Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Potecă stricată spre Poiana 3 Fetițe : Știri

Potecă stricată spre Poiana 3 Fetițe - Marți, 3 Iun 2008, 21:00, vizitată de 4776 ori


Sîmbătă 31 Mai 2008 m-am dus la Predeal și de acolo am mers pe la Trei Brazi, Poiana Secuilor, Șaua Calului, Poiana Trei Fetițe, Cabana Postăvaru, Poiana Brașov și înapoi la București. De mai mulți ani masivul a fost invadat de tăietorii de lemne. Chiar la începutul drumului, după Poiana Secuilor s-au format făgașe adînci, s-a lărgit poteca. Cu vreo 20 minute înainte de Șaua Calului (intersecția cu triunghiul roșu) este nenorocire. Drumuri de tractor sau poate de camion, poteca și tot terenul frămîntate, pe o distanță semnificativă semnele dispărute, după ce că era hățiș nu se mai cunoaște nici urma potecii o vreme. Pe ceață sau ploaie cine trece prima dată sigur se încurcă, în plus noroaiele ! Mai sunt și în alte locuri cîteva puncte unde ar trebui cîte un semn. Cu vreo 3 ani în urmă am coborît de la intersecția pomenită spre Cheile Rîșnoavei. Solul erodat, făgașe, noroaie. Sus se bagă un cablu cu fibre optice, uneori șanțul este pe potecă. Pînă se va tasa pămîntul va fi dezagreabil de mers pe acolo, mai ales dacă a plouat. Afară de muncitorii de la șanțuri (muncă groaznică acolo) și un grup mare de motocrosiști belgieni (veniți din Cheile Rîșnoavei pe la Șaua Calului, au luat-o apoi în jos) nu am întîlnit nici un turist pînă la cabană, deși vremea a fost foarte bună. Oare Cabana Cristianul Mare se va reface vreodată ?
Sorin Demetrescu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii POSTAVARU - Valea Calului  
Muntii POSTAVARU - Cabana Cristianu Mare  
Muntii POSTAVARU - Spinarea Calului  
Muntii POSTAVARU - Poiana Trei Fetite  
Muntii POSTAVARU  
Comentarii
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Miercuri, 4 Iun 2008, 10:58

Am parcurs in 17 mai traseul, in coborare de la Trei Fetite spre Saua Calului, dupa ce facusem Muchia Cheii. Deci santul ala e pentru fibra optica... n-am stiut!

Pe de alta parte sunt portiuni unde poteca ar trebui asigurata cu balustrade de lemn, datorita pantei inclinate (pe vreme rea). Am coborat pe noroi, grup destul de mare, iar un om chiar s-a accidentat (a alunecat pe coasta la una din serpentine).

Fără foto Podariu Cosmin-Vasile, Miercuri, 4 Iun 2008, 16:15

Acum 3 saptamani am parcurs traseul in sens invers (poiana brasov-postavaru-predeal prin poiana trei fetite).
Dupa intersectia cu triunghi rosu, am mai mers 15 minute(pana la un drum forestier) si pur si simplu am pierdut semnul (banda galbena).
Pana la urma am ajuns la Cheile Rîșnoavei, desi aveam in plan sa ajung la Predeal.

Fără foto Laurentiu Barză, Joi, 5 Iun 2008, 22:29

Si eu am fost pe 18 Mai dinspre Saua Calului pana la Poiana Secuilor, cu bicicleta, iar in zona pe care o amintesti am avut foarte mult de furca sa gasesc drumul: am lasat bicicleta in mijlocul taieturilor si vreo 30 de min. am tot cautat continuarea potecii... Cu ceva noroc am dat peste marcaj, apoi m-am chinuit sa port cele 16 kg. ale bicicletei in spate, sarind peste crengile taiate si in cele din urma am reusit sa imi continui drumul, tocmai la timp caci a inceput sa ploua torential...

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Joi, 5 Iun 2008, 22:42

Santul sapat "apartine" Romtelecom. Sursa: un prieten, meteorolog, la Vf. Postavaru.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org