Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Liste Alpinet - alpinet2k

De la: ARIN <a...@gmail.com>
Data: Miercuri, 6 Dec 2006, 14:43
Subiect: [a] Obiectiv - Potul cel mare al privatizarii SC "ECO" SA - cariera de piatra de la Macin
Ca tot se discuta despre presiuni pentru a restrange suprafetele ariilor protejate - asta NU pentru ca i-ar pasa cuiva de locuitorii din apropiere, ci pentru ca unii au interese mai mult sau mai putin "mafiote".
Reamintesc ca acea cariera este inclusa intr-o arie protejata deci nu se pune problema unei "licente de exploatare", cu ATAT mai mult daca ea apartine unei firme falimentare!
De ce si cum a dat ea faliment? Pai, "prietenii stiu de ce"...;))

Codruta

http://www.obiectivbr.ro/index.php? pagina=economie

O afacere de 20 de milioane de euro!

Potul cel mare al privatizarii SC "ECO" SA - cariera de piatra de la Macin

* conform spuselor consilierului municipal PRM Mihai Danut, acolo se afla granit de cea mai buna calitate, in valoare de cel putin 20 de milioane de euro

Autor: Liliana SERBAN

Consilierul municipal PRM Mihai Danut sustine ca interesele din spatele vinzarii societati "ECO" se refera strict la licenta de exploatare a carierei de piatra de la Macin, licenta detinuta de aceasta societate a Primariei. Acesta a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, de fapt, potul cel mare in aceasta afacere il reprezinta licenta si cariera, care valoreaza cel putin 20 de milioane de euro: "Cariera are numai la suprafata 20 de milioane de metri cubi de granit de cea mai buna calitate. Inmultiti asta cu cel putin 1 euro metrul cub si vedeti ce iese. Acum ia ginditi-va ce ar iesi daca proiectul cu podul peste Dunare se pune in practica pina la urma, cu cariera la doi pasi de el. Asta e numai un exemplu. Interesele sint foarte mari deoarece sint bani multi in joc, care pot fi obtinuti atit de usor".
La rindul sau, invitat in cadrul conferintei de presa sustinuta de PRM ieri, fostul director al SC "ECO" SA Braila, Laurean Podeanu, a tinut sa explice ca, in ciuda a tot ceea ce s-a vehiculat in ultimul timp, nu el este vinovat de falimentarea societatii, ci Primaria si firma "Tracon": "Se implinesc doi ani de cind am fost eliberat din functia de director. Eu ma asteptam ca Cibu, cind a devenit primar, sa ma cheme la el, sa imi zica de ce ma schimba sau sa viziteze societatea si cariera, sa vada ce e acolo. La inceput "ECO" avea un patrimoniu de 40 de miliarde de lei plus cariera de piatra de la Macin. Dar in 1995 primarul Lungu a retras cartierele din aria de actiune a "ECO" si le-a dat la RWE. Apoi alte strazi. Apoi in 2003, tot Lungu a dat dispozitie sa se duca gunoiul la groapa ecologica a "Tracon", chestie care a ingropat "ECO". Asa ca, dupa ce s-au strins datorii foarte mari, s-a decis sa se transforme in actiuni datoriile. Apoi "Tracon" a vindut o parte din actiuni la firma "Athena" si, uite asa, a cistigat bani fara niciun efort. Eu vreau sa se termine cu circul de la "ECO" si cu acuzatiile ca "Podeanu a falimentat societatea". Primaria a falimentat-o si cu "Tracon"". Podeanu a mai adaugat ca desi nu a primit raspuns de la DNA cu privire la aspectele semnalate in acest caz, nu va lasa lucrurile asa, si va sesiza si DIICOT.


--
"Let me know, that at least, she will try
Then she'll be a true love of mine"
www.arin.ro
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org