Viflaim

Înscrisă de: elian antal
Viflaim
Data publicării: : 7 Ian 2011, vizualizări:: 1342
Localizare geografica: România, Muntii RODNEI, Sub Varful Stiol
Album (slideshow): Muntii Rodnei
Descriere: sub Presină. M-tii Rodnei
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Constantin Pîrvan Constantin Pîrvan, Sâmbătă, 8 Ian 2011, 18:28

Superba imagine!=D>

Fără foto Rodica Mihalache, Duminică, 9 Ian 2011, 12:34

Chiar nu stiu ce inseamna Viflaim, dar, imaginea sugereaza un Zeus intre titani?!?Oricum ar fi, imaginea merita nota 10!!

Fără foto elian antal, Duminică, 9 Ian 2011, 19:45

Viflaim sau Viflaem este un obicei ce are loc in seara de Craciun in Viseu de Sus si in regiunea acestuia.este un teatru popular care celebreaza nasterea Domnului;sunt diferite personaje, de la magi la imparat, pana la personajele cele mai impresionante care sunt mosii si dracii.acestia din urma sunt imbracati cu sube(blanuri de oaie) si acoperiti de talangi uriase legate intre ele cu lanturi.echipamentul unuia poate ajunge pana la 80 de kg!
"dracii" astfel echipati insotesc Viflaimul pana la usa bisericii unde incepe slujba.oricum senzatia de mistic religios amestecata cu iz barbar nu o simti decat in momentul in care alaiul se apropie de biserica in tunetul asurzitor al talangilor.
titlul fotografiei asadar vine de la asocierea cu un "drac".voi pune si o fotografie cu Viflaimul ca sa fie mai edificator.

Serban Leoca Serban Leoca, Luni, 10 Ian 2011, 1:11

Asocierea Viflaimului cu un drac este o idee mult prea originala pentru a nu fi subliniata cum se cuvine. Chiar nu ati ascultat niciodata textul colindelor? "O, ce veste minunata/ Langa Viflaim se-arata/ Ca-ntr-un mic salas/ Din acel oras/ S-a nascut Mesia". Viflaim e orasul din Iudeea unde s-a nascut Hristos. Care Nastere se serbeaza la Craciun si prin spectacolul de teatru popular al Viflaimului.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Betleem
http://en.wikipedia.org/wiki/Bethlehem

Crina Sarbu Crina Sarbu, Miercuri, 12 Ian 2011, 5:55

ei...cu putin mai atenta privire, eu vad un motan cu urechile ciulite, vazut din fata, care poarta o mantie alba pana la pamant...sunt sigura ca autorul nu a vrut sa necajeasca pe nimeni...

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de elian antal
[1-20]<  21-21 din 21
 
FotografieComentariuData
in creastă
elian antal
Este Toroiaga.
5 Apr
Comentarii înscrise de elian antal
[1-20]<  21-21 din 21
 
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021