Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Turist polonez disparut : Știri

Turist polonez disparut - Luni, 7 Oct 2002, 3:31, vizitată de 6441 ori


Autoritatile din judetul Alba au intrat in stare de alerta dupa ce un turist polonez a fost dat disparut in pestera Izbucul Tauz din Munti Apuseni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Tanislav Rafael Garski (30 de ani) a ajuns, vineri dupa-amiaza, impreuna cu alti patru speologi polonezi care doreau sa exploreze pesterile din Apuseni, la Izbucul Tauz de la Garda Seaca, cautat de speologii din tara si din strainatate ca fiind cel mai adinc din tara.
Membrii echipei de speologi au intrat in panica in momentul in care si-au dat seama ca Tanislav Rafael Garski intirzia sa iasa la suprafata. Tinarul avea oxigen pentru o scufundare de aproximativ doua ore si, pentru ca timpul fusese deja depasit, un coleg a coborit la o adincime de 50 de metri pentru a-l cauta. Barbatul nu a putut fi gasit, motiv pentru care speologii au anuntat Ambasada Poloniei la Bucuresti, ai carei reprezentanti au alertat, la rindul lor, Asociatia Poloneza de Alpinism. Aceasta va trimite, in noaptea de duminica spre luni, o echipa de salvare la Izbucul Tauz, astfel incit salvatorii sa poata incepe cautarile luni dimineata.
Între timp, operatiunile de salvare au fost incepute de salvamontisti din judetul Alba, iar la fata locului s-au deplasat reprezentantii Comisiei judetene Alba de prevenire a dezastrelor.
Sursa: Mediafax
Daniel Stefănescu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii CODRU-MOMA - Izbucul Calugari  
Muntii BIHOR - Izbucul Galbenei  
Muntii BIHOR - Cheile Garda Seaca  
Muntii BIHOR - Valea Garda  
Muntii BIHOR - Valea Garda Seaca  
Muntii CAPATINII - Comuna Barbatesti  
Muntii PADUREA CRAIULUI - Izbucul Izbandis  
Muntii RETEZAT - Custura Bucurei  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org