Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Liste Alpinet - alpinet2k

De la: Bogdan Dudau <b...@yahoo.com>
Data: Duminică, 30 Sep 2012, 1:04
Subiect: [a] RE: Ursul, mafia și prompteristele
<<Oricum, dac e ti sincer cA nd zici c iube ti Natura, nu po i s nu sim i o oarecare fericire cA nd doi vA n tori care au ie it s omoare din pl cerea se A mpu c A ntre ei sau sunt uci i de a prad a .>>
A
Domne', euA la cat deA mult iubesc natura ca m-as apuca de vanatore; de vanatoare de vanatori. As cere cote, as bracona la ei, as pune capcane sub presurile lor de la usa, mi-as pune in sufragerie trofee, as deschide muzee cinegatice si, la batranete, m-as prostitua si as iesi cu un vanator legat in lant, in Sinaia. Uite asa, sa faca lumea poze cu el si eu sa-mi mai completez amarata de pensie.
Nu prea le am eu cu gatitul, daa mi-as lasa si nevasta (caci nici ea nu e artista in domeniu) si as aduce una de peste mari si tari (dupa moda actuala a bonelor thailandeze). Una din aia, din tari cu traditie, care sa-mi faca specilitati. Salivez, ca promperista, la gandul unuiA salam vanatoresc din zgarciurile flacailor astia. Ma si vad cum il infulec cu o bere, acompaniat de cerbul din reclama de la bere Ciucas, cu un fundal muzical din Corul vanatorilor, cantat in stil manea (aoleouuuu inimaa mea, cine m-a impuscat in ea!)
BD - om bun
A
PS: Admirabil articol, frumoase fotografii
http://peterlengyel.wordpress. com/2012/ 09/28/ursul- mafia-si- prompteristele/
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Obirsia Lotrului-Podul Stefanului-Canton Casaria-Saua Stefanu-Muntele Carbunele-Virful Muntinu Mic
Traseu: accesibil, dificil iarna Marcaj: parțial triunghi roșu (degradat) Durata: 3½-4 oreTraseul poate fi folosit nu numai pentru atingerea vîrfului Muntinu Mic (2062 m) și cunoașterea zonei din jur, dar și pentru a coborî în valea Latoriței, la Petrimanu. In același timp, deși se desfășoară pe marginea Munților Latoriței, oferă posibilitatea vizitării circurilor glaciare de la izvoarele Latoriței. Pînă în Șaua Ștefanu traseul este comun cu cel precedent. Din această șa ne vom îndrepta spre sud urmînd șoseaua (DN 67 C) care urcă ușor către Muntele Cărbunele.

Marcajul triunghi roșu este rar și se distinge cu dificultate pe pietrele șlefuite de intemperii.

In acest timp avem spre răsărit priveliștea văii largi a Latoriței de vest modelată de un ghețar de vale. După circa 2 km ajungem deasupra circului glaciar Muntinu, care este mărginit spre vest de un abrupt stîncos, la poalele căruia se află două lacuri glaciare (lezerele Muntinului). Valea glaciară a Muntinului ce se desfășoară spre est este asimetrică și brăzdată de numeroase morene. De pe această culme vom avea o priveliște deosebită și asupra Munților Părîng, cu superbele căldări glaciare de la izvoarele Lotrului.

In continuare șoseaua se îndreaptă spre est coborînd într-o șa largă. La capătul buclei părăsim șoseaua și ne îndreptăm tot spre est către Vf. Muntinu, al cărui profil ascuțit și acoperit de jnepeni se zărește în fața noastră.

De pe vîrf admirăm circurile care mărginesc ulucul glaciar al văii Urdele. Spre vest se înalță masiv Vf. Mohoru (2337 m) cu poalele acoperite de grohotișuri, iar spre sud-vest remarcăm serpentinele șoselei care urcă pe pantele Vîrfului Urdele, unde va atinge cota maximă (2135 m) a unui drum carosabil din Carpați. Din acest vîrf, dacă intenționăm să coborîm spre Petrimanu, ne vom îndrepta tot spre est, coborînd povîrnișul acoperit cu jnepeni, mai ales pe versantul nordic, căutînd o cărăruie pe fața sudică. La scurt timp vom ajunge într-o șa din care trebuie să ne orientăm spre nord și să coborîm în valea Muntinu, îndreptîndu-ne apoi pe vale în jos pe o cărăruie pînă la confluența cu Latorița de vest.

După aceea urmăm potecuța de pe marginea acesteia (drum dificil), apoi, prin pădure, ajungem la un canton forestier și, în continuare, după ce traversăm pîrîul Urdele, drumul forestier ne va călăuzi pînă la lacul Galbenu și apoi 4 km pînă la lacul Petrimanu. Dacă dispunem de timp suficient, ne putem întoarce din Vf. Muntinu Mic la Obîrșia Lotrului, trecînd pe la lacul Cîlcescu (vezi și traseul nr. 13), realizînd un circuit deosebit de atrăgător.


 Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org