Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Cabana Urlea - refacere partiala : Știri

Cabana Urlea - refacere partiala - Luni, 2 Mar 2009, 17:01, vizitată de 5196 ori


In acest sfarsit de iarna, mai exact in perioada 23 februarie - 1martie 2008 Clubul pentru Protectia Naturii si Turism a organizat tabara de iarna la Cabana Urlea - Muntii Fagaras. Stiind ca doar anexa (care este de fapt cabana veche) ar putea fi folosita, membrii CPNT a­u hota­rat s-o puna la punct pentru a o face locuibila macar pentru saptamana sederii in tabara.

Acestea fiind spuse, n-am mai stat pe ganduri si am format o echipa care sa pregateasca cele necesare. In week-endul 14-15 februarie 12 CPNT-isti au urcat cu toate materialele necesare (folie, cuie, capsator, drujba, topor, silicon), reusind sa remedieze acoperisul, sa curete hornurile, sa puna in functiune sobele, sa repare geamurile si sa pregateasca lemne de foc din doboraturile aflate in preajma cabanei. Am facut functionale trei camere: doua din anexa (una de 10 locuri si una de 35 de locuri) si una din cabana noua (4locuri).

In caz ca va aflati in zona nu va feriti sa puneti umarul pentru a imbunatati situatia cu cat puteti. La toate acestea vreau sa adaug ca, desi “parasita”, Urlea ar mai fi in stare sa adaposteasca muntomani daca niste sa le spunem nesimtiti (ma voi feri sa folosesc cuvinte mai grele) nu si-ar fi gasit placerea in a o devasta.
Cateva poze sugestive gasiti pe http://picasaweb.google.com/teodora.ciripoi si mai multe detalii in curand pe pagina clubului CPNT­
Teodora Ciripoi


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Varful Urlea  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Urlea  
Muntii FAGARASULUI  
Comentarii
Fără foto Adrian Turcu, Duminică, 23 Mar 2014, 9:37

Salutare,Ieri m-am intors de la fosta cabana Urlea. Din pacate nu poate fi folosita nici macar ca refugiu. Usile, geamurile si pricurile nu mai exista. A fost vandalizata si in acelas timp timpul a stricat-o complet.Sunt foarte dezamagit. Acum 3 ani se mai putea sta in camera mare din anexa. Acum pricurile nu mai exista. Nici usa. Nici geamuri. Zapada se topeste si grinzile sunt mucegaite. Totul este praf. O sa pun poze curand.Traseul pe Pojorata este bun. Pe partea cealalta se construieste un drum forestier si noi incercand sa coboram de la cabana Urlea pe coltii Brezei am pierdut traseul din cauza defrisarilor facute pentru creearea drumului. Am urmat astfel noul drum forestier care ne duce pe traseul triunghi albastru pana la Popasul Vanatorului si mai apoi Breaza.Poze cabana Urlea 22 Martie 2014:

https://plus.google.com/photos/107813621027809427105/albums/5993875895866605265

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org