Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Jurnale - Valea Vanturisului

Valea Vanturisului

Data: 27 mai 2007

Participare: Nicu Posta, Mirică Gheorghe, NicușorTudosă, Bogdan Drăgoi, Mihaela Popescu, Ana-Maria Brașoveanu, Mihai Cernat, Corina, Marius Prundaru, MihneaPrundaru (9 ani), AndraPrundaru (7ani), Ileana Bocanciu.

Scop: Parcurgerea Văii Vânturișului, cel puțin până la cascadă.

Descriere:

Timpul se condensează. Din an în an parcă avem tot mai puțin răgaz doar pentru noi... Așa că turele de o zi, au început să devină tradiție.

Duminică dimineață la ora 8: 30, pe o vreme superbă am dat starul din Fieni, după ce ne-am aprovizionat cu ceapă și căpșuni proaspete. La podul peste Valea Vânturișului, Nicușor a luat-o la stânga pe drumul forestier, iar noi ne-am dus până în Sinaia pentru a-i recupera pe Ana-Maria, Mihai și Corina.

      

Am lăsat mașinile pe drumul forestier și am pornit pe vale la ora 10: 30. După o scurtă pauză și câteva fotografii în poiana Vânturiș am urcat "pe țeavă", pe poteca lată la început, apoi mai firavă dar suficient de conturată pentru a nu o pierde, până la firul văii. De aici am început urcușul pe pietre, dar nu înainte ca Mihnea și Nicușor să testeze răceala apei de munte.

Totul a decurs normal, doar câteva căzături nesemnificative întrerupându-ne ritmul. Apa era destul de mare iar mâzga formată pe pietre, extrem de alunecoasă.

      

La ora 13: 30 am făcut o pauză mai lungă pentru masă, de circa 30 de minute, iar la 14: 30 eram cu toții sub Cascada Vânturiș, secondați de un al doilea grup, format din doi băieți și două fete, cu care Mihai și Corina se cunoșteau (probabil tot din clubul "Floare de Colț"). De aceea ei au preferat să se retragă împreună, ocolind cascada prin dreapta, cu intenția de a ieși la Cota1400.

        Noi am ales varianta prin stânga, încercând să găsim o posibilitate de ieșire în platou. Am urcat până sub versant, după care Nicu și Bogdan s-au dus să cerceteze zona. S-au întors după circa trei sferturi de oră, cu vești nu prea bune. În sus nu era de mers; numai rupturi de pantă, alunecări, bolovani și copaci căzuți. Cu alte cuvinte slabe speranțe de a nimeri o variantă de ieșire "la lumină", mai ales că era și destul de târziu. În plus, ceva nori de ploaie se anunțau când și când, așa că am hotărât să ne întoarcem. Am dat startul la 16: 00.

La coborâre, cu toate că de obicei este mai greu pe văile de abrupt, ne-am descurcat fără probleme și am ajuns înapoi la mașini la ora 19: 30. Nouă ore de traseu, în care sper, toată lumea s-a simțit bine. În ce mă privește, pentru mine a fost o zi superbă. Mihnea și Andra m-au făcut pur și simplu praf! Nici un moft, nici un scâncet, nici un comentariu. Doar bucurie, energie, naturalețe și dorința de a fi primul! Cred că pentru ziua asta o să le iert multe drăcii pe care cu siguranță le vor face în următoarele luni...

Ileana Bocanciu - 30 mai 2007

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 11604, Ultima actualizare: Marți, 28 Aug 2007Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Cantonul Jepi-Sub Varful Ciocirlia

 

Comentariu
Mihai Cernat Mihai Cernat, Marți, 16 Oct 2007, 13:05

Frumos articolul!
Zona este super, iar compania pe care am avut-o (grupul) a fost deosebit de agreabila!:-D
O mica mentiune: subsemnatul nu este membru al Florii de Colt, ci al CAR. Oricum nu are importantza.;) Eu am legaturi amiabile si cu unii, si cu altii, dar mai ales cu Chindia;)!

Multumesc Ilenei si tuturor celor din grup pentru tura facuta impreuna!
Mihai Cernat

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org