbesc), un sacrificiu atât de mic, pentru o distracție pe cinste. Dacă citești asta, deoarece cineva vrea să te convingă să participi la această tabără, nu mai sta pe gânduri, chiar nu știi ce pierzi, dar îți port spune eu (scriitorul) că o să-ți pară rău!”

 

Dan D. – „K5”

 

 

 

„Deși puțin obositor, traseul nemarcat a meritat efortul pentru peisajele minunate pe care le oferă muntele și m-a impresionat foarte mult Parcul de Aventură și rapelul plus cățăratul și coborâtul.”

 

Bogdan – „Temerarii”

 

 

 

„Parc aventura a fost genial! Mi-a crescut un pic adrenalina. A fost o senzație unică (nu am mai făcut așa ceva). Sper din tot sufletul să mai particip la tabere asemănătoare, care deși te obosesc un pic, te și întăresc, te delectează.”

 

Vali – „Temerarii”

 

 

 

„O super experiență pe Valea Răteiului. Grupul a fost unit, compact și astfel toți am trecut obstacolele traseului cu apă multă în bocanci.”

 

Claudia – „ScouTeam”

 

 

 

„Până acum trei zile de aventură (de la ultima relatare). La traseul marcat, la întoarcere a fost mult de mers și simțeam la un moment dat că mi se dezlipesc gambele de picioare, dar acesta este farmecul muntelui. Lacurile și peisajul de pe Vârful Rătei de la traseul nemarcat, precum și brânza de la stână, au fost ceva de neuitat. Mereu am fost atrasă de traversatul apei, iar astăzi am profitat din plin. Am avut parte de apă peste tot, în bocanci, de la ploaie. Însă toate acestea au alcătuit o experiență plăcută pe care aș repete-o ori de câte ori aș avea ocazia.”

 

Ioana – „ScouTeam”

 

 

 

„orientarea în teren, cea mai plăcută zi din tabără, pentru mine, până astăzi. Păcat că nu ne-a lăsat ploaia să continuăm și jumătatea care urma după prânz.”

 

Lory – „Oltenii”

 

 

 

„Grea zi, frumoasă zi! Clar! Ne-am depășit limitele. De unde o plimbare pe faleză era un efort incredibil, probabil acum va fi floare la ureche. A fost superb azi. Păcat că în vârful muntelui era ceață și nu se vedeau împrejurimile. Și ploaie, o ploaie… de neuitat! Cu și mai multă apă în bocanci și nu numai.”

 

Alina – „Marii Anonimi”

 

 

 

„A fost fain nemarcatul. Peisajul uimitor prin junglă și apoi pe munte, unde aerul era puțin mai tare și nu mai erau decât afine și iarbă pe jos. Ceață, apoi ploaie și ține-o tot într-o ploaie, până ajungi jos (cât de pe la 13 până la 16 și ceva – trei ore). Oricum, dacă nu ploua n-ar fi fost așa de fain. Piesa de rezistență a fost trecerea râului ținându-ne de mână. Ura! Doar Alin – Together – a trecut peste bușteanul ud. Apoi am mers separat, care cum putea, grupulețe, grupulețe și eu am fost ultimul (dar am prins apă cadă). În rest, m-am opărit pe cap la duș, da inteligență artificială. Azi mă doare un tendon, dar n-aș da zilele care au trecut pe altceva. Prieteni noi, lume faină, natură curată (că doar eram pe nemarcat), un picuț de ploaie și oricum ne distrăm bine, slavă Domnului!”

 

Andrei – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Muntele ne învață cât 10 biblioteci la un loc – nu știu cine a zis dar important este că s-a reținut afirmația. Într-o zi veselă, demarăm pe stâncile din chei. Ne-a plăcut la nebunie, pe lângă rapel și cățărare… Astăzi un pic mai trist. Plouă, plouă, plouă. Însă orientarea ne-a adus neîntinați înapoi în tabără. Alături de prietenii noștri Cutezătorii.”

 

„Buclucașii”

 

 

 

„Momentul se apropie. Inima îți bate cu putere. Urci, iarăși urci, traversezi, pulsul inimii crește, uiți de toate problemele, de tot ce e pământesc apoi te lași purtat de tiroliană și începe să-ți placă. Vă întrebați, oare de ce tocmai acum începe să-ți placă? Pentru că de abia acum realizezi! E frumos, La sfârșit te simți cu adevărat fericit, împlinit. Este MINUNAT!

 

Ion – „Alunele Turbate”

 

 

 

„Îmi tremură toate oasele. Nu știu dacă mai vrea o dată sau nu…”

 

Corina – „Alunele Turbate”

 

 

 

„Foarte frumos parcul de aventură, păcat că este cam scurt. Instructorii sunt de treabă și te țin de vorbă ca să uiți că ești la 12m de sol. Super tiroliana, mai vreau!

 

Claudia – „ScouTeam”

 

 

 

„Sincer mi-aș fi dorit să dureze mai mult, dar mă mulțumesc și cu atât. Mi-a plăcut totul, dar cel mai mult escalada, rapelul și parcul aventura la care mi-au tremurat picioarele de emoție și sper să mai am și alte experiențe de genul acesta. Aici în parc aproape mi-am împlinit visul de a zbura liber, adică să simt aerul pe la ureche pe tiroliană și sper să o fac și pe o distanță mai lungă.”

 

„Eco Hoinarii”

 

 

 

„Mulțumesc bucătăreselor. Aici am mâncat de trei ori mai mult decât acasă (nu că n-aș avea) și am slăbit în același ritm. Nu mă așteptam să fie așa cum a fost. Cu toate că suntem toți Eco Hoinarii fani adidași avem câteva lanterne chioare și mai cădem uneori în fund, sperăm să nu fim chiar ultimii. Poate într-adevăr era bine dacă am fi avut o zi de relaxare în care să facem un fotbal sau un remi să ni se mai odihnească membrele inferioare și să ni se usuce papucii. Oricum mi-a plăcut mult și pentru marea densitate de minți și picioare curate pe metru pătrat. Îi pup pe Temerari și le urez cât mai multe meciuri ale Timișoarei în ligă.”

 

Eugen – „Eco Hoinarii”

 

 

 

„Nu pot să cred că deja e ultima zi. A fost incredibil de frumos. Mai vreau! Probabil de acum o să mă spăl îmbrăcată ca să retrăiesc zilele de aici. Și acum zâmbiți la poză. Toată lumea să zică SEEEX!”

 

Alina – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Azi a fost frumos / Am mers mult pe jos / Nea-m cățărat prin pietre, pe vale, prin chei și prin apă mare / am făcut și poze multe / fiindcă ne place pe munte!”

 

Alin – „Together”

 

 

 

„Azi a fost cea mai tare zi din toată tabăra. Nu aș vrea să plec, dar asta e. a fost o experiență foarte distractivă, plăcută și plină de adrenalină. Cea mai tare experiență a vieții și nu regret nimic.”

 

Găbitzu – „Tinerii Naturaliști”

 

 

 

„Azi a fost super! Distracție la maxim. Cea mai tare zi din viața mea. Nu mă așteptam să fie atât de klumea. Am reușit! Experiență unică în viață. Nu ratați!”

 

„Tinerii Naturaliști”

 

 

 

„Mi-am dus din nou limitele mai departe decât aș fi putut crede că mă ține. Am avut adrenalină în sânge cât să îmi dau seama că muntele e cel care mă poate ajuta să îmi îmbunătățesc circulația periferică, mă refer la faptul că mi se izbea sângele de vene și capilare într-un asemenea hal încât am uitat de mâini și picioare reci, de bocanci, bluze, ciorapi uzi și mă făcea să îmi doresc din ce în ce mai multe provocări. Am rămas surprinsă să văd atât de mulți oameni curajoși, sportivi dar și extrem de inteligenți, într-un singur loc. Trebuie să subliniez că sunt mândră de gambele mele, după mai multe zile de muncă intensă. Dumnezeu să le dea sănătate, răbdare și multă energie în continuare, tuturor celor care s-au „strofocat” pentru a ne fi nouă bine și pentru a fi în siguranță. Iertați scrisul dar am o poziție foarte romantică și comodă în timp ce scriu. În ciuda faptului că încerc să îl redresez, scriu tot mai urât. Bolovanul ud de sub fund e de vină! Cu stmă, febră musculară și energie pe terminate, vă îmbrățișează pe toți Tedy.

 

Puicuța de Munte – HR

 

 

 

„Doamne, ce tare a fost la cățărat! Bă, voi pe unde v-ați urcat? Acum unde naiba pun piciorul? Stânca asta? Dreapta? Care e dreapta? Frumos, fu tare, ce-i drept! Acum toată lumea mai vrea încă o dată, de două ori, de zece ori. Punctele desigur au o importanță considerabilă… cât ai luat bă? Ca la școală!”

 

Mochalina

 

 

 

„Au trecut cele cinci zile de curaj și aventură. Eram convinsă că voi rămâne cu amintiri frumoase și cu relații de prietenie, ceea ce s-a și întâmplat.”

 

 

 

„8 august 2009 – ultima seară dintr-o tabără de vis. Conform unei zicale „ce e frumos trece repede” aș putea zice că sunt un pic cam trist că a trecut așa de repede, poate prea repede. Am avut parte de numeroase aventuri de-a lungul acestor zile minunate, aș putea să zic fabuloase! Am avut parte de experiențe unice în viață ți sunt bucuros că am fost parte la acest eveniment. Escaladarea muntelui mi-a plăcut foarte mult, adrenalină la maxim, fiind pentru prima oară când am trăit o asemenea experiență. Viața e frumoasă și trebuie trăită. Trebuie să încerci toate lucrurile. Mă bucur că am întâlnit o mulțime de persoane din toate colțurile țării și nu sunt deloc vesel că trebuie să mă despart de acest vis frumos. Aș putea să mai scriu o mulțime de rânduri, dar sunt presat de alții, pentru că și ei vor să-și împărtășească experiențele petrecute în această tabără minunată.”

 

Alex – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Cred că m-am îndrăgostit! Cred că da… Da, da … De munte!”

 

Andra – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Se pare că s-a terminat cu distracția. A fost foarte frumos, interesant, mult de mers și nu în ultimul rând a fost un parcurs dificil, dar tot timpul m-am distrat. Pe traseul marcat, cât și pe cel nemarcat, am fost supravegheați de o echipă formată din monitori foarte de treabă. A meritat tot efortul.”

 

 

 

„În primul rând vreau să mulțumesc organizatorilor pentru răbdarea pe care au avut-o cu noi și să-i felicit pentru eforturile depuse. Din punctul meu de vedere a fost așa cum mă așteptam și m-am simțit excelent. Colegii… ce să spun… au fost foarte de treabă și m-am simțit tare bine în compania lor. A fost o experiență unică, pentru că a fost prima oară când am participat la acest gen de activități. Distracția a fost la înălțime și asta a contat cel mai mult. Încă o dată felicitări organizatorilor și țineți-o tot așa. Sunteți niște persoane pe cinste și poarte de treabă.”

 

Dragoș – „Cercetașii” – Dâmbovița

 

 

 

„Am ajuns la sfârșitul celor șase zile fantastice, de concurs, de bucurie, de oboseală, de veselie, de tristețe uneori… A fost o experiență foarte frumoasă pentru mine. Școala Curajului – Aventura 2009 a fost o tabără în care am învățat cu adevărat o mulțime de lucruri frumoase și utile despre munte. O tabără în care am făcut o mulțime de lucruri pentru prima dată (rapel, escaladă, trasee montane așa de lungi), a fost superb! O atmosferă cu adevărat de tabără pentru tineri. Vă mulțumesc pentru oportunitatea pe care mi-ați oferit-o, acceptându-mă la această tabără, mulțumesc monitorilor și în special doamnei Ileana pentru implicarea totală în acest proiect.”

 

Potrivitu George-Cristian – „Aconcagua” – Neamț

 

 

 

„După cele șase zile de concurs a sosit și momentul în care va trebui să plecăm, acesta nefiind un moment prea așteptat de mine, pentru că va trebui să mă despart de acești oameni deosebiți: tineri participanți, monitori și organizatori. A fost cu adevărat o activitate complexă, care a reunit tineri din toată, dându-ne ocazia să cunoaștem alte echipe și să interacționăm cu ele. Va rămâne drept cea mai frumoasă amintire din viața mea și sper că voi mai participa la astfel de activități. Mulțumim tuturor celor care au participat și celor care ne-au sprijinit.”

 

Luminița Elena Vasiliu – „Aconcagua” – Neamț

 

 

 

„Mai vrem! Dar vine el omul însă mai și pleacă. În tot acest timp petrecut aici am descoperit o lume nouă, locuri magice, trăind experiențe deosebite și aflând lucruri impresionante.”

 

„Buclucașii” – Argeș

 

 

 

„Câteva vorbe, cu care sunt întru totul de acord: „Muntele farmecă total și marea lui putere fascinează atrăgând în cele mai neverosimile ascensiuni pe aceia care l-au văzut și l-au iubit. Nimeni nu va putea uita vreodată, lupta aspră care se dă și cu puterile trupului dar și cu forțele sufletului pe verticala pereților, deasupra abisului amețitor, în fisuri suspendate sau albastre, în trecerea acrobatică și spectaculoasă a surplombelor și teraselor. Poate că nici o altă pagină a vieții noastre nu va fi răsfoită mai des și mai recitită decât aceea a unei ascensiuni, a cărei trăire ne-a umplut sufletul de o înaltă și bărbătească mândrie” LIVE FAST, DIE PREETY”

 

Alex – „Temerarii”

 

 

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 6662, Ultima actualizare: Miercuri, 12 Aug 2009Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Cabana Varful Cu Dor-Valea Izvorul Dorului-Sub Varful Nucetu-Cabana Zanoaga

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org