Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Liste Alpinet - alpinet2k

De la: ARIN <a...@gmail.com>
Data: Miercuri, 26 Apr 2006, 9:56
Subiect: [a] Fw: [Mediu] corpul voluntarilor de mediu
From: "Dan Trestieni Ion" <dan.trestieni@gnm.ro>

Pe site-ul Garzii Nationale de Mediu - http://www.gnm.ro - au fost postate
propunerile de modificare si completare a ordinului nr. 439 din 21 Mai 2002,
privind aprobarea organizarii actiunii de voluntariat in domeniul protectiei
mediului - corpul voluntarilor de mediu.

Asteptam cu mare interes propunerile dumneavoastra privind imbunatatirea
acestui proiect.

ION Dan Trestieni
Consilier personal al Comisarului Garzii Nationale de Mediu


--
"Let me know, that at least, she will try
Then she'll be a true love of mine"
www.arin.ro
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Obirsia Lotrului-Piriul Mioara-Canton Puru-Vidra
Traseu: nemarcat, ușor, șosea, 18 km Durata: 4-5 oreObîrșia Lotrului, cu vechea sa cabană turistică, împreună cu noile căsuțe de vacanță, constituie prin poziția sa nucleul unei așezări turistice de importanță majoră în turismul românesc. Totuși spațiile reduse de cazare pe timpul verii și lipsa unor mijloace de transport nu conferă acestui complex un rol major în dezvoltarea turismului aici. Traseul nostru pare monoton la prima vedere, întrucît se desfășoară în cea mai mare parte pe șoseaua de contur a lacului Vidra, dar pentru cel care îl parcurge pentru prima dată este totuși interesant și încîntător.

Pornim de la intersecția aflată în dreptul Stației meteorologice și ne îndreptăm spre est pe șoseaua ce merge spre Voineasa. Drumul însoțeste Lotrul cale de 3,5 km și ne dă prilejul să privim apele sale curate, de adevărat rîu de munte amenajat cu cascade artificiale pentru dezvoltarea salmonidelor. Ajungînd la podul de la coada lacului, îl traversăm și ajungem pe malul drept, evitînd drumul de pe malul stîng care e mai lung și necirculat și care ne poate conduce la barajul Vidra, 4 km aval de stațiunea Vidra. Imediat după ce trecem podul, pornește în dreapta o potecă marcată cu punct albastru ce urcă pe Vîrful Miru Mare, pe malul Pîrîului de la Stînă. De aici vom urma șoseaua evitînd drumurile forestiere ce se desprind pe dreapta în lungul unor pîraie, avînd în permanență în stînga cuveta lacului Vidra.

Direcția generală de mers este de la vest la est, dar șoseaua face numeroase bucle în dreptul pîraielor ce debușează în lac, întrucît se menține pe curba de nivel de 1300 m. In dreptul pîrîului Mioara vom observa fosta carieră de argilă din care s-a scos materia primă pentru construcția barajului. Dincolo de lac admirăm culmile domoale ale Sărăcinurilor. Uneori în față, spre sud-est, apare Culmea Pietrile-Mogoșu, cu relieful său calcaros. În apele lacului se oglindesc siluetele viitoarelor hoteluri din stațiunea Vidra. Trecem pe lîngă cantonul silvic Puru și avem în față, aproape dar dincolo de lac, stațiunea Vidra. Va trebui să ocolim însă ramura dinspre Vidruța a lacului cu care prileij putem admira. dacă nivelul lacului este scăzut, jerba produsă de apele aduse printr-o galerie din lacurile Petrimanu și Galbenu de pe valea Latoriței. Ajungînd la intersecția cu șoseaua spre Voineasa, vom merge înainte, respectiv spre nord, parcurgînd încă 1 km pînă în stațiunea Vidra.


 Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org