Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Invitație în Carpați - octombrie 2008 : Știri

Invitație în Carpați - octombrie 2008 - Vineri, 14 Nov 2008, 1:13, vizitată de 4290 ori


A aparut numarul 94 al revistei de drumetie, munte si natura, "Invitatie in Carpati". Revista este editata si distribuita gratuit de catre Asociatia de Turism Montan "Alpinet". Puteti descarca numarul curent de pe site-ul: www.iic.ro

 

Oricine poate deveni colaborator al acestei reviste, scriind si trimitand materiale pe adresa de email redactia@iic.ro.


Din cuprins:


- Despre schimbare - un editorial scris de Catalin Olteanu, unul dintre fondatorii Alpinet.org

- Istorii insolite (Din trecutul drumetiei in Ceahlau) - un material incarcat de istorie montana, cu autori Daniela Ursu si Dan Loghin

- Monte Rosa - relatarea unei ture alpine din care a facut parte colegul Alpinet.org, Sorin Constantin (membru al Clubului de Turism si Ecologice CARPATIA)

- Pe culmi insorite - o descriere a traseului de creasta al muntilor Parang, realizata de un montaniard deosebit, pe nume Dinu Boghez.

- Casa de Piatra si Izvorul Tausoarelor - doua materiale cu puternica tenta speologica, scrise in stiluri diferite, dar la fel de atragatoare, de catre Cornelia Florea si Adrian Simionas si insotite de imagini de calitate.

- Piatra si Politele Cheilor - un material deosebit despre locuri mai putin conoscute din "dosul" Cheilor Bicazului, scris de Titus Hen

- Jgheaburi, brane, bulevarde - Ceahlaul vazut in stil caracteristic lui Mihai Cibotaru, vechi membru al comunitatii Alpinet.

- Capra Neagra - o scurta sinteza despre acest mamifer, ultim martor al vremurilor glaciare, realizata de subsemnatul si pigmentata cu imagini foarte sugetive ale cunoscutilor fotografi Silviu Matei si Theodor Bunica, ale caror imagini deosebite le puteti vizualiza si in albumele Alpinet.org.

- Miercuri - o tura de mountainbike pe trasee turistice din Muntii Ciucas. In ultima vreme mersul pe doua roti pe munte, devine tot mai iubit intre montaniarzii din Romania.
Despre IIC:Este o revistă lunară de drumeție, munte, natură, distribuită electronic, publicată de Proiectul Alpinet.Revista își propune să ofere o sinteză "la purtător" a informațiilor culese de site-ul Alpinet și de pe lista de discuții, într-un format concentrat și - de ce nu - care poate fi tipărit de fiecare și luat în tură pe munte.Va asteptam cu sugestii, comentarii si contributii la adresa redactia@iic.ro.

Cătălin Olteanu


Legături cu Ghidul Montan:
Zona CHEILOR TURZII - Comuna Mihai Viteazu  
Zona CHEILOR TURZII - Izvorul Romanilor  
Zona CHEILOR TURZII - Lacul Ciucas  
Muntii CEAHLAU - Bicazul Ardelean  
Muntii CEAHLAU - Varful Neagra (1141)  
Muntii CEAHLAU - Satul Neagra  
Muntii CEAHLAU - Satul Ceahlau  
Muntii CEAHLAU - Statiunea Turistica Durau  
Muntii CIUCAS - Cabana Ciucas  
Muntii CIUCAS - Saua Ciucas  
Muntii CIUCAS - Varful Ciucas  
Zona CHEILOR TURZII  
Muntii CEAHLAU  
Muntii CIUCAS  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org