Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Liste Alpinet - alpinet2k

De la: NEGOITA Viorel <v...@brd.ro>
Data: Joi, 8 Mai 2003, 13:47
Subiect: @ RE: Buila
Traseul dintre Curmatura din Oale si Cantonul Cheia nu ne-ar fi pus probleme daca era ziua in amiaza mare si daca nu erau copacii aia pravaliti la tot pasul care sa ne ingroape si farama aia de poteca care mai era.

Prima mare saritoare se ocoleste prin stanga. daca studiezi atent vreo ora o sa gasesti si un semn foarte, foarte sters. noi am crezut initial ca tre sa trecem apa pe malul opus, apoi am zis ca daca trecem prin apa ajungem noi undeva. apa ne-a paralizat instant iar apoi am descoperit si acea cascada. era clar ca nu putea fi decat pe stanga (ma refer la stanga apei cum te duci in amonte). asadar ne-am catarat pe acolo un pic si am iesit la lumina, ocolind toata treaba.
mai sunt cateva zone care se pot ocoli dar se pot face si mai "de-a dreptul" pt ca exista pitoane in stanca. cu toate astea am facut cheile in 6 ore. probabil daca m-as duce acum, as mai scurta timpul cu 2 ore.

hai sa faceti toti muntii!!!
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.

Alte mesaje din aceeași discuție:
SubiectAutorData
 @ RE: BuilaNEGOITA Viorel8 Mai 2003
   @ Re: BuilaAlexandra Proca9 Mai 2003

Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GARBOVEI  
Muntii GARBOVEI - Statiunea Cheia  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Marcaje încîlcite în zona Gîrbova Luni, 15 Aug 2011, 18:43, înscris de Sorin Demetrescu -
Marcaje încîlcite în zona Gîrbova Iată cîteva impresii dintr-o plimbare făcută la Gîrbova, Sîmbătă 13 August 2011. Nu am băgat de seamă nici un indicator de direcție la cele patru drumuri ce pornesc de la cabană. Spre Clăbucet plecare nimerește oricine, dar spre restul potecilor e mai încurcat: poteca (triunghi albastru) către Predeal e vizibilă doar dacă îți dă prin cap să explorezi nițel liziera pădurii. în spatele cabanei este o potecă scurtă și abruptă care duce repede în Valea Limbășelului; nu a fost marcată niciodată. spre Azuga (iar triunghiul albastru) se vede departe și cam neclar, pe Clăbucetul Taurului, o jumătate de stîlp iar dacă urci mai dai de un stîlp. Cred că de la cabană pînă la intrarea în pădure ar trebui patru stîlpi și un indicator de direcție și timp. Cobor de pe Clăbucet și continui pe marcajul triunghi albastru care duce în DN 1. Dau de o poiană – și poienile sunt o pacoste căci ieși din pădure dar adesea după traversare nu nimerești intrarea în pădure din nou. Un stîlp e absolut necesar acolo. Poate din lipsa lui, poate din neatenția mea intru în pădure cam pe stînga și dau de o potecă foarte bună marcată cu...punct albastru (dar, repet în poiană nici o săgeată). Seara acasă m-am uitat pe...

Un traseu:
Cabana Cioplea-Cabana Susai-Valea Azuga - La Captare-Sub Varful Lui Andir-Varful Tigailor-Varful Turcului-Pasul Predelus-Varful Urlatelu-Mt. Vaii Negre-Saua Grohotisu-Varful Bobu Mic-Pasul Bratocea

 Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org