Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Prezicatoarea ajuta Salvamontul : Știri

Prezicatoarea ajuta Salvamontul - Marți, 21 Oct 2003, 23:28, vizitată de 3088 ori


Salvamontistii si jandarmii montani din Sinaia au descoperit astazi, dupa zile de cautari, cadavrul unui batran care era dat disparut in muntii Baiului, de saptamana trecuta. Dupa sase zile de cautari, salvamontistii intentionau sa abandoneze actiunea, insa o prezicatoare a indicat familiei disparutului locul in care se afla trupul neinsufletit al barbatului si exact acolo a si fost gasit.
10 salvamontisti si 25 de jandarmi montani au fost in alerta maxima, dupa ce joi seara au primit apelul de urgenta. Pe viscol, pe ploaie, pe toate vaile din Muntii Baiului, oamenii l-au cautat neincetat pe Lucaci Cichi, de 77 de ani din Sinaia, dus dupa ghebe, pe Valea Rea si neintors. Cand a vazut ca batranul este de negasit, de disperare, familia batranului a apelat la o prezicatoare care a indicat locul in care se afla trupul lui Lucaci. Ghidati de reperele ghicitoarei, salvamontistii s-au dus astazi iar in actiune si l-au gasit pe Lucaci.
Salvamotnisti presupun ca Lucaci Cichi si-a pierdut viata dupa ce a cazut de pe o stanca. Chiar daca a trait in urma cazaturii, batranul nu a rezistat frigului.
Trupul neinsufletit al batranului a fost transportat la morga Spitalului Orasenesc Sinaia in vederea efectuarii necropsiei. Este pentru prima oara cand salvamontistii reusesc sa gaseasca o persoana data disparuta prin repere date de prezicatori.
Marian Negotei


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Sinaia  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org