Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Liste Alpinet - alpinet2k

De la: Bogdan Dudau <b...@yahoo.com>
Data: Duminică, 30 Sep 2012, 1:04
Subiect: [a] RE: Ursul, mafia și prompteristele
<<Oricum, dac e ti sincer cA nd zici c iube ti Natura, nu po i s nu sim i o oarecare fericire cA nd doi vA n tori care au ie it s omoare din pl cerea se A mpu c A ntre ei sau sunt uci i de a prad a .>>
A
Domne', euA la cat deA mult iubesc natura ca m-as apuca de vanatore; de vanatoare de vanatori. As cere cote, as bracona la ei, as pune capcane sub presurile lor de la usa, mi-as pune in sufragerie trofee, as deschide muzee cinegatice si, la batranete, m-as prostitua si as iesi cu un vanator legat in lant, in Sinaia. Uite asa, sa faca lumea poze cu el si eu sa-mi mai completez amarata de pensie.
Nu prea le am eu cu gatitul, daa mi-as lasa si nevasta (caci nici ea nu e artista in domeniu) si as aduce una de peste mari si tari (dupa moda actuala a bonelor thailandeze). Una din aia, din tari cu traditie, care sa-mi faca specilitati. Salivez, ca promperista, la gandul unuiA salam vanatoresc din zgarciurile flacailor astia. Ma si vad cum il infulec cu o bere, acompaniat de cerbul din reclama de la bere Ciucas, cu un fundal muzical din Corul vanatorilor, cantat in stil manea (aoleouuuu inimaa mea, cine m-a impuscat in ea!)
BD - om bun
A
PS: Admirabil articol, frumoase fotografii
http://peterlengyel.wordpress. com/2012/ 09/28/ursul- mafia-si- prompteristele/
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Complexul Turistic Tudor Petrimanu-Stina Petrimanu-Saua Pietrile-Stina Pietrile-Lacul Vidra-Vidra
Traseu: ușor accesibil, dificil iarna Marcaj: bandă galbenă, cruce roșie Durata: 3-3½ ore.Petrimanu reprezintă o importantă poartă de acces spre Munții Latoriței, permițind abordarea cu ușurință atît a culmii principale cît și a minunatelor locuri de la izvoarele Latoriței. Din păcate cabana deja înălțată de constructorii barajelor de pe Latorița întîrzie să intre în circuitul turistic. Pentru turiștii care își găsesc totuși adăpost în zonă, prezentăm cîteva trasee care pot fi parcurse cu ușurință, eventual combinate cu traseul de culme, rezultînd noi variante în raport cu posibilitățile celor care le abordează.

Traseul de față traversează culmea principală prin sectorul Șeii Pietrile (1760 m). Există două poteci, care, pornind de la Petrimanu, se unesc în porțiunea Șaua Pietrile. Prima, marcată cu cruce roșie, urcă pe sub piciorul sud-estic al Muntelui Petrimanu, trece pe la stîna Petrimanu și ajunge în Șaua Pietrile, pe la obîrșia Pîrîului lui Tocan. Urcușul este greoi și solicită din plin mai ales pe cei care poartă bagaje grele. Cea de-a doua poteca care-o recomandăm urcă pe valea Pîrîului lui Tocan, apoi se îndreaptă spre Culmea Boarneșu, dînd o ramificație spre stîna Boarneșu. Această potecă poartă un vechi marcaj, bandă galbena, în parte distrus. Poteca traversează pîrîul Pietrile și urcă ușor prin pădurea de molid pentru ca după circa 1½ oră să iasă în golul alpin de sub Șaua Pietrile. În aceste locuri se pot vedea cîțiva pinteni de calcar cu vegetația lor caracteristică, precum și cîteva doline.

Din Șaua Pietrile se deschide o largă priveliște asupra lacului Vidra precum și asupra Munților Lotrului, în care se disting munții Sărăcinu Mare, Băluțu și Piatra Albă. După un popas în care lăsăm privirea să zăbovească asupra șiragului de culmi ne îndreptăm spre nord, coborînd pe lîngă stîna Pietrile printr-o bogată vegetație de ștevia stînelor (Rumex alplnus), apoi pătrundem în pădurea de molid ce ne va însoți pînă pe malul lacului Vidra. Poteca e marcată în acest sector cu cruce roșie. Ajunși pe malul lacului, ne racordăm la șoseaua de contur îndreptîndu-ne spre est pentru a ocoli ,,golful" Vidruței. După mai bine de 2 km ajungem în stațiunea Vidra.


 Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org