Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Accident in masivul Ceahlau : Știri

Accident in masivul Ceahlau - Marți, 4 Mai 2004, 12:42, vizitată de 10333 ori


Elev din Neamt in coma la spital, dupa o excursie in masivul Ceahlau

Un baiat de 12 ani, care facea parte dintr-un grup de elevi de la o scoala din Neamt, a ajuns la spital in coma profunda, dupa ce profesorii copiilor au hotarat ca acestia sa urce in masivul Ceahlau pe un traseu inchis accesului turistilor, a declarat, luni, seful Salvamont Neamt, Raul Papalicef. El a precizat ca, vineri dupa-amiaza, copiii de la Scoala nr. 1 din localitatea nemteana Grinties, insotiti de trei profesori, au urcat in masivul Ceahlau, pe traseul cascada Duruitoarea-Cabana Dochia.

In momentul in care au ajuns la cabana, Catalin Agape, in varsta de 12 ani, avea o stare febrila si de somnolenta, fara insa ca cei care insoteau copiii sa se alarmeze si sa anunte acest lucru. Baiatul a fost trimis la culcare si a doua zi a mai facut, impreuna cu colegii sai, si traseul pana la schitul Durau. La intoarcerea la cabana Dochia, lui Catalin i s-a facut rau si a lesinat in baie, lovindu-se cu capul de pardoseala. Lovitura a fost atat de puternica, incat micutul a intrat in coma neurologica, iar sangele i-a tasnit pe nas si pe gura. Salvamontistii l-au transportat pe o targa, pe o parte, pentru a se evita riscul ca baiatul sa se inece cu propriul sange. Dus la baza din Durau, Catalin a fost preluat de o ambulanta a SMURD Piatra Neamt si transportat la Spitalul de Boli Infectioase Iasi.

Mediafax

Sursa: Adevarul OnLine, Nr. 4303, 4 Mai 2004
Petru Șuțchi


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii CEAHLAU - Schitul Dochia  
Muntii CEAHLAU - Satul Ceahlau  
Muntii CEAHLAU - Valea Schitului  
Muntii CEAHLAU - Cabana Dochia  
Muntii CEAHLAU - Cascada Duruitoarea  
Muntii CEAHLAU - Statiunea Turistica Durau  
Muntii CEAHLAU - Satul Grinties  
Muntii CEAHLAU  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Plimbare pe banchiză, înscris de Daniela Ursu -
             De ani de zile pândesc apele scăzute ale lacului Izvorul Muntelui, doar-doar voi vedea ruinele Catedralei din Hangu, dar niciodată n-am crezut că voi avea ocazia - și după jumătatea lunii martie - să pot traversa lacul de la un mal la altul și tot pe banchiză să ajung până la ele…                    Trecuse un an secetos, iar iarna venise mai târziu. Văzusem de multe ori lacul înghețat, dar cel mai târziu până pe 15 februarie și de aceea nu mă așteptam că și în luna martie să-l găsesc imaculat de alb. Îmi ajunsese la urechi că și ruinele bisericii dinamitate au ieșit la suprafață - poate cel mai mult vizibile după cei 50 de ani în care au fost acoperite cu apă. Au tulburat întâia oară liniștea hanganilor în vara anului 1977 când au apărut ca o insulă înconjurată de marea dintre munți. Atunci localnicii au ajuns cu barca până la ele, iar câțiva dintre ei - împătimiți pescari, cu care și astăzi m-am întâlnit pentru a le asculta poveștile ...

Un traseu:
Bicazul Ardelean-Valea Bistra-Valea Bistra Mare-Poiana Largu-Curmatura Stanilelor-Cabana Dochia

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org