Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Liste Alpinet - alpinet2k

De la: ARIN <a...@gmail.com>
Data: Miercuri, 26 Apr 2006, 9:56
Subiect: [a] Fw: [Mediu] corpul voluntarilor de mediu
From: "Dan Trestieni Ion" <dan.trestieni@gnm.ro>

Pe site-ul Garzii Nationale de Mediu - http://www.gnm.ro - au fost postate
propunerile de modificare si completare a ordinului nr. 439 din 21 Mai 2002,
privind aprobarea organizarii actiunii de voluntariat in domeniul protectiei
mediului - corpul voluntarilor de mediu.

Asteptam cu mare interes propunerile dumneavoastra privind imbunatatirea
acestui proiect.

ION Dan Trestieni
Consilier personal al Comisarului Garzii Nationale de Mediu


--
"Let me know, that at least, she will try
Then she'll be a true love of mine"
www.arin.ro
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Ciunget-Valea Rudareasa-Pestera Laptelui-Colonia Rudareasa-Plaiul Poienii-Curmatura Vidrutei-Vidra
Traseu: lung, neindicat iarna Marcaj: parțial bandă galbenă Durata: 6-8 oreIn stațiunea Vidra se poate ajunge și din satul Ciungetu, parcurgînd acest traseu lung dar plăcut. Din fața complexului comercial, ne îndreptăm pe firul văii Rudăreasa urmînd șoseaua forestieră care părăsește satul îndreptindu-se spre vest. Trecem pe lîngă un canton forestier, iar după circa 3 km intrăm într-o mică cheie formată prin străpungerea unei bare de calcar de către apele pîrîului Rudăreasa. În pereții din versantul drept se află o peșteră, Peștera Laptelui, cunoscută din vechime de către localnici, dar lipsită de ornamentații. Urmează un scurt defileu străjuit de pereții Pietrelor Albe ce constituie versantul stîng. Apoi drumul se ramifică. Vom urma ramura din dreapta care însoțeste, în continuare, firul văii Rudăreasa pînă aproape de Plaiul Poienii.

De la vechea colonie Rudăreasa, căreia i se mai văd fundațiile, se poate urca la Plaiul Poienii pe o potecă ciobănească, dar și pe un drum forestier aproape terminat. De la cantonul zoopastoral Plaiul Poienii urmăm drumul de culme Valea Măceșului-Ștefanu (vezi și traseul precedent), marcat cu bandă galbenă, care se afundă în pădure spre vest. După aproape o oră vom ieși la golul alpin Fratoșteanu. Șoseaua urcă în serpentine, depășim Vîrful Fratoșteanu Mare, ocolind obîrșiile pîrîului Nopteasa, și ajungem pe un vast platou situat la 2000 m altitudine. După ce admirăm priveliștea în cele patru zări, ne îndreptăm spre nord pe panta Muntelui Părăginosu (atenție, un vîrf Părăginosul se află și pe culmea dintre Latorița și Rudăreasa), urmînd un drum de tractor ce coboară spre Curmătura Vidruței și trecînd pe la izvorul Vidruței și pe lîngă stîna Nopteasa.

Putem evita drumul pînă în Curmătură coborînd pe pîrîul Vidruței de la izvor în jos pe o potecă ce dă într-un drum de tractor pe care coborîm însoțind valea Vidruța pînă în șoseaua ce vine de la Voineasa. Apoi coborîm în continuare pe șosea pînă la intersecția cu drumul de pe conturul lacului Vidra, după care ne îndreptăm spre nord cale de 1 km și intrăm în stațiunea Vidra.


 Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org