Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Furtuna in Fagaras : Știri

Furtuna in Fagaras - Marți, 16 Sep 2003, 12:07, vizitată de 5293 ori


Turisti polonezi blocati in Muntii Fagaras, din cauza unei furtuni

Salvamontistii sibieni cauta de doua zile un cuplu de turisti polonezi care au ramas blocati in Muntii Fagaras, din cauza furtunii ce a izbucnit in masiv, de cateva zile. Potrivit sefului Serviciului Public "Salvamont" din Sibiu, Nicolae Mustea, salvamontistii au primit sambata seara un mesaj SMS pe telefonul mobil de interventie, prin care erau solicitati sa intervina pentru a ajuta doi turisti rataciti pe munte.

Reprezentantii "Salvamont" Sibiu nu cunosc inca prea multe date despre cei doi oameni, dar au reusit sa afle ca este vorba despre un barbat si o femeie care se afla de cateva zile pe munte, in zona Suru, iar, de sambata, se lupta cu furtuna. Pentru ca vremea pe munte este extrem de rea, ei asteapta interventia salvamontistilor in cortul pe care il au cu ei, insa nu pot da prea multe detalii despre zona in care se afla, pentru ca nu cunosc prea multe despre Muntii Fagaras.

Potrivit oficialului sibian, patrule de salvamontisti au inceput cautarea celor doi turisti, insa ei trebuie, practic, sa perieze muntele in zona Suru, pentru a da peste cei doi rataciti. Turistii polonezi au lasat sa se inteleaga ca nu au probleme, deocamdata, au provizii destule, insa nu se pot misca din cort, din cauza conditiilor meteo dificile. Ei au lasat de inteles salvatorilor romani ca prefera sa astepte ajutor in cort, decat sa se aventureze in necunoscut. Ieri, la orele pranzului, actiunea de cautare a celor doi turisti era in plina desfasurare.

F. Gadea

Romania Libera, Editia de locala Transilvania-Banat
Claudia Haret


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Cabana Suru  
Muntii FAGARASULUI - Valea Rea  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Satul Sambata De Jos  
Muntii FAGARASULUI - Saua Suru  
Muntii FAGARASULUI - Sub Varful Suru  
Muntii FAGARASULUI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Paste la Piscu Negru, înscris de Luci Elena . -
Paste la Piscu Negru in Fagaras   Paste la Piscu Negru in Fagaras Buna sa va fie inima dragi impatimiti ai muntelui, intr-o mai mare sau mai mica masura! Am citit pe-aici jurnalele voastre de calatorie si... POC! mi-a venit o idee sa povestesc tuturor o mica experienta petrecuta in Munții Fagaras chiar de Sfintele Paști. Ca orice adolescent din ziua de azi, si eu sunt un mare iubitor al internetului, asa ca am avut marea ocazie sa-l cunosc si eu pe "jupan" Ducu Gheorgiescu (pe care-l salut cu mult respect), cu care am vorbit pe prea-bine cunoscutul canal de pe Undernet (#alpinet), si care m-a convins sa merg pe Piscu Negru ,la o superba stana; de fapt a convins-o pe "surioara" mea mai mare - Luci , apoi ea m-a convins pe mine. Pana aici cred ca nu vi se pare nimic legat de un "jurnal de calatorie", așadar sa purced a povesti "marelui public" ceea ce a fost... In...

Un traseu:
Satul Sambata De Jos-Compl.Turistic Sambata-Hotel Floarea Reginei-Valea Sambetei-Cabana Valea Sambetei-Fereastra Mare a Simbetei

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org