Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Gasit dupa 6 luni : Știri

Gasit dupa 6 luni - Miercuri, 3 Iun 2009, 20:36, vizitată de 5915 oriTrupul tânărului Andrei Jora, dispărut împreună cu prietena lui, în luna noiembrie 2008, pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi, a fost găsit azi după- amiază, fiind scos la suprafață de o viitură .
Potrivit șefului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, un turist care urca astazi, către Cabana Caraiman, din Munții Bucegi, a observat, pe zăpadă, ceva ce părea a fi trupul unui om sau haina unui om. Turistul nu s-a apropiat de zona respectivă, însă i-a anunțat pe salvamontiști în legătură cu ceea ce a observat.
O echipă de la Salvamont Bușteni s-a deplasat la locul indicat de turist și a găsit trupul tânărului Andrei Jora, dispărut la data de 26 noiembrie, în timp ce se afla pe munte împreună cu prietena sa.
Gheorghe Haiduc a declarat că tânărul, care a fost surprins de avalanșă, a rămas sub zăpadă, iar în această perioadă a anului sub stratul de zăpadă dislocat de avalanșă începe să lucreze apa, care a scos la suprafață cadavrul.
Salvamontiștii care s-au deplasat pentru recuperarea trupului neînsuflețit al lui Andrei Jora au căutat în aceeași zonă și trupul prietenei acestuia, dispărută și ea împreună cu Andrei, însă nu l-au găsit, în zona respectivă zăpada atingând, în unele locuri, câțiva metri înălțime.
Andrei Jora și prietena lui au rămas blocați, în data de 26 noiembrie 2008, pe traseul Jepii Mici, din Masivul Bucegi. Când au văzut că nu pot înainta și nici nu se pot întoarce, cei doi au cerut ajutorul salvatorilor montani prin Dispeceratul Național Salvamont. La scurt timp de la apelul primit la Dispecerat, turiștii nu au mai putut fi contactați pe telefonul mobil. Ulterior, salvamontiștii au aflat numărul de telefon mobil al bărbatului, au apelat acel număr însă nu a răspuns nimeni.
După dispariția celor doi zeci de salvamontiști au căutat, zile la rând trupurile lor, salvatorii fiind ajutați de către colegi din Austria și de către SRI, care a deplasat în zonă echipamente speciale pentru detectarea telefoanelor mobile, căutările rămânând însă fără rezultat.


Mediafax

Dan Izvoreanu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii BUCEGI - Cabana Caraiman  
Muntii BUCEGI - Crucea Caraiman  
Muntii BUCEGI - Mt. Jepii Mici  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Cabana Babele-Crucea Caraiman-Saua Sugarilor

 

Comentarii
Fără foto Ciprian Thomas, Miercuri, 3 Iun 2009, 21:51

Macar ii vor putea in sfarsit ingropa crestineste.:-(

Fără foto cezar jipa, Miercuri, 3 Iun 2009, 22:33

era de asteptat ca vor aparea odata cu topirea zapezilor, Dumnezeu sa-i odihneasca in pace, condoleante parintilor care isi vor gasi linistea odata ce ii vor ingropa crestineste desi in ce ma priveste...consider ca daca ramineau in mormintele de gheata...vezi cazurile alpinistilor morti in expeditiile din himalaya, of! numai parinte sa nu fi in asemenea imprejurari.

Crina Sarbu Crina Sarbu, Vineri, 5 Iun 2009, 12:05

s-a anuntat ca s-a gasit si corpul prietenei baiatului.
Dzeu sa le odihneasca sufletele de inca copii si sa le dea putere familiilor sa depaseasca aceste cumplite momente. Ca parinti nu-si vor mai gasi linistea decat la intalnirea de "dincolo":-(:-(:-(

Gabriel Iliaș Gabriel Iliaș, Sâmbătă, 6 Iun 2009, 1:51

Cand ma gandesc ca acum o luna de 1 mai dupa ce am urcat pe acelasi traseu, la fel doar eu si prietena mea, am coborat in aceasi grota de zapada cu un oarecare gand ca as putea sa da peste trupul unuia dintre cei doi, ma incearca un sentiment ciudat. Stratul de zapada se prezenta putin diferit si se vede ca intre timp apa a sapat o galerie mai adanca si mai lunga in decursul unei luni si ceva, dar locul ramane acelasi. Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org