Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Doi turiști, care practicau alpinismul, au căzut într-o prăpastie : Știri

Doi turiști, care practicau alpinismul, au căzut într-o prăpastie - Duminică, 8 Aug 2010, 8:13, vizitată de 3475 ori


Potrivit șefului Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiștii au fost solicitați să intervină sâmbătă după-amiază pe Valea Albă din masivul Bucegi, unde doi turiști care urcau un perete de stâncă s-au dezechilibrat și au căzut într-o râpă.


Doi turiști, care practicau alpinismul, au căzut într-o prăpastie în munții Bucegi


Gheorghe Haiduc a declarat că o a treia persoană care se afla în zonă a solicitat intervenția salvamontiștilor, precizând că cei doi sunt grav răniți și că se află în zona cunoscută sub denumirea de "Albișoara turnurilor".


Mai multe echipaje de la Salvamont Bușteni au plecat în căutarea celor doi, Gheorghe Haiduc precizând că primul echipaj ar putea ajunge la răniți în aproximativ o oră, o oră și jumătate.


Șeful Salvamont Bușteni apreciază că operațiunea de recuperare a celor doi răniți va fi una foarte dificilă, întrucât zona în care se află este foarte accidentată și nu permite intervenția unui elicopter care să-i poată lua pe cei doi.


Turistul care are fracturi multiple a fost transportat cu o targă. Celălalt turist, o fată, are răni ușoare. Acțiunea salvamontiștilor s-a desfășurat cu dificultate.


"Toate acțiunile de salvare sunt grele, dar cred că asta le depășește pe toate. Zona unde s-a produs accidentul e fantastic de greu de traversat, starea accidentatului este foarte gravă și, în plus, acțiunea se desfășoară pe întuneric", a declarat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.Haiduc a mai spus că o ambulanță îi așteaptă pe răniți la intrarea în pădure și că estimează că după miezul nopții vor ajunge la liziera pădurii.Trei turiști au urcat, sâmbătă, pe un traseu alpin în Valea Albă și doi dintre ei au căzut în râpă, rămânând blocați într-un perete de stâncă la o altitudine de circa 1.700 de metri.

Daniel Stefănescu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Poiana Tapului-Plaiul Paltin-D.F.M. Valea Babei

 

Comentarii
Fără foto gavrila Claudia, Marți, 10 Aug 2010, 15:25

multumim echipelor salvamont si jandarmerie care ne-a ajutat sambata! claudia gavrila

Fără foto Mircea Ordean, Miercuri, 11 Aug 2010, 18:39

De obicei comunicatele Salvamontului au un stil din care nu inteleg nimic, dar acum am priceput ca fu ceva in Albisoara Turnului...
Stie cineva ceva mai exact ce s-a petrecut?

Fără foto ciprian aldea, Joi, 12 Aug 2010, 19:30

turistii accidentati au vrut sa urce pa albisoara turnurilor insa au gresit intrarea si au intrat pe niste fete de stanca. Au vazut ca au gresit si au vrut sa se intoarca, au pus coarda dupa un pomisor si la coborare acesta sa smuls cazand unul peste celalalt. Baiatul a suferit numeroase fracturi amandoua gleznele o fractura deschisa de tibie umarul sarit sau fracturat plus genunchiul lovit, iar fatta lovita la genunchi nu foarte grav dar totusi a trebuit si ea transportata pe targa asta facand actiunea si mai dificila. Actiunea a inceput in jurul orei18 si sa terminat in jurul orei 12 si jumatate noaptea. Astea sunt informatiile cele mai sigure si corecte pentru ca eu am fost acolo.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org