Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Accident in Fagaras : Știri

Accident in Fagaras - Duminică, 3 Nov 2002, 5:28, vizitată de 10000 ori


In seara zilei de 1 noiembrie o familie din Sfantu Gheorghe a primit un telefon de la fiul lor care nu a apucat sa spuna decat ca este in zona Serbota iar coechipierul sau a cazut.
Acestia au anuntat imediat echipa Salvamont Sibiu care a pornit in ajutorul celor doi.
In jurul orelor 3-4 dimineata echipa a ajuns pe varful Serbota si a inceput cautarea care s-a dovedit foarte anevoioasa din cauza noptii si a conditiilor meteo deosebite (gheață, zapadă și vânt puternic). In jurul orei 9 in CUSTURA SARATII a fost descoperit trupul neinsufletit al unuia dintre tineri, acesta a alunecat si a cazut in partea nordica aproximativ 50 de metri. In timp ce o parte a echipei a inceput manevrele de recuperare si transport a celui gasit, ceilalti ajutati si de cativa alpinisti din Sf. Gheorghe care au venit de acasa in ajutorul colegilor, au pornit in cautarea celui de-al doilea, care dupa urmele lasate in zapada parea ca a facut cale intoarsa pe traseul pe care venise(Cabana Barcaciu- Refugiul Scara -Vf Serbota). In scurt timp Cabanierul de la Barcaciu a anuntat ca cel cautat a ajuns la cabana si este nevatamat. Acesta dupa pierderea coechipierului a facut tot ce a fost omeneste cu putinta iar dupa ce a telefonat acasa nu s-a pierdut cu firea ci s-a intors pe traseul cunoscut, a innoptat la Refugiul Scara si a coborat la cabana.
TRAGEM INCA ODATA UN SEMNAL DE ALARMA SPUNAND CA TRASEUL CUSTRURA SARATII ESTE INTERZIS IARNA SI PE TIMP NEFAVORABIL.
CRISTIAN PETRE


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Scara  
Muntii FAGARASULUI - Valea Scara  
Muntii FAGARASULUI - Piscul Serbota  
Muntii FAGARASULUI - Cascada Serbota  
Muntii FAGARASULUI - Varful Serbota  
Muntii FAGARASULUI - Custura Saratii  
Muntii FAGARASULUI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Curmatura Foii-Sub Varful Tamasu Mare-Curmatura Lerescu Mic-Varful Comisu-Sub Varful Berivoiu Mare-Curmatura Bratilei-Curmatura Zirnei-Curmatura Mogosului-Varful Cheia Bindei-Fereastra Mare a Simbetei-Portita Vistei-Refugiul Vistea-Vf. Vistea Mare-Saua Ozanelelor-Sub Varful Ucea Mare-Saua Podragu-Varful Arpasu Mare-Monumentul Nerlinger-Fereastra Zmeilor-Lacul Capra-Saua Capra-Vf. Capra-Varful Paltinu-Saua Paltinului-Mt. Paltinu-Varful Laita-Varful Laitel-Refugiul si Lacul Caltun-Portita Caltunului (Negoiului)-Strunga Dracului-Varful Negoiu-Varful Sarata-Custura Saratii-Varful Serbota-Refugiul Scara-Saua Scarii-Curmatura De Est A Girbovei-Curmatura De Vest A Girbovei-Lacul Avrig-Sub Varful Suru-Saua Suru-Varful Cocoriciu-Saua Apa Cumpanita-Varful Tataru-Varful Chica Fedelesului-Sub Varful Chica Pietrelor-Mt. Strimbanu-C.F.R. Valea Marului

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org