Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Accident mortal in Fagaras : Știri

Accident mortal in Fagaras - Vineri, 22 Iul 2005, 12:45, vizitată de 5795 ori


Un turist ceh, a decedat pe creasta Muntilor Fagaras dupa ce a alunecat și s-a prăbușit într-o prăpastie, căzând în gol aproximativ 150 de metri.
O echipă de salvatori montani din Curtea de Argeș, Pitești și Sibiu a plecat aseară în căutarea accidentatului. Din nefericire Josef Traka, de 66 de ani, a decedat din cauza multiplelor traumatisme craniene și toracice în timp ce salvamontiștii îl transportau spre elicopterul SMURD Târgu-Mureș.

RADOR
RADIO CLUJ
Dan Izvoreanu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Zona Negoiu, înscris de Florian Mastacan -
ZONA NEGOIU        Accesul la cabana Negoiu se face din Halta C.F.R. Porumbacu. Urmează un drum asfaltat și apoi forestier până la Carieră, pe o distanță de 25 km. Mijloc de transport: duba lui Nea Nicodim. Se continuă drumul forestier, lăsând în partea stângă niște case ale muncitorilor, traversăm un curs de apă, după care drumul face o serpentină unde câștigăm ceva altitudine.        Urmăm acest drum până la un pârâiaș, după care drumul se îngustează, transformându-se în potecă și urcă pieptiș prin pădure. Timp de mers, de la Carieră până la potecă: 20-30 de minute.        Poteca urcă la început direct prin pădure, după care se urmează nenumărate serpentine prin pădure, timp de 40-50 de minute, până la izvorul de sub cabana Negoiu. Înainte de a ajunge la acest izvor mai trecem de o răscruce, unde din drumul nostru se desprinde în dreapta jos, poteca ce merge la cascada...

Un traseu: [N-am găsit]

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org