Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Jurnale - STRAJERII LEAOTEI

STRAJERII LEAOTEI

DATA:  17-19 ianuarie 2003

PARTICIPARE::Lili Toma, David Mălăuț, Mariana Beneș, Marius Prundaru, Nini Porojan, Cati Vlad, Nicușor Tudosă, Ana-Maria Brașoveanu, Alexandru Ciobanu, Cristian Savu, Marina, Geanina Dragomir, Florina Mocanu, Marian Tîrcă, Dobre Simona, Tatiana Ivan, Ileana Bocanciu și Silviu cu câinele Șarik.

DESCRIERE:Lili Toma era deja la cabana Leaota (1330 m) de câteva zile, când au sosit David și Mariana, vineri în jurul orei 14: 00. Noi ceilalți, am plecat spre munte sâmbătă dimineață și am ajuns la cabană la 12: 00. Lili, David și Mariana, ne așteptau cu ciorba gata. După ce ne-am răsfățat cu o masă pe cinste, ne-am făcut siesta cu o serie de cântece și de bancuri noi, apoi, în jurul orei 15: 00 o echipă mixtă a pornit spre Stâna de Piatră. Florina și David au renunțat în scurt timp și s-au întors, Marius,  Marian, și Simona s-au întors de la stână iar restul (Nini, Gianina, Alexandru, Cati, Crisian, Marina și Ileana) am continuat să urcam până la stâlpul de la cota 1530 m. Vremea era calmă, nu prea friguroasă, se vedeau: releul de la Coștila, pârtia de schi de pe Valea Dorului, în față vârful Românescu (1713m - pe care

 

 
am estimat că  nu mai putem urca fără să ne prindă întunericul), iar în spate Târgoviștea cu cei rămași acasă! Ne-am întors la cabană în jurul orei 17: 30, iar după masa de seară, Alexandru a fost foarte apreciat la capitolul masaj, făcând însă față cu greu la atâtea solicitări... La atmosfera obișnuită de cântece și voie bună s-au alătura cinci tineri din Târgoviște, trei băieți  și două fete.

          Sâmbătă, după masa de dimineață, am făcut curățenie în cameră și ne-am luat  rămas bun de la cabanieri, după care am dat startul de întoarcere. La       "băncuță" am făcut o pauză și câțiva dintre noi am mers la observator (Marius, Ileana, David, Luci) apoi doar eu și Luci până la stânca ce se vede de la bancă să vedem dacă este potrivită pentru a face de pe ea rapel. Din păcate nu era prea grozavă și ne-am chinuit destul prin zăpada mare și desișul din zonă, dar am descoperit jos,  în vale, două stânci foarte interesante, pe care le-am numit "Străjerii Leaotei". Au niște forme foarte interesante și cu siguranță se vor fotografiați mai de aproape. Mai jos de punctul Între Văi, câțiva dintre noi am fost recuperați de un microbuz, venit să-i recupereze pe Silviu și câinele Șarik. Ceilalți au folosit presupun, mijloacele clasice de întoarcere, adică propriile picioare...

OBSERVAȚII:à   Sâmbătă vreme bună, zăpada relativ mică până la cabană, de la Stâna de Piatră zăpadă mai multă și pe alocuri viscolită și crustată. Duminică ninsoare slaba și mai frig ca în ziua precedentă.

                      à   Cazarea la cabana Leaota 50.000 lei. Condițiile, aceleași!

 

            

 

Ileana Bocanciu

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 6348, Ultima actualizare: Miercuri, 6 Aug 2003Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii LEAOTA  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org