Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Rescue & Safety Action la final : Știri

Rescue & Safety Action la final - Marți, 29 Iun 2004, 9:43, vizitată de 3963 ori


În zilele de 26-27 iunie a avut loc în Cheile Turzii, Munții Trascăului, Rescue & Safety Action, exercițiu de salvare, testare echipamente de salvare și cățărare, expoziție cu echipamente specifice montane și de alpinism și, nu în ultimul rând, acțiune de promovare a cățărări și alpinismului în condiții de siguranță. Organizatori au fost Consiliul Județean Cluj – Serviciul Public Județean Salvamont și Mountain Experts, magazin de specialitate din Cluj, cu sprijinul mărcilor Kayland și Maramont. Materialele de testare au fost puse la dispoziție de firme de renume europene, cum ar fi, Kong din Italia, echipament de salvare și de alpinism, Roca din Spania, corzi de alpinism.

Acțiunea a s-a întins pe parcursul a două zile, numărând cca. 100 de participanți (atât membrii ai unor formații Salvamont, alpiniști și cătărători, cât și turiști aflați în zonă), de pe tot cuprinsul României. Au fost prezente formații Salvamont din Aiud, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Deva, Hundedoara, Lupeni, Răchițele, Sibiu, cluburi montane Pajura – Turda, CAR și Ochiul Muntelui – Cluj și pasionați de munte (Aiud, Alba Iulia, Baia Mare, Cluj-Napoca, Deva, Galați, Lupeni, Miercurea Ciuc, Rădăuți, Sibiu, Târgu-Mureș).

În cele două zile s-au efectuat demonstrații de salvare de către membrii formației Salvamont Cluj, s-au testat de către participanți echipamente de salvare (mai multe modele de tărgi, hamuri speciale, dispozitive de coborâre, scripeți, multiplicatoare de amaraje etc) și cățărare (hamuri, corzi, carabiniere, dispozitive de asigurare).

În încheiere am dori să mulțumim Consiliului Județean Cluj pentru sprijin, colaboratorilor Salvamont Cluj, participanților, firmelor Kong, Roca, revistei Alpin Info din Galați, Monitorului de Cluj și tuturor celor care au sprijinit această acțiune.

Dragoș Vasile Moldovan


Legături cu Ghidul Montan:
Zona CHEILOR TURZII - Turda  
Zona CHEILOR TURZII - Izvorul Romanilor  
Zona CHEILOR TURZII - Cabana Cheile Turzii  
Muntii TRASCAU - Coltul Trascaului  
Muntii TRASCAU - Orasul Alba-Iulia  
Muntii CIUC si NASCALAT - Miercurea Ciuc (Sumuleu)  
Zona CHEILOR TURZII  
Muntii TRASCAU  
Muntii CIUC si NASCALAT  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org