Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Liste Alpinet - alpinet2k

De la: ARIN <a...@gmail.com>
Data: Vineri, 21 Aug 2009, 0:07
Subiect: Re: [a] Valea Spumoasa
Sper sa nu se "inflameze" lista (ca am auzit ca iar vine caldura) asa ca am sa imi mai spun parerea doar o data: mai sunt accidente frecvente pe Valea Sighistelului, pe Arpasel si cine stie mai pe unde...!


Decat "placute", mai bine o colaborare cu o TV cu niste emisiuni "educative" in care sa se atraga atentia de fiecare data ca NU AU CE cauta turistii prin zone nemarcate (si ce pericol reprezinta ele) si / sau la "stiri", ori de cate ori apare cate ceva despre vreun accident in munti, sa se specifice CLAR acest lucru!!!

Poate un mesaj scurt (redactat "meseriash", eventual chiar de un specialist in comunicare) la fiecare emisiune / stire despre munte ar fi o idee foarte buna!;)


In rest... repet: panouri MARI la: cabane, mijloace de transport pe cablu si la intrarea in trasee, cu avertismente! INCLUSIV cu numarul de accidente / morti din anii anteriori!


Iar acelora salvati de pe Valea Spumoasa (sau prinsi pe acolo) niste amenzi de sa nu le uite TOATA viata! pentru ca NU au ce sa caute de-a-n-brambura pe Brana Portitei (care, daca imi amintesc eu bine, e rezervatie)!


CodrutaFrom: neagutibi

--- In alpinet2k@yahoogroups.com, "ARIN" <arininfo@...> wrote:
>
> Sustin parerea lui Radu (si a celor din Salvamont): pur si simplu NU POTI sa impanzesti muntii cu "panouri / placute de avertizare", prin toate locurile prin care li se pare unora ca ar fi "accesibil" si / sau "interesant" sa mearga
>

De acord, insa nu cred ca Dl. Gherman isi doreste impanzirea muntilor cu panouri si placute de avertizare. Cel putin eu nu asa am inteles mesajul dumnealui. El doar a atras atentia asupra Vaii Spumoase. Este evident faptul ca este o vale unde se blocheaza sau se accidenteaza multe persoane, lucru recunoscut si de salvamontisti in raspunsul trimis Dl. Gherman. Atunci eu unul nu vad niciun rau in montarea unei placute de avertizare in locul potrivit. Este vorba de o singura vale, nu a cerut nimeni sa fie montate astfel de placute la tot pasul. Poate ca intru si eu in categoria "artistilor emotionati" insa, decat cimitir, parca mai bine un indicator.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.

Alte mesaje din aceeași discuție:
SubiectAutorData
 Re: [a] Valea SpumoasaDorin Gherman20 Aug 2009
   Re: [a] Valea SpumoasaCLUBUL DE...20 Aug 2009
     Re: [a] Valea SpumoasaDorin Gherman20 Aug 2009
       Re: [a] Valea SpumoasaGabriel Petrica20 Aug 2009
       Re: [a] Valea SpumoasaCLUBUL DE...20 Aug 2009
       Re: [a] Valea SpumoasaARIN20 Aug 2009
         Re: [a] Valea Spumoasaneagutibi20 Aug 2009
           Re: [a] Valea SpumoasaARIN21 Aug 2009
             Re: [a] Valea SpumoasaDorin Gherman21 Aug 2009
       Re: [a] Valea SpumoasaAlin TANASE21 Aug 2009
         Re: [a] Valea SpumoasaDinu Mititeanu21 Aug 2009


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org