Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
Valea Vistisoarei - Muntii Fagarasului : Știri

Valea Vistisoarei - Muntii Fagarasului - Luni, 26 Oct 2009, 11:43, vizitată de 4489 ori


Am citit și eu cu intarziere, adica dupa ce m-am intors din tura, mesajele legate de Valea Vistisoarei din arhiva Alpinet si m-am gandit sa mai scriu o data pentru cei care nu au apucat, ca si mine, sa le citeasca pana acum. In partea inferioara a vaii, in padure, poteca este foarte afectata de viitura si caderi de copaci, marcajul se pierde cu usurinta, iar trecerea raului se face prin apa, din lipsa unor podete. Daca mai ai si norocul sa alegi traseul la coborare, in ideea de a te retrage din muchia Dragusului, asa cum am facut noi, si te prinde si noaptea, treaba nu mai e foarte comica... Noi am facut peste 6 ore de la lacul Vistisoara pana in sat, in conditii de noapte, si ne-am udat cel putin pana la genunchi (noroc ca n-a fost o noapte prea rece). In mod ironic, nici sus in Curmatura Racorelele si nici jos in sat, la intrarea pe vale, indicatoarele nu mentionau starea distrusa a traseului. Jos scria doar ca traseul este "inchis iarna", vina revenindu-mi deci mie, caci am considerat ca e inca toamna afara si nu iarna... Cred ca cei responsabili de starea traseelor din zona ar putea avea mai multa generozitate si scrie niste informatii suplimentare pe acea tablita de la intrarea in traseu.
In concluzie, imi cer scuze ca repet un mesaj care a fost postat si in trecut, insa sper sa fie de folos celor care in nestiinta de cauza ar alege sa strabata acest traseu.

Vlad Botan
Vlad Boțan


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Curmatura Mosului  
Munceii INTORSURII - Intorsura Buzaului  
Muntii FAGARASULUI - Muchia Lui Fat  
Muntii FAGARASULUI - Curmatura Malita  
Muntii FAGARASULUI - Curmatura Oticului  
Muntii FAGARASULUI - Curmatura De Vest A Girbovei  
Muntii FAGARASULUI - Curmatura De Est A Girbovei  
Muntii FAGARASULUI - Curmatura Mogosului  
Muntii FAGARASULUI - Curmatura Zirnei  
Muntii FAGARASULUI - Curmatura Bratilei  
Muntii FAGARASULUI - Curmatura Lerescu Mic  
Muntii FAGARASULUI - Curmatura Foii  
Munceii INTORSURII  
Muntii FAGARASULUI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Pe poteci de Fagaras, înscris de Lazarescu Mihai -
Dupa o primavara incarcata, iata vine si ziua in care ma pot gandi la munte. De fapt, ma gandeam de mult la iesirea asta in Fagaras, dar simpla idee de a fi in acest masiv mi se parea indepartata...trec si examenele si iata-ma pregatind rucsacul. Cand am pus mana pe rucsac, incepura sa imi tremure mainile. Ah, cum ma vor primi Fagarasii? Cu bune, cu rele? Ma bazam pe faptul ca ne cunosteam reciproc de ceva vreme, le faceam a 15-a vizita. Fagarasii vor fi bucurosi de oaspeti? Ramanea de vazut. Incet, incet, ma apuc de indeletnicirea care da senzatii marete: pregatirea echipamentului. De 6 ani nu mai vazusem Fagarasii si emotiile ma cuprindeau. Luand la mana fiecare obiect de echipament, senzatia stranie ma cuprinde...fiecare obiect avea povestea lui pe care o revizuiam in amintiri cu imagini si sunete de parca pareau aievea. Asezam fiecare obiect in rucsac, caci fiecare obiect isi are locul lui bine stabilit. Ma uit la anumite haine pe care le luam si imi aduc aminte cum Fagarasii in prima mea vizita mi-au destainuit fara ocolis ceea ce inseamna munte... "O ploaie marunta in geamuri loveste Si ritmul e acelasi si nu mai sfarseste Cad stropii intruna, ferestrele-s ude Un planset, un vaiet in noapte se aude Si palida-n zare lumina mocneste... O ploaie...

Un traseu: [N-am găsit]

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2020 www.alpinet.org