Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Avalanșă în Munții Baiului : Știri

Avalanșă în Munții Baiului - Duminică, 7 Feb 2010, 0:20, vizitată de 9596 ori


­
O femeie a murit, sâmbătă seară (6 februarie 2010), după ce a fost surprinsă de o avalanșă în Munții Baiului. Soțul și copilul femeii, care se aflau cu ea pe munte în momentul declanșării avalanșei, au scăpat cu viață. Familia plecase din cartierul Cumpătu (Sinaia) spre golul alpin. Conform jandarmilor montani, cei trei erau echipați de iarnă și cunoșteau zona.

­Sursa: www.mediafax.ro
Emi Cristea


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BAIULUI - Stana Mare din Cumpatu  
Muntii BAIULUI - Virful Cumpatu  
Muntii BAIULUI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Sinaia-Valea Cainelui


Obiectiv: izvoarele minerale. Timp necesar: 30-40 minute. Poteca nemarcată și drum forestier Aceesibil în orice anotimpSe pleacă din stația de autobuz de pe dreapta Prahovei (în dreptul Uzinei de mecanică fină) sau din halta Sinaia-Sud. În prima situație se traversează râul peste podul de lemn, pe când în cea de a doua se traversează liniile de cale ferată și se merge pe poteca de pe stânga acestora, pe lîngă stâlpul de înaltă tensiune. În fața vedem drumul care urcă pe valea Câinelui, albia acestuia (în dreapta) și mai multe clădiri. Urmărim drumul și după circa 20 m în stânga depășim o amenajare veche de izvor mineral, în prezent neutilizată. Drumul pietruit duce la cîteva case; din el se desprinde în stânga o poteca lată pe care o urmăm; la început ea urcă ușor, apoi se menține în același plan, la circa 5-10 m deasupra albiei râului. Drumul trece apoi prin pădureă de fag în care apar și exemplare de molid. După cîteva minute, în albie se vede o frumoasa cădere de apă pe un baraj vechi. Poteca începe să urce o pantă ceva mai mare (100) timp de 15 minute, apoi coboară la albie, unde întîlnește drumul forestier care vine de la Izvorul Rece și urcă pe valea Câinelui. În marginea acestuia întâlnim o cișmea. Traseul continuă în amonte, pe drumul forestier, Încă aproape 800 m, pe o pantă mică (100). Se trece pe lîngă punctul de captare parțială a râului, iar după un cot, la circa 150 m, în malul stîng se vede construcția din sectorul de captare a apelor minerale. În prezent, zidăria este afectată de o alunecare de teren, unul din izvoare este secat, iar printre crăpăturile zidului se văd mai multe țâșnituri. În centru există un izvor cu un debit bogat (1 litru în 10 secunde). Pentru a ajunge la acesta este necesară traversarea pârâului. Sunt izvoare sulfuroase, cu o mineralizare totală de 446,1 mg/l. Din albia pârâului, privind către est, se zărește o parte a culmii Piscul Câinelui, cu plantația de zadă. Continuând drumul încă 2 km, se ajunge la punctul de exploatare a lemnului, de unde se poate vedea panorama bazinului de obârșie, încadrată de vârfurile Mierlei (dreapta) și Piscul Câinelui (stânga). La înapoiere, aproape tot timpul vom avea în fața o parte a abruptului Bucegilor (Vinturiș - Vârful cu Dor).


 

Comentarii
Virgil Iordache Virgil Iordache, Joi, 11 Feb 2010, 14:53

Dumnezeu sa o odihneasca! Voi posta un articol mai tarziu cu ce s-a intamplat, sa mai treaca ceva timp.

Pe Mihaela o puteti vede in cateva fotografii deja postate aici:

http://alpinet.org/bin/foto/showfoto.php?lng=ro&item=75699&vot=0

http://alpinet.org/bin/foto/showfoto.php?lng=ro&item=49398&vot=0

http://alpinet.org/bin/foto/showfoto.php?lng=ro&item=58397&vot=0

De asemenea in articolul:

http://alpinet.org/bin/articole/show.php?lng=ro&id=2697&what=all

Daca adminii vor aproba as vrea sa fac si un album memorial.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 11 Feb 2010, 18:18

O veste cumplită, Virgil! Mi-e greu și s-o accept...

Ai grijă de Dragoș, de tine și de sufletul ei!

Dumnezeu să o odihnească!

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Vineri, 12 Feb 2010, 9:36

O astfel de veste este intotdeauna cumplita, dar cand se intampla unuia dintre apropiatii nostri devine si mai cumplita:-(

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Vineri, 12 Feb 2010, 10:10

Te asteptam cu albumul. Oricand poti.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org