Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
De cinci ori in 24 de ore : Știri

De cinci ori in 24 de ore - Miercuri, 17 Iul 2002, 0:32, vizitată de 1282 ori


Salvamontistii din Busteni au fost nevoiti sa intervina de cinci ori in 24 de ore, pentru a salva vietile unor turisti accidentati, epuizati sau rataciti in Masivul Bucegi, informeaza corespondentul MEDIAFAX.
Salvamontistii au reusit sa salveze, in ultimele ore, vietile a 13 turisti din Bucuresti si Constanta.
Cea mai dificila interventie a salvamontistilor a fost duminica seara, cind au transportat pina in Busteni o femeie in greutate de aproape 100 de kilograme care, din cauza oboselii si a caldurii, nu a mai putut face fata drumului. Actiunea salvatorilor a durat aproape patru ore.
Salvatorii montani au mai intervenit duminica si pentru recuperarea lui Mircea Matache, in virsta de 27 de ani, din Bucuresti. Acesta s-a ranit grav la genunchiul sting si a pierdut mult singe. Tinarul se afla, in prezent, in afara oricarui pericol.
Majoritatea tursitilor care vin in Bucegi prefera sa urce cu telecabina la Cabana Babele, apoi se intorc pe jos pe traseul Valea Caraiman - Busteni. Din cauza ca aceasta poteca este degradata, in zona se produc multe accidente montane. Victimele sint, de obicei, turisti neexperimentati sau fara echipamente adecvate. Turistii amatori de drumetii montane sunt sfatuiti de salvamontisti sa nu plece la drum decit daca au echipament corespunzator si cunosc traseele pe care le vor strabate.
Sursa: Mediafax
Daniel Stefănescu

Comentarii
Fără foto Anca Mirona Mocanu, Duminică, 28 Iul 2002, 10:37

Bravo salvamontistilor!Ma intreb oare cum au reusit sa o coboare pe acea doamna ce cantarea 100 de kg?Iar turistii de ce nu se intereseaza niciodata de gravitatea traseului pe care vor sa-l urmeze?Ar trebui sa nu mai plece fara sa stie ce-i asteapta.Izopren(Anca Mocanu)

Fără foto dumitru toni cristian, Marți, 30 Sep 2003, 20:35

Bine zis Anca, iar eu propun pentru cei ce vor sa se sinucida sa nu mai alega muntii si sa se arunce in fata trenului astfel scapa si ei de durere si nu mai chinuie nici salvamontisti, mai ales pe cei din Bugegi si Fagaras

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org