Creste, văi, creste...

Înscrisă de: Șerban Sîmbotelecan
Creste, văi, creste...
Data publicării: : 23 Nov 2011, vizualizări:: 2035
Localizare geografica: România, Muntii GODEANU, Vf. Olanelor
Descriere: Apus in Godeanu, Noiembrie 2011 Am modificat descrierea si adaugat un link (cu alta imagine din galerie) pentru cei care sunt "agresati" de culorile din unele din imaginile mele. Puteti sa vedeti un articol explicativ aici http://sserban.blogspot.com/2011/11/mituri.htm La alte imagini procesarea poate fi diferita.
Șerban Sîmbotelecan - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Miercuri, 23 Nov 2011, 19:35

colorata maine-i gata:-)

Șerban Sîmbotelecan Șerban Sîmbotelecan, Miercuri, 23 Nov 2011, 19:55

Tu nu te bagi?:-D

Soare George Soare George, Joi, 24 Nov 2011, 7:55

Bravo domnilor! V-am vazut pozele pe Picasa si chiar ma intrebam daca o sa le postati si aici. Spor!

Fără foto Dan Loghin, Joi, 24 Nov 2011, 9:28

da.

Șerban Sîmbotelecan Șerban Sîmbotelecan, Joi, 24 Nov 2011, 12:50

Multumesc, George. Am pus acum toate imaginile si pe blog si picasa.

Lazarescu Mihai Lazarescu Mihai, Vineri, 25 Nov 2011, 23:31

Tare faine ultimele poze ale tale! Felicitari:)

Șerban Sîmbotelecan Șerban Sîmbotelecan, Miercuri, 7 Dec 2011, 14:34

Domnule Cristi Malin, se poate sa reveniti si cu niste comentarii referitoare la notari? Dupa cum mi-ati notat fotografiile, se pare ca este ceva foarte in neregula cu ele si as vrea sa stiu. Pot sa le si retrag din galerie daca sunt foarte slabe.

Șerban Sîmbotelecan Șerban Sîmbotelecan, Miercuri, 7 Dec 2011, 19:21

De fapt nici nu este nevoie sa va obositi, daca nu era rea vointa, acele comentarii le-ati fi scris atunci cand ati notat.

Oricum nu prea conteaza, anomaliile din functionarea acestei galerii (topul) nu s-au rezolvat cand trebuia.

Cine vrea sa urmareasca imaginile mele stie unde sa le gaseasca si le multumesc celor care le-au urmarit pana acum;-)

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 8 Dec 2011, 10:04

Ce faceți, domnilor? Renunțați cu toții? A plecat Sorin R., Mihai I. Nedelcu a renunțat la top, Laurențiu Pavel și-a sters fotografiile, Dorin înscrie și el rar, până nici Cristian-Alexandru Catană nu mai postează, acum și tu, Șerban, renunți? Eu, noi (nu voi) suntem simplii voștri spectactori, care poate-am așteptat 2 ani imaginile Minervei din Nepal sau 3 luni pe cele ale lui Emi din Austria/Italia sau încă mai sperăm la panorame documentare și ne bucurăm de fotografii ca cele din Ciucaș semnate Teo Paraschiveanu - asta înseamnă că el încă nu a renunțat.

În cercuri închise se tot dă vina pe admini, se vorbește de delăsare, dezinteres, de lipsă de timp, că "avem familii, ne plâng copiii" - și noi / nouă -, "nu putem accesa site-ul de la job" - Slavă Domnului că mai avem serviciu! - că "tot ce facem, facem benevol și nu câștigăm nimic din asta" - Nici noi, cei care postăm - dar nimeni nu-i întreabă nimic pe ei... Probabil din convingerea că nu vor primi niciodată răspuns sau că vor fi priviți cu alți ochi și arătați cu degetul "Cine-i ăsta/asta de ne cere nouă socoteală?".

Domnilor admini, de ce-i lăsați pe acești oameni să plece? V-au supărat cu ceva, nu sunt bune fotografiilor lor încât ei s-au simțiti și le-au șters din proprie inițiativă? Sau contați pe faptul că oricum le postează pe bloguri (la rezoluții mai mari) și o dată tot se vor mai întoarce și aici?

Domnilor admini, de ce o fotografie stă în medie 4-5 zile în coadă la aprobat? Sau chiar mai mult, exemplu chiar fotografia lui Șerban http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_106344.html publicată, adică înscrisă, pe 17 aug. și intrată în galerie, adică aprobată, pe 25 aug. seara, când am și comentat-o și dacă-mi amintesc bine am fost printre primele 5 vizualizări.

Domnilor admini, dacă sunteți atât de prinși cu treburi personale și/sau profesionale de ce nu renunțați voi la statutul de admin și să cedați locul altcuiva care are mai mult timp liber, care se pricepe și la fotografiile și la alpinism și la orientare turistică? Sunt neplăcute întrebările mele, știu. Și asemeni oricărui spectacol, în spatele scenei e o armată de oameni, al cărei rol este tocmai acela de a avea grijă ca totul să decurgă fără probleme. Dar, în același timp să nu uităm că sunt și admini ai căror activitate ("scenică") a fost nulă în 2011.

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Joi, 8 Dec 2011, 13:06

Daniela... in viata tre sa stii sa treci si peste greutatile care ti se par (din punctul personal de vedere) cele mai nedrepte, sa intelegi, sa tolerezi si alte opinii, chiar daca nu coincid cu ale tale, oricat de absurde ti s-ar parea... poate candva vor avea sens.
Cel care pleaca de undeva unde nu e cum vrea el... renunta la ceva important, la provocare. Ce provocare ai cand toata lumea te lauda si-ti canta in struna, sau te critica asa cum iti place tie... cum mai evoluezi daca satistafci in contiunuare cei care-s satisfacuti?
Ceea ce face fiecare... e decizia personala, e usor sa gaseti vina in alta parte, decat sa o cauti in interiorul tau. Sa zici ca e rautate cand cineva spune, face (sau nu face) ceva ne e mai la indemana, decat sa investim timp sa intelegem. Mai bine renuntam... decat sa luptam.

Șerban Sîmbotelecan Șerban Sîmbotelecan, Joi, 8 Dec 2011, 13:19

Daniel, nu te-ai prins ca motivul nu sunt niste note, ci provocarea de care vorbesti... nu mai exista. Inainte absurditatea unor situatii mai provoca discutii interesante, acum s-au stins si acelea. Acum e cam... liniste.
Eu atat am avut de zis.

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Joi, 8 Dec 2011, 13:28

asta a disparut inainte sa primesti "nota" cu pricina:-)
ti-o trebuit top... nu era buna galeria:-P

Șerban Sîmbotelecan Șerban Sîmbotelecan, Joi, 8 Dec 2011, 13:34

mdat:D
Dar trebuia un fitil nu?:-P

Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Joi, 8 Dec 2011, 16:36

Eu cred că galeria nu e chiar bună. Acolo, după câteva zile, pozele realmente se pierd... Daca era cumva structurată pe zone montane sau alte criterii poate că era ceva dar așa nimeni nu se duce să vadă poze de acum o lună, să zicem... Dacă nu ar fi top-ul, alpinetul at avea muuuuuult mai puține accesări... Și asta nu e tot. Pur și simplu unii oameni ajung să facă poze chiar bune și atunci vor să le vadă într-o oarecare competiție. Omului de când se știe i-a plăcut competiția indiferent dacă a participat activ sau doar de pe margine... Oamenii în general au întrecerea în sânge, indiferent de domeniu sau de cine participă, au în sânge competiția inclusiv cu ei înșiși... Adica, mai bun, mai înalt, mai frumos, mai deștept, mai rapid, mai mare, mai tare, mai greu, mai ușor, mai lung, mai scurt și încă muuulte "mai-uri" d-astea pe care le poți înșirui până dimineață aici. Prin urmare era normală apariția unui top și deasemenea normala participarea oamenilor la acest top. Omenirea nu a fost modestă niciodată în istoria ei. Doar sfinții, însă nici aceia în totalitate. Mulți dintre ei au avut un trecut, înainte de a fi sfinți, cu totul lipsit de modestie. Unii dintre ei chiar și-au omorât aproapele pentru a dobândi ceva care era "mai" nuștiucum... În plus postarea unei fotografii în top, asigură o vizibilitate de 2 luni acelei poze și asta face bine si celui care o postează dar și saitului. Așa că eu zic că era absolut normal ca Șerban să posteze în top și că unul ca el, (dar și alții), nici măcar nu ar trebui să se gânească la o altfel de variantă. Sper Șerbane să nu te superi pe alpinet-ul care, ca orice pădure frumoasă, are și uscături... Și nu mă refer aici la admini ci la noi toți cei care activăm pe alpinet. Există un regulament care nu se respectă... E clar că e bine ca notele să difere dar dacă există un regulament prin care cei care noteaza minim ar trebui să explice, de ce nu se respectă? Și dacă din 300 de oameni care văd o poză care e bună și 30 o notează cu nota maximă, de ce trebuie să credem că unul care notează aceeași poză cu nota minimă e bun să fie acolo pt. că diferă de ceilalți? Dacă el vede altfel, atunci să respecte regulamentul și să explice. Ce e așa de greu? Dacă el nu o face atunci adminii ar trebui să ia atitudine și sigur saitul ar avea altă prestanță pentru că nu numai un singur om simte că e rea voință din partea unora care notează... E o discuție mai veche asta și e păcat că nu reușim să facem așa cum zice regulamentul saitului și nu altceva. Am mai vorbit despre asta și aici:
http://alpinet.org/bin/foto/showfoto.php?item=101824&lng=ro&vot=0
http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_display_poze_what_self_item_102924_idxfoto_20_vot_0.html
Șerban, eu iau pauze din când în când atunci când mi se pare mie că se strecoară nesimțirea dar nu am renunțat niciodată. Ăștia suntem noi pe meleagurile astea... Dar sunt și mulți oameni faini pe saitul ăsta și pentru ei, trebuie să mergem mai departe!

Șerban Sîmbotelecan Șerban Sîmbotelecan, Joi, 8 Dec 2011, 18:48

Of, of, Teo ce îmi faci...:-D

Ce ai zis la final și ce am mai vorbit mi-a dat de înțeles că ai dreptate. Pentru cei care înca urmaresc site-ul merită să postăm în continuare. Cați or mai fi și aceia:-)
De supărat nu mă supăr eu pe Alpinet. Nu mai sunt la începuturi ca să mă afecteze o nota sau un comentariu. Topul am ajuns să îl folosesc ca pe o galerie cu vizibilitate mai mare. Imaginile din galeria mea de aici sunt portofoliul meu de la începuri, având în vedere că aici am postat prima mea imagine. Între timp am învațat destul de multe și pot să discern între chestiuni de gusturi și multe altele ce țin de fotografie, astfel încât să ințeleg că fiecare vede foarte diferit lucrurile. Lucru ce acum îl accept și îl înțeleg perfect.
Dar adevărul este ca e dificil să nu reacționezi cînd vezi că cineva te ia în bataie de joc. Dar m-ai convins sa reacționez și eu, postând în continuare tot imagini de-ale mele colorate, până o sa se enerveze unii și zic ceva, nu tac mâlc și dau note:-P
Glumesc, desigur. Nu o să mă pun să postez ceva ce consider ca nu este de calitate doar de dragul de a posta.

Problema este alta, și nu ține de noi, la aceste situații se putea gasi un alt mod de tratare. De asta a plecat lume... Și atunci îți pui întrebarea oarecum firească dacă are rost să-i lași pe unii să iși bată joc așa ușor?

Șerban Sîmbotelecan Șerban Sîmbotelecan, Vineri, 9 Dec 2011, 11:21

Vreau să îmi retrag cuvintele de mai sus prin care îl acuzam pe domnul Cristi Malin de rea voință. Nu mi-am dat seama și nu am acceptat scala dumnealui de notare.
Îi mulțumesc pe această cale și îi transmit că mă voi strădui să mă ridic la exigențele sale. Mă va motiva să aspir să obțin o notare de "E OK".

Adrian Herghelegiu Adrian Herghelegiu, Sâmbătă, 10 Dec 2011, 7:09

Cred ca spiritele se incing prea mult pentru o prea banala nota. Se pare ca notele devin uneori mai importante decat imaginea in sine. Nu pot sa nu ma amuz cand citesc despre pleiada de stele care a parasit alpinetul din cauza "adminilor" de pe alpinet mai delasatoari decat toata clasa politica la un loc:-D. Oricum, se pare ca cineva tine o evidenta foarte stricta a datelor de publicare/intarzierilor si a numarului de vizualizari:-D. Eu cred ca ar trebui sa apreciem mai mult faptul ca pozele de pe alpinet au un numar de vizualizari mai mare decat daca ar fi publicate in alta parte si de asemenea un numar mai mare de comentarii. Eu sper ca alpinetul sa reziste cat mai mult si daca se poate sa mai si creasca un pic calitativ. Dar asa nu se face doar prin efortul "adminilor" ci si prin cel al utilizatorilor obisnuiti:-D Ultimul comentariu al lui Serban cred ca reflecta mai bine atitudinea de abordat: simtul umorului chiar poate anula efectele (psihologice) ale unei note proaste:-D

Șerban Sîmbotelecan Șerban Sîmbotelecan, Sâmbătă, 10 Dec 2011, 11:53

Baiul e ca mi se pare ca a pierdut lumea interesul pentru munte si natura. Cei care sunt foarte pasionati ajunga sa para niste nebuni sau ciudati:-D
Doar o precizare Adrian, nu comentam nimic la aceasta imagine, daca era doar imaginea asta, insa au fost 3 notate dintr-un foc, fara absolut nici o justificare.

Șerban Sîmbotelecan Șerban Sîmbotelecan, Sâmbătă, 10 Dec 2011, 11:54

...cum mi se parea de bun simt.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Luni, 12 Dec 2011, 14:05

Din pleiada de stele l-am omis pe Dorin Mondoc, pe care-l aștept oricând cu imagini din "munți pierduți" și iarăși regăsiți și ei nu sunt singurii, dar nu cred că am acuzat adminii de plecarea lor. Faptul că am recunoscut într-o imagine recentă http://goo.gl/FvTjG un cadru postat acum doi ani http://goo.gl/xvuNt nu înseamnă că țin "o evidenta foarte stricta". O fotografie foarte bună chiar o ții minte...
În ceea ce privește afirmația "pozele de pe alpinet au un numar de vizualizari mai mare decat daca ar fi publicate in alta parte", trebuie să te contrazic. Și-ți voi da exemplu - nu o fotografie, depășită oricum în comentarii și vizualizări - ci ultimul meu articol de pe Alpinet, nu din Invitație in Carpați, cel cu "gluma sinistră". Materialul în memoria dr. Iacomi l-am publicat concomitent în trei locuri: pe Alpinet are 588 de accesări, pe carpati.org are 620, iar pe blogul personal 1075 de vizualizări - din care max. 20 au fost trimiteri de pe cele două pagini montane. Dar nu asta contează. Important e că acum, aici, ceva "s-a mișcat" și că nu s-a renunțat.
Este îndeajuns că abandonăm cu prea mare ușurință limba română, tradițiile, cultura, moralitatea... A spune precum Daniel că "mai bine renuntam... decat sa luptam" e ca și cum - scuzați-mi comparația - am fi deja un popor care susține sus și tare și cu înverșunare că urăște manelele tot atât pe cât de mult și des le ascultă, dar n-ar fi niciodată în stare să recunoască adevărul...
Dacă mai există într-adevăr un loc în care să vedem o Românie curată și pitorească, despre care să spunem că o iubim și cu care să ne mândrim, pentru fiecare dintre noi înseamnă că acela este Alpinet.

Giotină Corina Giotină Corina, Duminică, 19 Feb 2012, 23:44

Imi pare rau ca nu pot vota fotografia. I-as fi dat "excelenta". Nu mi-o luati in nume de rau, dar cei care dau note foarte mici ar trebui sa-si motiveze deciziile, nu de alta, dar sa ne luminam si noi si sa invatam din "greselile" altora.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Șerban Sîmbotelecan
 1-20 din 560
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
FotografieComentariuData
Din Islazul Vacilor
Teo Paraschiveanu
De acord cu tine Teo, e pacat ca activitatea a scazut mult aici...
6 Sep
gugu
nicusor bobocea
Fain momentul. O țâră de atenție era necesară acolo în zona unde ai vrut sa readuci detaliile. Ai forțat un pic procesarea, deși nu era nevoie. Și dacă rămânea vârful mai închis era ok.
6 Sep
Ras in Carpati 3
scurtu alexandru
Da, si mai frumos aici.
11 Mai
Vipera ammodites
Iosif Chiran
Frumos specimen.
10 Mai
Ras in Carpati 1
scurtu alexandru
Ce fain este!
Cum de statea asa de linistit? Mi se pare ca pare constient de prezenta ta.
10 Mai
Coroana regelui
Șerban Sîmbotelecan
Multumesc, George. O sa raspund pe privat referitor la aparat.:-)

Da, este in regula daca asta doresti.
4 Mai
La Mlăci
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Cadrul pe care nu am mai apucat sa il trag... Eram ocupat cu alea colorate:-)
29 Feb
Din toamnă...
Livius Almajan
Frumoasa panorama.
22 Dec
Din toamnă...
Livius Almajan
Wow, Livius! Nu te-am mai vazut de un car de ani!:-)
Salutari!:-D
22 Dec
Pădurea din basme
Șerban Sîmbotelecan
Va multumesc.
Iti multumesc Paul. Si pe noi ne-a luat prin surprindere atmosfera din padure, ma bucur ca macar o frantura din ce am vazut am putut captura.
16 Dec
Mișcarea de dimineață
Septimiu Bizo
Frumos. Faine momente.
12 Dec
Anotimpuri
Soare George
Frumos, George!
12 Dec
Creste, văi, creste...
Șerban Sîmbotelecan
...cum mi se parea de bun simt.
10 Dec
Creste, văi, creste...
Șerban Sîmbotelecan
Baiul e ca mi se pare ca a pierdut lumea interesul pentru munte si natura. Cei care sunt foarte pasionati ajunga sa para niste nebuni sau ciudati:-D
Doar o precizare Adrian, nu comentam nimic la aceasta imagine, daca era doar imaginea asta, insa au fost 3 notate dintr-un foc, fara absolut nici o justificare.
10 Dec
Ploaia cu stropi de lumină
Șerban Sîmbotelecan
Multumesc.
10 Dec
Pădurea din basme
Șerban Sîmbotelecan
Multam fain, Adrian.:-D Natura si fotografia sigur au devenit un drog.:-D
10 Dec
"Fiordul"
Șerban Sîmbotelecan
Marius, fiecare are dreptul sa isi exprime opinia cum crede, cel mult putem cere o explicatie.:-) Despre alte situatii mi-am exprimat deja parerea.
10 Dec
Răsărit magic în Ceahlău
Sorin Untu
Frumos momentul surprins.
9 Dec
momentul decisiv
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Movul...:-P
Pacat ca la cadrul asta nu s-au potrivit alte siluete mai interesante in partea de jos...
9 Dec
înpietrit
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Foarte dinamic e cadrul ăsta. Se completează de minune cerul cu pietrele din prim-plan.
9 Dec
Comentarii înscrise de Șerban Sîmbotelecan
 1-20 din 560
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2020