Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Trasee de alpinism in Rarau : Știri

Trasee de alpinism in Rarau - Vineri, 27 Sep 2002, 3:37, vizitată de 1432 ori


"Traiasca berea" si "Clasa muncitoare" sint denumirile pe care le-au primit doua trasee de alpinism si escalada din Masivul Rarau, care au fost infiintate in ultima perioada, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In lunile iulie-septembrie, in Masivul Rarau au fost reamenajate sase trasee de alpinism si escalada, iar alte sase au fost infiintate, urmind ca in urmatoarea perioada sa fie infiintate alte doua trasee. Actiunea a fost realizata de Serviciul Public de Salvamont Suceava impreuna cu Asociatia Scout Catolica Romana din Iasi.
Astfel, in perimetrul Peretele Cotetului, au fost pitonate traseele "Traiasca berea", "Kid`s Land", "Harmony", "Fantasy" si "Clasa muncitoare", iar in zona Piatra Soimului a fost deschis traseul "Tarantula". Au mai fost reamenajate traseele "Gaura Neagra", "Bavareza" si "Cuib de soim".
Vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Dragos Danubianu, care coordoneaza activitatea de salvamont din judet, a declarat, miercuri, ca denumirile traseelor au fost stabilite de cei care au participat la actiunea de pitonare.
"Cei care practica escalada sint non-conformisti. Asa se explica aceste nume care, pentru unii, pot parea bizare. Sint traseele pe care ei se catara si cred ca au dat dovada de umor in alegerea acestor denumiri", a spus Danubianu.
Sursa: Mediafax
Daniel Stefănescu

Comentarii
Fără foto Silviu Jitianu, Sâmbătă, 28 Sep 2002, 7:32

Voicu, tot respectul pe care un om de munte il merita. Cei care mergeti in masiv ascultati o vorba de la el. Un prieten

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org