Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Alpinista Gabriela Postole a murit in Bu : Știri

Alpinista Gabriela Postole a murit in Bu - Duminică, 24 Oct 2010, 19:22, vizitată de 6759 ori


Gabriela avea 43 de ani si era un om de munte cu experienta insa nu se avanta fara sa fie sigura ca poate sa faca un anumit traseu.

Si totusi sambata a incercat impreuna cu un prieten sa traverseze cea mai grea portiune din Bucegi- Fisura albastra . La un moment dat pe o poteca ingusta, ea a aluncat pe iarba uda si a cazut intr-o prapastie de 200 de metri. S-a izbit de stanci si a murit pe loc.

Ingrozit, camaradul ei a chemat salvamontistii in ajutor. A fost dificil sa ajunga la femeie. Abia dupa zece ore i-au adus trupul la baza muntelui.

Pe un site de socializare, Gabriela si-a postat cateva poze facute tot in Bucegi acum patru zile. Iubea crestele dar parea ca isi calculeze orice miscare.

Cunoscutii Gabrielei s-au aduntat in memoria ei la Clubul roman alpin din Busteni
http://stirileprotv.ro
Daniel Stefănescu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii BUCEGI - Cabana Caminul Alpin  
Muntii BUCEGI - Hotel Alpin  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: O zi la munte, înscris de cristina tumbea -
O ZI LA MUNTE Plecam la munte. Numai pentru o zi insa. Serviciile, scoala, ne tin legati de oras. Dar tot reusim sa scapam o zi. Luam trenul din Bucuresti, Gara de Nord si ardem de nerabdare sa ajungem la Busteni. In tren, altii ca si noi-grabiti sa ajunga sa vada muntii, si ei tot pentru un week-end. Dar au planuri ceva mai indraznete decat ale noastre: sa ajunga in Busteni cat mai repede si de-acolo sa dea talpa in sus, pana pe platoul Bucegilor. Ne amuzam unii de glumele altora si nici nu simtim cum trece timpul, desi trenul are intarziere cam o ora-linia ferata e in reparatie... In cele din urma ajungem in Busteni, cu 1, 30 ore intarziere. Din gara ne despartim-ei merg direct pe munte, noi sa ne gasim cazare pentru o noapte. Reusim destul de usor, si cum ora e deja inaintata, ne indreptam spre telecabina. Destula aglomeratie: domnisoare cu tocuri, femei cu copii mici in brate, barbati cu beri pt toata familia... Parca luasem tot orasul dupa noi. Si...

Un traseu:
Poiana Tapului-Valea Urlatoarea Mare

 

Comentarii
Fără foto cezar jipa, Marți, 26 Oct 2010, 9:24

puah! ce drama! culmea, in urma cu doar citeva zile o vazusem in pozele unui amic, nu-i dau numele fara acceptul sau, in galbinele.articolul este inexact ca sa nu zic altfel, auzi, traversarea fisurii albastre...am luat legatura cu prietenul ce a insotit-o si mi-a zis unde s-a intimplat, in circurile vaii albe, a alunecat pe iarba umeda si probabil cu urme de gheata.sunt consternat de asa drama.dumnezeu s-o primeasca in raiul alpinistilor.

Fără foto MARIAN ANGHEL, Joi, 28 Oct 2010, 16:32

Păcat! Unde mai precis a alunecat? Pe poteca spre circuri sau când era deja în Circul 1?

Cezar Trante Cezar Trante, Joi, 28 Oct 2010, 17:59

Exact la asta ma gandeam si eu. Ce ineptie: traversarea fisurii albastre! Pai ce e bulevard? Ma gandeam ca o fi ceva brana ce-mi scapa mie, care intesecteaza fisura.
Auzi la ei poteca ingusta in fisura albastra!
Semafoare nu erau? Sau agenti de circulatie? Eventual bancutze colorate tricolor ca la Cluj, sa te odihnesti daca s-a umflat brandul? Iar partea cu "fisura albastra e ce mai grea portiune din Bucegi" e colosala! Au luat ei masuri si greutati si stiu precis cat e de grea!
Deci se dovedeste inca o data daca mai era nevoie: un numar ingrozitor de mare de jurnalisti, reporteri etc. castiga bani nemeritati si isi fac meseria in mod jalnic.
Pe Gabriela Dumnezeu s-o odihneasca! Intr-adevar dramatic...

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org