Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
A murit Viorel Negoita : Știri

A murit Viorel Negoita - Marți, 21 Dec 2004, 13:38, vizitată de 10293 ori


Un alpinist bucurestean cu experienta, membru al unei expeditii realizate în Kilimanjaro, a murit, luni seara, dupa ce a fost surprins de o avalansa în Muntii Fagarasului (în judetul Sibiu), moartea fiind provocatã de o hemoragie puternica.
Viorel Negoita (25 de ani) a sosit la Bîlea Lac, luni dimineata, împreuna cu înca doi prieteni si intentionau sa ajunga la Cabana Negoiu, urmînd traseul montan.
Salvamontistii sibieni spun ca tinerii aveau echipamentul necesar unei catarari, dar s-au aventurat prea mult. "Unul s-a întors din cauza ca nu era într-o forma fizica prea buna. Au ramas numai doi, care si-au încercat puterile cu muntele într-un moment nepotrivit. Undeva, în zona Turnu Paltinului, unul a fost luat de o avalansa", a declarat Nicolae Mustea, Seful Serviciului Salvamont Sibiu. Potrivit lui Mustea, mai multe persoane aflate la Cabana Bîlea Lac au mers rapid la locul incidentului, dupa ce au fost anuntati, prin telefonul mobil, de celalalt tînar.
Nicolae Mustea a adaugat ca tînarul care a fost luat de avalansa a fost transportat rapid la Bîlea Lac, de unde a fost dus cu telecabina la Bîlea Cascadã. Un echipaj SMURD a venit aici, dar tînarul a murit înainte ca ambulanta sa ajunga, la peste 2.000 de metri altitudine.
"Era deja decedat, din pacate, cînd am ajuns noi. Moartea a survenit printr-o hemoragie care a durat în jur de doua ore din vena femurala. Era sectionata, posibil, printr-un piolet care era înfipt în coapsa dreapta", a declarat doctorul Draia Cotizo, medic la Serviciul SMURD Sibiu. Trupul lui Viorel Negoita a fost transportat la Laboratorul de Medicina Legala din Sibiu, de unde a fost ridicat, marti dimineata, de catre parintii sai.
Viorel Negoita a facut parte dintr-o expeditie care, în vara acestui an, a plecat în Kilimanjaro, escaladînd mai multe conuri vulcanice. (Mediafax)
Eugenia Mihalcea


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Valea Paltinul  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Caldarea Paltinu  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Bilea Lac  
Muntii FAGARASULUI - Valea Bilea  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Bilea Cascada  
Muntii FAGARASULUI - Varful Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Portita Caltunului (Negoiului)  
Muntii FAGARASULUI - Mt. Paltinu  
Muntii FAGARASULUI - Varful Paltinu  
Muntii FAGARASULUI  
Comentarii
Marian Radu Marian Radu, Miercuri, 22 Dec 2004, 8:47

Dumnezeu sa il odihneasca.:-(

Fără foto Lucian Hulban, Miercuri, 22 Dec 2004, 15:23

Pacat...
Sa ii fie tarana usoara...:-(:-(

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org