Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Liste Alpinet - alpinet2k

De la: Sorin Tomutiu <t...@yahoo.com>
Data: Miercuri, 1 Iun 2005, 15:42
Subiect: [a] O tura de o luna prin Meridionali (2000)
Dragi prieteni ai muntelui,
In dorinta de a impartasi din experienta mea si cu speranta de a nu va plictisi (unii dintre cei ce se afla pe lista au experiente mult mai bogate) va propun un periplu de 1 luna prin Meridionali. Este vorba despre ceea ce am numit noi (eu cu Eugen Roman, prieten intr-ale muntelui si compagnon de baza) proiectul Meridionali 2000: parcurgerea carpatilor Meridionali intre Busteni si Caransebes cu trecerea prin majoritatea masivelor (nu si in cazul crestelor paralele). A fost o tura de exceptie pentru noi si vrem sa va facem partasi, mai ales ca se apropie sezonul de vara si, cine stie, poate unii dintre voi vor intra la idei (vor dori sa faca ceva similar).
Dupa doi ani de tatonari (toamna 1999), iata ca in sfarsit, conditiile pentru realizarea Meridionalilor pareau sa se intruneasca. Ce-i drept peste inca un an. Daca nu intervenea ceva neprevazut in toamna 2000 trebuia sa incepem Meridionalii.
Asadar, pregatirile pentru Meridionali le-am inceput cu aproximativ un an inainte cand deja era stabilita perioada de plecare. Atat eu cat si Eugen faceam zilnic alergari (nu impreuna; locuim la peste 200 km distanta). Mai putin in toiul iernii... La inceput distantele au fost mai mici dar in timp au crescut odata cu conditia noastra fizica. Stiu ca Eugen facea si alte exercitii considerandu-se insuficient pregatit pentru aceasta mare incercare.
Personal, dupa terminarea scolii (eram in ultima vacanta de student), am lucrat acasa pentru a face rost de banii pentru proiect. Era o munca foarte frumoasa si seara dupa ce terminam visam la munti...
Ca sa nu abuzez de spatiul de pe lista, tura am inclus-o la sectiunea jurnale de pe Alpinet.
Asadar, pe cei interesati, va invit sa cititi/primiti "Darul Muntelui".Sorin Tomutiu
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org