Alpinet Hărți Montane Ghid Turistic Cluburi Montane IIC Salvamont
   Caută      site găzduit gratuit de Alpinet.org - ghidul tău montan   
WinterRace SINAIA 2008 15-16 februarie. : Știri

WinterRace SINAIA 2008 15-16 februarie. - Luni, 28 Ian 2008, 16:52, vizitată de 3995 ori


WINTERRACE SINAIA 2008


15-16.02.2008


www.sinaiawinterrace.blogspot.com


Asociația Sport & Natura Piatra Craiului impreuna cu SPONSER va invita sa participati laWINTERRACE SINAIA2008.


Parteneri: Contour - climbing skins, Primaria Orasului Sinaia, Salvamont Sinaia, Discover Eco Romania - Association of Ecotourism in Romania


Parteneri media: Alpinet, carpati.org, revista KNOX, Xtrem.ro


Quick facts :
  • 15-16.02.2008  • Cursa individuala de schi alpinism (schi tura)


  • Competiție internaționala

  • Ediția a-II-a

  • Campionat Balcanic (categoria elita, sportivi cu licența, traseu A)

  • Campionat Național Individual (categoria elita, sportivi cu licența, traseu A)

  • Cursa pentru amatori (deschisa tuturor, sportivi fara licența, traseu B)

  • Start / Sosire : Sinaia - Cabana Schiorilor, alt 950m

  • 13 categorii de vârsta:


-          Elita - seniori M+F, juniori M+F


-          Amatori feminin: 18-29 ani, 30-40 ani, +41 ani, open


-          Amatori masculin: 18-29 ani, 30-40 ani, +41 ani, open


-          Salvamont +Jandarmeria Montana: open


Condiții de participare:


Participanți


·         Competiția este deschisa oricărui iubitor al sportului si al miscarii in natura si cuprinde doua secțiuni: elita si amatori. Sunt necesare : o stare buna de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunostinte tehnice proprii schiului de tura si vârsta minima de 18 ani.  Excepție face categoria elita juniori, care este deschisa tinerilor cu vârste cuprinse intre 16 si 19 ani. Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aibă acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere si pe declarația de responsabilitate.


·         Participanții isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate in care se afla.


·         Orice participant înscris va avea un număr de concurs si o acreditare.


·         Orice participant trebuie sa respecte regulile competiției si trebuie sa urmeze indicațiile date de organizatori.


Înscrierea


·         Se poate face prin posta sau direct, folosind formularul de înscriere si declarația de responsabilitate, care trebuiesc completate si semnate de fiecare participant.


·         Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.


·         Formularele fara semnătura nu vor fi acceptate.


formularul se poate descarca de pe siteul concursului www.winterrace.blogspot.com


Taxa de înscriere


·         35 lei pana la 08.02.2007


·         50 lei după 08.02.2007


·         Taxa de înscriere include:  1 șapca oficiala, 1 gel si un baton energizant SPONSER înainte de start; băuturi energizante SPONSER, fructe, alimente energizante la sosire; asistenta medicala; rezultate la cerere.


Condiții de plata


·         direct sau prin transfer bancar către:


Asociația Sport & Natura Piatra Craiului


Tudor Vladimirescu, nr.4, 505800 Zarnesti, BV, România


BCR Zarnesti, IBAN RO63RNCB0061009162650001


Anulari


·         Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participanții nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere si nici de compensații pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie si cazare.


Responsabilitate


·         Fiecare participant care ia parte la WINTERRACE SINAIA2008 este responsabil pentru propria securitate si siguranța.


·         Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice rănire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbări ale traseelor care pot surveni in timpul desfasurari evenimentului.


·         Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declarație de responsabilitate, prin care isi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.


Regulament:


Aceste reguli se aplica la cursa de schi alpinism „WINTERRACE SINAIA 2008”. Competiția cuprinde doua secțiuni : elita si amatori. Regulamentele oficiale pentru secțiunea elita sunt regulamentele de schi alpinism ale FRAE. 


1. Caracteristici ale competițiilor CarpathianMan®:


Evenimentele din seria CarpathianMan® sunt competiții outdoor cu un puternic caracter montan. Traseele sunt neamenajate si neprotejate, folosesc drumuri publice, poteci marcate si nemarcate, pârtii de schi, pante cu înclinare mare si zone accidentate, etc.


Diferite segmente ale traseelor trec prin localitati, zone împădurite si tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, vai, pasuni alpine, jnepenișuri, etc.). Toate acestea necesita experiența si cunostinte speciale, cum ar fi :


-          orice participant sa aibă cel puțin o experiența generala despre munte in condiții de iarna.


-          orice participant sa aibă cunostinte tehnice despre schiul de tura.


-          orice participant sa fie capabil sa urce si sa coboare pe schiuri in siguranța, o panta înclinata in condiții de zăpada diferita. 


-          orice participant sa aibă abilitatea sa parcurgă in siguranța un traseu intr-o zona alpina.


-          orice participant ar trebui sa fie îndeajuns de experimentat sa parcurgă un traseu alpin dificil (ex. un pasaj de corzi fixe ).


-          orice participant ar trebui sa aibă un bun simt al direcției in teren montan, chiar si in condiții de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta înseamnă ca fiecare participant sa fie capabil sa folosească o harta si informațiile despre trasee pentru a ajunge in siguranța.


-          orice participant ar trebui sa cunoască regulile de comportament in  caz de pericol si urgenta in zona montana.


-          orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa acționeze in consecința atunci când situația o cere.  


-          orice participant ar trebui sa știe si sa aibă o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranța ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si condițiile in care se desfasoara acestea.


-          orice participant trebui sa știe ca nici un premiu nu este mai presus de sănătatea si viata lui si/sau a altor participanți si sa acționeze in consecința pentru a-se proteja atunci când simte sau observa un pericol.


2. „WINTERRACE SINAIA 2008” :


-           este o competiție din seria CarpathianMan®


-          competiție de schi alpinism, contracronometru, individuala, pentru sportivilegitimați si amatori.


3. Categorii :


·         ELITA - masculin: juniori(16-19 ani), seniori(+20 ani).


      - feminin: juniori(16-19 ani), seniori(+20 ani).


·         AMATORI


o        masculin:18-29; 30-40; +41; open.


o        feminin: 18-29; 30-40; +41; open.


o        Open Salvamont + Jandarmeria Montana


Pentru membrii Salvamont si ai Jandarmeriei Montane se va alcătui un clasament special, open. Aceștia vor putea intra si in clasamentele pe categorii de vârsta.


Categoriile unde vor fi mai puțin de 5 participanți vor putea fi combinate cu o alta categorie la alegerea organizatorului


3. Echipament obligatoriu:


o        ELITA: conform regulamentului FRAE


o        AMATORI: schiuri cu legături tura – 1 per.; bocanci tura – 1 per; piei foca – 1 per; rucsac; bete schi – 1 per; casca protecție (se accepta si casca de ciclism); 3 rânduri haine partea superioara, din care unul de vânt, doua rânduri de pantaloni, din care unul sa fie de vânt; manusi; căciula sau bentița; ochelari si număr (ultimul va fi dat de organizatori). Echipamentul va fi verificat la start si la sosire. Lipsa fiecărui articol de echipament va fi penalizata cu 5 minute.


-          Pe lângă aceste materiale la categoria elita sunt obligatorii si: ARVA (aparat căutare in avalanșa), sonda de avalanșa, lopata, casca omologata UIAA, folie de supravietuire.


-          Deoarece aceste materiale au un preț de cost ridicat ele nu vor fi obligatorii pentru amatori, dar data fiind natura si gradul ridicat de risc al sporturilor montane va recomandam insistent sa aveți asupra dumneavoastră aceste materiale si deasemenea o cat mai buna deprindere a folosirii lor.
4. Numere de concurs:


Numerele de concurs vor fi primite in momentul validării înscrierii, după ce participantul a completat si semnat formularul de înscriere, declarația de responsabilitate si a plătit contravaloarea taxei de înscriere.


Numerele de concurs trebuie purtate pe piciorul drept si pe rucsac, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie tăiate sau modificate sub nici o forma. Nerespectarea acestui lucru va atrage după sine descalificarea.


5. Validare/ Briefing/ Start :


Validarea înscrierilor va avea loc cu o zi înaintea competiției intre orele 16.00 – 19.00, la Cabana Schiorilor. Sedinta tehnica va avea loc in seara de dinaintea cursei cu începere de la ora 19.00.  verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutati si modificări apărute, va avea loc cu 10 minute înainte de start. Liniile de start vor fi: elita seniori, elita juniori, amatori.


Startul se va da la ora 9.00, de la Cabana Schiorilor, Sinaia, alt.950m. Startul va fi deschis timp de 15 minute după ora oficiala de start, cei care au pierdut startul si vor pleca in cursa in aceste 15 minute vor fi cronometrați in acord cu ora oficiala de start. Participanții care vor lua startul după acest timp nu vor fi clasați.


6. Trasee :


          Competiția va cuprinde doua trasee:


o      traseul A - pentru elita seniori (trei urcări si trei coborâri, +1830m diferența de nivel pozitiva, -1830m diferența de nivel negativa, lungime 17,2 km).


o       traseul Bpentru elita juniori si amatori (trei urcări si trei coborâri, +1400m diferența de nivel pozitiva, -1400m diferența de nivel negativa, lungime 12,8km)


7. Puncte de control :


Pe trasee sunt amplasate puncte de control, obligatorii. Participanții care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificați. Numerele de concurs si timpii competitorilor vor fi notați in ordinea sosirii in fiecare punct de control.


8. Oprirea / Retragerea din cursa :


Organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in următoarele cazuri :


-          s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei.


-          in cazuri excepționale.


Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire.


Neanunțarea retragerii din cursa va cauza o operațiune de căutare si salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat.


Retragerea va fi confirmata prin semnătura pe foaia de arbitraj.


Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si acțiunile ulterioare momentului si locului retragerii, excepție făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.


9.Sosire:


            Sosirea este la Cabana Schiorilor, Sinaia, alt.950m


10. Cronometraj :


Cronometrajul se face la secunda.


  


11. Clasamente/Premii :


Clasamentele vor fi întocmite pe categorii de vârsta si sex. Se vor acorda premii primilor trei clasați la fiecare categorie. Toți cei care au terminat concursul vor primii diplome.


Se vor acorda doua  premii speciale pentru cei mai vârstnici participanți. 


12. Conservarea naturii :


Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurător va atrage după sine, la prima abatere 60 minute penalizare, iar la următoarea descalificarea.


13. Suporteri/ Ajutor :


Suporterii pot susține orice competitor cu condiția sa respecte regulile de conduita, indicațiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competiției.


Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator, etc.), excepție făcând cazurile deosebite si ajutorul acordat in punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă băuturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide, etc.


Organizatorii pot penaliza pe competitorii ai căror sustinatori nu respecta aceste reguli.


         


14. Alte reguli :


WINTERRACE SINAIA 2008 folosește ca trasee de concurs următoarele si nu numai: drumuri publice, pârtii de schi, poteci turistice amenajate si neamenajate, ce străbat localitati, pajiști, păduri, tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, vai, pasuni alpine, jnepenișuri, etc).


Traseele de concurs nu sunt închise altor participanți la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turiști, schiori, animale si alții). Acest fapt atrage asupra participanților, obligația de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident provocat si/sau in care au fost implicați participanți la „WINTERRACE SINAIA 2008”, survenit in timpul desfasurari acestuia, din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi in responsabilitatea celor implicați in accident.


Competiția se desfasoara pe munte intr-un spațiu neamenajat si neprotejat, de aceea exista un risc de rănire si/sau deces din pericole obișnuite pentru competițiile outdoor. Acestea includ si nu se rezuma doar la: coliziuni cu autovehicule, alte vehicule, pietre, stânci, copaci, oameni, alte obiecte; căderi, alunecări, răni provocate de frig si/sau căldura, hipotermie, insolație, deshidratare, degerături, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, avalanșe de zăpada, pietre si/sau pamant, furtuni, animale, incendii, efort fizic.


15. Penalizări :


-          lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu              = 5 minute/obiect


-          scurtarea traseului                                                  = descalificare


-          doping                                                                  = descalificare


-          nerespectarea mediului înconjurător, prima abatere       = 60 minute


-          nerespectarea mediului înconjurător, a doua abatere  = descalificare


-          modificarea numărului de concurs                              = descalificare


-          nerespectarea regulilor competiției                   = descalificare


-          comportament nesportiv fata de alți participanți,


     oficiali, public sau alte persoane                     = descalificare


Taxa de participare nu se va rambursa in cazul descalificării.


16. Contestații :


Orice participant poate face o contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziilor oficialilor.


Contestația se va depune la biroul de Informații, in scris, la 15’ de la afișarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestației se va face in următoarele 30’.


Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestația va fi acceptata.


Prin înscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat condițiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile participării la WINTERRACE SINAIA 2008 si sunt responsabili pentru propriile acțiuni care ar trebui sa tina cont de circumstanțe relevante ca: condiții meteo si de zăpada, schimbarea vremii, trafic, zona in care se afla, echipament.

Cornelia David


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii PADUREA CRAIULUI - Piciorul Porcului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Piatra Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Poiana Inchisa  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Valea Pietrelor  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Saua Padinei Inchise  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Zarnesti  
Muntii PADUREA CRAIULUI  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.


© Copyright 1999-2019 www.alpinet.org