Fânaţe

Înscrisă de: Titus Hen
Fânaţe
Data publicării: : 11 Iul 2007, vizualizări:: 1170
Localizare geografica: România, Muntii VRANCEI, Platoul Meledic
Album (slideshow): Meledic 2007
Descriere: Pe valea P Meledic daca iesi din ulucul stramt al vaii te intampina pajisti pline de flori, fanete si salase
Bookmark and Share
Nu există comentarii pentru această fotografie.


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Titus Hen
<< [61-80] [81-100] [101-120]<  121-140 din 235
  > [141-160] [161-180] [181-200] >>
FotografieComentariuData
Pestera Topolnita
Marius Dragomir
O zona tare draga mie:-)
Desi e mult mai putin cunoscuta turistic, zona o depaseste pe cea a Cetatilor Ponorului din toate punctele de vedere (zic eu).
Poti parcurge portiuni importante din pestera iar daca ai barca, traversarea de aici din Gura Prosacului pana in partea cealalta (Gaura lui Ciocardie) este de vis. Ca sa nu mai vorbesc de celalalte pesteri din apropiere (Grama, Epuran).
Iar privelistea de sus, de pe creasta, se poate compara cu cea din balcoanele dolinelor.
Ce mai e pe acolo?
22 Oct
Bonsai
Titus Hen
Să ştii că acum chiar era bătută de vănturi si ploi.:-)
Tare mi-aş fi dorit şi eu să fi fost o zi din aia cu soare, de care pomeneşti. Dar a fost frumos şi aşa.
10 Oct
De ce asa?:(
Titus Hen
Dacă n-ar fi avut colţuri atunci se găseau unii să le facă, doar ca să aibă unde lăsa PET-urile. Nu de alta dar îi cocoşau până jos.
Vorbind mai serios, a mai fost sugerată ideea de a da fiecarui turist, inclus in preţul taxei, un sac menajer pentru gunoaie. Din păcate nu a avut ecou până acum şi s-a preferat instalarea "coşurilor" din scânduri care nu fac decât să strângă mizeria în jurul lor în loc să se obişnuiască lumea să-şi ia acasă ambalajele folosite. Până atunci, rămâne la bunul simţ, cum ai scris şi tu.
10 Oct
Paznicul
Titus Hen
Cred că e navetist. Cu noi a coborât până jos in Izvor â:-P
8 Oct
Căsuţa piticilor
Titus Hen
Da, se mai numesc odăi, sălaşe, căsoaie şi în multe alte feluri în funcţie de regiune dar de obicei sunt mai mari. Asemenea adaposturi mai vazusem doar pt ciobani în locurile de păşunat mai departate de stână, însă erau mai primitive şi mai puţin îngrijit lucrate. Oricum cred ca ar fi o problemă cu dormitul în aşa ceva pt mine la cei 1, 83 ai mei şi nici tu nu pari prea scundă:-D. Dar la nevoie...
27 Sep
Pastel
Titus Hen
Paul, cum de-ai ghicit? Nu m-am îndurat să plec imediat de acolo aşa că m-am sorit mai bine de o oră.:-D
27 Sep
E linişte şi pace - in suflet şi în jur
Titus Hen
Pt Paul: liniştea şi soarele de toamnă sunt printre cei mai buni prieteni.:) Unde mai pui că te poţi baza 100% pe ei.
Pt Emanoil: Hai la munte, dară!
27 Sep
"Frumusete"
Titus Hen
Frumoase versuri, Paul. Ce bine-ar fi sa aibă muntele asemenea putere. Până una, alta, trebuie să vedem cum putem noi să-l ajutăm să se apere: de TAF-uri, de ATV-uri, de nesimţiţii care aruncă gunoaie.
26 Sep
de jos
Ioana Chilu
Exista pe niste schite dar nu stiu pe nimeni care sa-l fi facut. Stiu pe cineva care a incercat dar s-a ratacit:) Probabil vechile poteci au disparut iar zona, ca de obicei prin Ceahlau, e mult mai complexa/intortocheata decat pare la prima vedere.
25 Sep
de jos
Ioana Chilu
Pe aici, pe undeva de-a coasta, se zice ca e Drumul Printului. Alt Print decat cel intalnit de Daniela prin Ocolasul Mic.
25 Sep
Above
Ioana Chilu
Ca de obicei Ceahlaul nu se dezminte la capitolul rasarituri/apusuri de exceptie. Cand ai facut-o?
25 Sep
Alt eu, mai proaspăt:)
Titus Hen
Poza mai proaspata, eu m-am mai invechit:-D
25 Sep
Mai mic si mai cu moţ
Paul Airinei
Daaa, mici si rai!!! Când ţi-e lumea mai dragă te lasă agăţat prin pereţi:-P Mai degrabă îi lăsăm până mai cresc şi mergem la vecinii de peste drum din Ghedeon.
18 Sep
Mai mic si mai cu moţ
Paul Airinei
Ba are chiar mai multe dar numai asa "puişori" de brână:-D fiindcă nu sunt complete. Numai astea două au crescut mari cât tot peretele ba chiar şi mai mult fiindcă continuă şi dincolo de J Caprioarei/Piciorul Scurt, cea de sus (sau mijloc cum îi zic eu - fiindcă există in zona jgheabului amintit un alt rând de brâne ceva mai sus) ducând tocmai până aproape de J Arcadei spre Ghedeon si peste Poliţa lui Calistru până în J Călugărului de cealaltă parte.
18 Sep
Grădina Zmeilor
Emi CristeaAdministrator Alpinet
Frumoase locuri. Aici sunt zmeii care se duceau la furat in Gradina Zanelor din Cheile Bicazului?:-D
17 Sep
Spre Poiana Maicilor
Monica Oprina
E posibil sa ai dreptate Daniela. Am gasit si o alta referinta care situeaza locul undeva sub Panaghia. "sub Panghia Ceahlaului s-a nevoit Cuvioasa Mavra, al carei chip este pictat intre Sfinti in Schitul Vovidenia-Neamt. " dar asta poate fi interpretat si intr-un sens mai larg de "la poalele Ceahlaului", ca acel citat nu era dintr-un ghid turistic.:-)
6 Sep
Micutii lila
Monica Oprina
Mergi la primavara (mai-iunie) prin poienile ce incing Ceahlaul si o sa vezi o multime de surate care mai de care mai colorate si mai frumoase.:-)
6 Sep
Spre Poiana Maicilor
Monica Oprina
Stiu, am cautat candva cele 3 lespezi despre care se zicea ca marcau mormintele unor maicute, undeva sub poala padurii - spre Armeni si nu am gasit nimic. In zona eu stiu doar stana care acum e parasita si ea ca e rezervatie!
Nu stiu de ce daca muntele a ramas la locul lui dupa sute de ani de pastorit nu putea sa ramana la fel si in sec XXI. Cel mult ar fi trebuit supravegheat numarul oilor/stanelor sa nu creasca exagerat.
6 Sep
Schitul Ceahlau
Monica Oprina
Nu stiu de ce s-a ajuns de la cele cateva chilii sapate in stanca aproape, la acareturile de azi. Erau doar 5-6 calugari inainte care se nevoiau acolo. Constructia noua o fi pentru oaspeti sus pusi ca locurile sunt foarte frumoase. Oricum nu mi se pare corect cum s-a fortat nota pentru a fi marita.
"Evolutia" se pare ca e intr-o singura directie, chiar si aici: confort, aglomeratie,...
Iar Biserica (ca institutie) e si ea dupa felul oamenilor din ziua de azi, ca doar oameni sunt si ei...
Increderea si celelalte... e ca si cu armata, care se bucura si ea de un procent important dar daca apuci s-o cunosti la fata locului (cum se facea inainte) iti schimbi repede parerea. Pana una alta omul sfinteste locul, indiferent daca e gospodar la casa lui, preot sau mai stiu eu ce.
6 Sep
Detunatele
Monica Oprina
Fara a fi 100% sigur asta cred ca e Piatra cu Apa. Nu era si o grota acolo, mai in stanga, neprinsa in cadru? Oricum stanca e calcar care e departe de conglomeratul Detunatelor.
6 Sep
Comentarii înscrise de Titus Hen
<< [61-80] [81-100] [101-120]<  121-140 din 235
  > [141-160] [161-180] [181-200] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021