Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Jurnale - Tura la Varful Omu

Tura la Varful Omu

Prima acțiune din an, organizată de Asociația de Turism Chindia a devenit deja tradițională. În primul sfârșit de săptămână după revelion, cei care vor să-și încarce bateriile și să mai scoată din toxinele acumulate în timpul sărbătorilor, aleg să urce în Bucegi, unii chiar până la cota maximă, Vârful Omu.
Mai multe amanunte în cele ce urmează:
Perioada: 05-07 ianuarie 2007
Participare: Mihai Radu, Nelu Tamaș, George Matei, Bogdan Drăgoi, Gigi
Nedelcu, Maria Nedelcu, Geo Badea, Oana Dărîngă, Nini Porojan, Gianina Porojan, Cătălina Posta, Ioana Dragomir, Marius Prundaru, Florin, Ana-Maria Brașoveanu, Lucia Bondilă, George Stăncescu, Lia Georgescu, Bogdan Georgescu, Ileana Bocanciu
Desfășurare:
Vineri 05 ianuarie 2007
S-a plecat dimineață cu mașinile, pe echipe: George cu Mihai, Bogdan și Tamaș, Gigi cu Maria, Oana și Geo, Nini cu Gianina, Cătălina, Ioana și Ileana, Marius cu Florin, Ana-Maria și Lucia cu o mașină a hidrocentralei, George Stăncescu ne-a prins din urmă la Bolboci, iar Bogdan și Lia au venit cu mașina până în Padina, seara.
Ocupanții celor patru mașini, au plecat din Dobrești la 10: 30 și au sosit la Scropoasa la 12: 30. Zăpada mărișoară (60-70 cm), proaspătă și neîncepută. La Scopoasa pauză de 15 minute, apoi prin Cheile Zănoagei s-a spart din nou potecă, până la drum. Sosire la Bolboci la 14: 45 pe drumul curățat cu freza. Pauză mai lungă, ciorbe, vin fiert și ceaiuri din partea cabanierilor Nina și Doru Nache. Plecare din Bolboci la ora 16: 00, sosire la Padina, sediul ANSMR la 18: 00. Vreme bună. În jurul orei 19: 00 au sosit și Lia, Bogdan și câinele
Philippe. Seara a fost liniștită și ne-am culcat devreme, apreciind condițiile deosebite de la ANSMR.
Sâmbătă 06 ianuarie 2007
Dimineață la prima oră, s-a dat deșteptarea pentru cei care au vrut să plece în traseu: Mihai, Tamaș, Bogdan, Nini, Oana, Lucia, Marius, George, Gigi, Maria, Cătălina, Ana-Maria. Au plecat la 8: 30 din Padina, au mers pe drum până la Peștera, au urcat pe Piciorul Babelor, ajungând la Babele la ora 11: 30. După o pauză de circa o jumătate de oră, primii șase au continuat traseul pe platou, spre Vf. Omu, ceilalți s-au întors pe același traseu, ajungând înapoi în jurul orei 15: 30. Echipa de Omu a sosit la stația meteo la 14: 30 și nu după mult timp au dat și semnalul de întoarcere, cu un popas scurt la Cantonul Bucegi la Cătălin Manoliu. Starea zăpezii în general bună, mai mare la baza Piciorului Babelor, și mai spulberată pe platou. Vremea foarte bună. În acest timp, o altă echipă: Lia, Bogdan, Gianina, Florin, Ioana și Ileana au făcut o plimbare până la sediul Salvamont Dâmbovița și Hotel Peștera iar Geo și George au schiat pe Piciorul Babelor. Seara, ne-am regăsit la ANSMR și chiar am reușit să facem câte un dans.
Duminică 07 ianuarie 2007
Bagajele strânse și startul de întoarcere, la o oră destul de matinală pentru a parcurge înapoi traseul Padina - Bolboci - Scropoasa - Dobrești. Vremea extraordinară, soare fără vânt.
Pe total, o ieșire plăcută pentru toată lumea, care și-a atins scopul.

Ileana Bocanciu - Asociația de Turism "Chindia"
8 ianuarie 2007

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 10109, Ultima actualizare: Vineri, 23 Mar 2007Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Sinaia-Hotel Alpin-Cabana Varful Cu Dor-Valea Izvorul Dorului-Saua Laptici-Vilcelul Laptici-Cabana Pestera

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org