Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Jurnale - Școală de Orientare Turistică Montană pentru Tineret

Școală de Orientare Turistică Montană pentru Tineret

În perioada 30 noiembrie - 02 decembrie 2007 s-a desfășurat în Munții Bucegi și Leaota, cu locația de cazare la Centrul de Vacanță "Cerbul" Brătei,  activitățile sub formă de școală, ale proiectului « ȘCOALĂ DE ORIENTARE TURISTICĂ MONTANĂ PENTRU TINERET». Acest proiect a fost derulat de Asociația de Turism "Chindia", cu finanțare din partea Autorității Naționale pentru Tineret - Direcția de Tineret Dâmbovița și sponsorizare din partea S. C. Distrigaz Sud SA.

     Parteneri: Primăria Fieni și Parcul Natural Bucegi.

     Participanți: Filip Paraschiva Andreea Gabriela, Marian Tiberiu Alexandru, Ghiță Ana-Maria, Benciu Iulia Alexandra, Benciu Silviu, Benciu Florin, Bordianu Cristiana, TulceanuAlexandra, Iancu Aurelian Cristian, Niță Alina, Coman Gabriel, Ionescu Radu, Gheorghe Ștefan, Herescu Marian, Hess Alexandru, Pandelescu Constantin, Heașcă Gabriel, Neagoe Iuliana Laura, Tebeică Costin, Posta Hermina, Ghinoiu Vlad, Solomon Corina, Posta Cătălina, Prundaru Marius, Bocanciu Ileana

Vineri 23 noiembrie 2007

Sosire la Centrul de Vacanță "Cerbul" Brătei, cazare participanți. Teste inițiale,  prezentarea echipamentului de munte, individual și colectiv, curs teoretic despre orientare (orientarea fără busolă), orientarea pe timp de noapte, proiecție de diapozitive "Munții Bucegi", expoziție foto, concurs de orientare turistică de noapte;

Sâmbătă 24 noiembrie 2007

Deșteptarea la ora 8: 00, micul dejun, curs de orientare cu harta și busola, prezentare marcajele turistice din România, concurs de orientare turistică, masa de prânz, drumeție până la Centrul de Vacanță "Vânătorul" Dobrești, concurs individual de orientare turistică, concurs pe echipe, de orientare turistică, întoarcere la  Centrul de Vacanță "Cerbul" Brătei, masa de seară, proiecție de diapozitive "Munții Leaota".

Duminică 25 noiembrie 2007

Deșteptarea, micul dejun, tehnici de coborâre pe coardă - rapelul. Întoarcerea la "Cerbul" - discuții, teste finale, diplome și premii, masa de prânz, întoarcerea la Târgoviște (16: 00).

"La sosirea în tabără nu știam decât că ne aflăm într-o tabără. Acum, la sfârșit am aflat că ne aflăm pe o direcție, la o distanță, într-un punct de reper și mai ales într-o echipă. Mulțumim pentru că ne-ați ajutat să ne găsim indicativul și ne-ați orientat către noi repere ale "științei munțomaniei"

Puciosenii

3 decembrie 2007

Ileana Bocanciu - coordonator proiect

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 15339, Ultima actualizare: Marți, 4 Dec 2007Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Simon-Valea Lui Lamba-Mt. Plesa
MASIV: BUCEGI
TRASEU: SAUA STRUNGA- POIANA GUTANU- MUNTELE PLESA (PLEASA)- SAT SIMON (parcurs in iunie 2003)
DURATA: 4-5 H
MARCAJ: BANDA ROSIE
Saua Strunga este un nod important pentru potecile din Bucegi. Noi am parcurs traseul venind de la cabana Padina, dar se pot face si alte combinatii.
Din Saua Strunga coboram pe sub abruptul Muntelui Strungile pe poteca marcata cu banda rosie si cruce rosie. Inainte de a cobori din sa, vedem in stanga creasta nordica a Leaotei. De la Saua Bucsa se adanceste Valea Bingaleasa (granita intre Bucegi si Leaota). Dupa mai putin de 30 minute de la plecare marcajul cruce rosie coboara spre stanga. Nu exista indicator, marcajul este aplicat pe pietre, dar este clar. Poteca banda rosie continua pe directie generala nord, coboara de-a coasta, a la longue, traverseaza cateva vai seci si o fasie ingusta de padure (locul este foarte frumos). Dupa fasia de padure intram intr-o poiana cu stana. Din poiana intram iar in padure, coborand mai accentuat. Iesim in Poiana Gutanu (dreapta, fata de sensul de mers) si vedem in dreapta potecii indicatorul care ne spune ca pana in saua Batrana mai sunt 2: 30 h pe marcaj triunghi rosu. Reintram in padure, pentru scurt timp. La iesirea din padure poteca se bifurca. Ramura din dreapta, nemarcata, coboara spre valea care se adanceste in dreapta noastra. Noi mergem inainte, pe poteca mai lata. Trecem pe langa o cabana forestiera; pe un perete sunt aplicate si marcajele. Trecem peste sau ocolim un mic varf, intram pentru cateva minute in padure si ajungem intr-o alta poiana de unde triunghiul rosu pleaca spre stanga (exista indicator) pentru a cobori la Moieciu de Sus. Noi mergem inainte si reintram in padure. Poteca este foarte clara si se mentine pe muchia muntelui Plesa (Pleasa). Dupa 2- 2: 15 h de la despartirea de triunghiul rosu, am pierdut deja mult din altitudine si vedem in dreapta noastra casele din satul Simon. Coboram versantul din dreapta noastra si mergem prin spatele curtilor pana intr-un drum secundar. Cotim dreapta si ajungem imediat in strada principala, insotita de raul Simon, pe care il traversam pe un podet. Vedem un indicator, util pentru cei care parcurg traseul in sens invers; indicatorul spune ca pe triunghi galben se ajunge la Varful Omu in 7h, iar pe banda rosie se ajunge la Cabana Padina in 5h. Pana la soseaua principala mai sunt cca 6 km.
Exista autobuze care circula zi- lumina pe traseul Moieciu de Jos- Brasov.

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org