Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Salvat din avalansa : Știri

Salvat din avalansa - Sâmbătă, 8 Mar 2008, 19:11, vizitată de 6609 ori


       Salvamontiștii au reușit să îl salveze pe băiatul dispărut într-o avalanșă produsă, între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, la altitudinea de 1.800 de metri, în Munții Făgăraș, unde stratul de zăpadă este de peste doi metri, a declarat   șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

'L-am găsit pe tânăr. Starea lui este bună și ne bucurăm că totul s-a terminat cu bine'', a precizat David.

Băiatul care a fost surprins de avalanșă a cerut ajutorul salvamontiștilor cu ajutorul telefonului mobil, în timp ce se afla încă pe snowboard. Tânărul are 25 de ani, este din București și a venit la Bâlea împreună cu mai mulți prieteni, însă doar el a fost prins de avalanșă.

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac este de 217 de centimetri, iar riscul de avalanșe este de gradul 3, pe o scară de la 1 la 5. La Bâlea Lac nu se schiază tocmai din cauza pericolului de avalanșe.

Între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, 26 de pasionați de schi și snowboard extrem, din Austria și România, nu au mai putut lua startul sâmbătă startul la cea de a doua ediție a concursului de snowboard și ski extrem 'Inferno', din cauza vântului puternic care a oprit și telecabina.
În aceeași perioadă a anului trecut, trei alpiniști au fost surprinși de o avalanșă în Munții Făgăraș, fiind operați la Spitalul Județean din Brașov, unde au fost transportați cu un elicopter militar, cu echipaj SMURD la bord.  


Toate traseele la peste 1.800 de metri altitudine din Munții Făgăraș sunt interzise în această perioadă, din cauza pericolului de avalanșă. Rompres

Dan Izvoreanu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Scara  
Muntii FAGARASULUI - Valea Scara  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Satul Sambata De Jos  
Muntii FAGARASULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org