Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Salarii Salvamont : Știri

Salarii Salvamont - Vineri, 5 Mar 2004, 15:41, vizitată de 4865 oriAngajații serviciilor publice Salvamont vor primi un salariu lunar cuprins între 2, 9 și 6, 1 milioane lei, în funcție de gradul profesiei ocupate și de nivelul studiilor, a decis astazi Guvernul
Astfel, un salvator montan gradul I va primi un salariu lunar cuprins între 3, 1 și 6, 1 milioane lei. Pentru salvatorii montani gradul II sau III, limita minimă de salarizare se cifreaza la 2, 9 milioane lei, iar limitele maxime, la 4, 5 milioane lei, respectiv la 3, 7 milioane lei.
Pentru activitatea desfășurată, personalul încadrat în funcția de salvator montan va primi un spor de pînă la 25% din salariul de bază, se mai arată în actul normativ aprobat azi de Guvern.

Radio Cluj
www.radiocluj.ro
Dan Izvoreanu

Comentarii
Fără foto Arma Popescu, Vineri, 5 Mar 2004, 17:08

Este pur si simplu bataie de joc. Acesti oameni salveaza sute de vieti in fiecare an, intervin in conditii atmosferice de cele mai multe ori neprielnice, isi risca vietile in fiecare zi si astfel sunt rasplatiti? Rusine!

Stefan Puscasu Stefan Puscasu, Vineri, 5 Mar 2004, 17:33

Nu cred ca e bataie de joc. Salariile acestea sunt normale pentru Romania; sa nu uitam ca interventiile Salvamont (pentru care de altfel am tot respectul) au doar un caracter ocazional. Medicii salveaza mai multe vieti, in fiecare zi, si nu sunt platiti mai bine; si pompierii sau politistii isi risca viata si au cam aceleasi salarii samd.

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Vineri, 5 Mar 2004, 18:18

Diferenta mare e ca un salvamontist nu o sa ia niciodata spaga ca sa te salveze... poate accepta ceva dupa aceea, nu stiu, din fericire nu am fost pus in situatia sa am nevoie sa fiu ajutat. Dar in nici nu isi va conditiona ajutorul de primirea unor "atentii", asa cum fac medicii sau politistii.

Fără foto Cristian Grigoraș, Vineri, 5 Mar 2004, 20:51

Sunt medic si in fiecare zi am de rezolvat cel putin un caz,, critic'' si nici nu conditionez ajutorul de primirea vreunei,, atentii'' asa cum exista aceasta mentalitate in Romania de care nu vom scapa orice am face; si am destui colegi care procedeaza la fel; iar salariul meu nu depaseste cu mult salariul de salvamontist; unde mai pui cheltuielile cu pregatirea (carti, congrese, taxe de examene de citeva milioane, etc). Este intr-adevar bataie de joc cu salariile salvamontistilor dar nu numai ale lor; In fond aceste salarii sunt normale pentru Romania asa ca..... Dar dincolo de toate ne uneste nobletea meseriei si pasiunea pentru ceea ce facem!:-(

Feri Teglas Feri Teglas, Sâmbătă, 6 Mar 2004, 10:00

Tipit romanesc: "Las` ca-i bine si asa rau! ". Nu! Salariile in invatamant, sanatate, sevicii publice sunt mizere si in bataie de joc fata de cele europene. Ca nu trebuie sa ne mire salariile Salvamont in comparatie cu celelalte domenii ii alta treaba.:?

Fără foto Cristian Georgescu, Luni, 8 Mar 2004, 11:02

Nivelul de salarizare din Romania nu se compara cu cel european. De fapt nici in UE nivelul de salarizare nu este omogen. A, si inca ceva, credeti ca in vreo tara din UE un salvamontist sau un profesor este platit precum un manager?
A, si sa nu aud de onestitatea medicilor, ca mi se zburleste parul. Da, majoritatea medicilor nu conditioneaza in nici un fel ajutorul, dar toata lumea se simte obligata sa intrebe "oare cat sa-i dau", de ce oare, de frica, viata lui sta in mana doctorului. N-am auzit de nici un caz in care sa se dea spaga la doctor si acesta sa o refuze. In schimb am auzit de o gramada de cazuri in care s-a cerut pe fata. De cum intrii in spital incepi sa ungi de la portar pana la domnul doctor Pofesor bla bla. In general sumele cu care trebuie sa ungi si pe cine trebuie sa ungi le afli de la sora sefa. Platesc lunar o suma considerabila pentru sanatate si eu si angajatorul si totusi cand intru intr-un spital chiar si pentru cea mai neinsemnata analiza trebuie sa scot din buzunar. Mi-am pierdut total respectul pentru aceasta profesie din pacate depindem uneori de ea si doctorii stiu asta.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org