Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Liste Alpinet - alpinet2k

De la: ARIN <a...@gmail.com>
Data: Joi, 28 Aug 2008, 13:13
Subiect: [a] Invitatie Apuseni - combaterea despaduririlor
Buna, tuturor,

Intre 5 - 7 septembrie ARIN si DGCSC va invita la un workshop pe tema combaterii despaduririlor, in Apuseni, zona Runcuri (zona carstica dintre Meziad si Pestera Vantului).

Printre temele de discutie:

- rolul padurii in prevenirea dezastrelor;

- alternative economice pentru locuitorii din zonele sarace;

- retele de monitorizare si alerta (rol, prezentare);

- prezentari practice (taieri legale si ilegale, traseul lemnului furat, institutii implicate etc.);

- nonconformism legal.


ARIN va deconta, in functie de numarul de participanti, cel putin 50% din valoarea transportului (cls. a II-a, se accepta cuseta) si va asigura cazarea in conditii de hostel si masa.


Daca sunteti interesati sa participati, va rog sa imi comunicati pana luni la ora 12, 00, la asociatia.arin@gmail.com (pentru ca sa va pot trimite agenda si prezentarea locului) si la telefon 0740.026091, mentionand:

- date de contact (de preferat telefon), varsta, de unde sunteti;
- care este interesul Dvs. in aceasta intalnire, daca faceti parte din vreo institutie sau ONG (in caz ca da - care anume)?

Conditii:

- se prefera persoane din Apuseni sau din zonele apropiate (nu este obligatoriu - dar pentru ceilalti dorim o justificare buna a intentiei de a participa);

- dat fiind ca este vorba despre un proiect de tineret, preferam persoane care sa nu fi implinit 31 ani.


Programul de combatere a despaduririlor al ARIN este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si CEE Trust (www.repf.ro) si de Programul Tineret in Actiune al Uniunii Europene si se desfasoara in parteneriat cu Directia Generala de Control Silvic si Cinegetic din MADR si cu Asociatia Terra Ecologica.

Va asteptam cu interes,

Codruta Nedelcu

---
www.nuclearinfo.ro

Al. Cinematografului 2, Bl. H3, Sc. 2, Ap. 27
810271 Braila
tel. 0740.026091


Voi reveni cu un anunt "formal" in zilele urmatoare!:)

Codruta

---
"Let me, at least, to know that she'll try
Then she'll be a true love of mine".

Puteti dona 2% din impozitul pe venitul Dvs. pentru combaterea defrisarilor - detalii cont la www.arin.ro
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  
Muntii PADUREA CRAIULUI  
Muntii PADUREA CRAIULUI - Cabana Si Pestera Meziad  
Muntii PADUREA CRAIULUI - Satul Meziad  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Obirsia Lotrului-Podul Stefanului-Canton Casaria-Saua Stefanu-Piriul lui Tocan-Saua Pietrile-Vidra
Traseu: accesibil, dificil iarna Marcaj: cruce roșie, triunghi roșu, bandă galbenă. Durata: 6-7 oreDacă dorim să mergem la Vidra și avem la dispoziție o zi, putem parcurge acest traseu, desfășurat în mare parte pe culmea principală a Munților Latoriței, în sectorul lor vestic. Pornim din fața cabanei turistice și ne îndreptăm spre sud și apoi spre sud-vest urmînd șoseaua care se îndreaptă spre Novaci. După circa 1 km întîlnim galeria care aduce apele Jiețului în Lotru, iar ceva mai departe se desprinde în dreapta șoseaua spre Petroșani. Noi ne vom continua drumul spre sud pe șoseaua ce însoțește Lotrul în pitoreștile lunci ale lui Rusalim străjuite de pădurea deasă de molid întunecat. După 4 km ajungem la o nouă intersecție și ne vom îndrepta spre ramura din stînga, traversînd Lotrul pe Podul Ștefanului. Un indicator fixat pe un molid în stînga ne ajută în orientare. Șoseaua urcă în serpentine prin pădure, dar drumul se poate scurta pe o potecă largă ciobănească ce ne va scoate în jumătate de oră la ,,Cășărie". Continuăm să mergem tot pe potecă după ce traversăm pîrîul prin fața cantonului zoopastoral, apoi ne racordăm la șosea mai suss în jurul altitudinii de 1725 m. De aici vom urma șoseaua pînă în Șaua Ștefanu unde se află o nouă intersecție. Părăsind șoseaua ce se continuă spre sud către Rînca, ne vom îndrepta spre est pe drumul ce se desfășoară pe curba de nivel pe panta sudică a Vîrfului Ștefanu, marcat cu bandă galbenă. De aici, mergînd spre Coasta Bengîi și Zănoguța, vom avea prilejul sa savurăm pitorescul văii Latoriței de vest. În același timp, zărim circurile glaciare asimetrice ce se înșiruie pe versanții nordici ai Culmii Păpușa-Micaia, respectiv Cioara, Bălescu, Galbenu, Igoiu și Pristos.

Străbatem apoi șaua întinsă dintre Zănoguța și Puru și ocolim Vf. Puru prin sud. După aceea șoseaua coboară în serpentine în Șaua Pietrile, pe la obîrșia Pîrîului lui Tocan. În timpul coborîșului admirăm relieful calcaros care începe din șaua Pietrile și care e total diferit de cel întîlnit pînă aici. Din șaua Pietrile ne vom îndrepta spre nord, coborînd spre lacul și stațiunea Vidra. în acest sector traseul e comun cu traseul nr. 9.


 Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org