Vârful Dudele Mari (1954 m)

Înscrisă de: Nicolae Cristian Bădescu
Vârful Dudele Mari (1954 m)
Data publicării: : 13 Nov 2012, vizualizări:: 1243
Localizare geografica: România, Muntii LEAOTA
Album (slideshow): Dinspre Bucegi spre Leaota
Echipament folosit: Canon
Descriere: De pe Muntele Secarile, vedere dincolo de Valea Neagra spre Muntele Dudele
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Dan Loghin, Joi, 15 Nov 2012, 12:13

da.
Pe de alta parte, a fost un munte plin de intimplari "istorice".

Nicolae Cristian Bădescu Nicolae Cristian Bădescu, Vineri, 16 Nov 2012, 11:44

Cred c-ar fi de interes public daca ne-ati putea oferi mai multe amanunte, Dl. Loghin. Eu unul as fi incantat, intotdeauna caut sa aflu chestii de pitoresc legate de culmile pe care le strabat.

Fără foto Dan Loghin, Luni, 19 Nov 2012, 19:58

Multumesc, dle Badescu, sunt lucruri aflate de la altii (de altfel documentate istoric) pe care le-am mai spus pe Alpinet cind a mai fost vorba de Dudele Mari.
In privinta interesului public, si ma refer strict la Alpinet, ma tem ca nu mai cred in asa ceva. Am primit citeva contre, de altfel "de mare acuratetze verbala si aleasa educatiune", inclusiv una de la un admin pe care am tinut-o minte. Absolut gratuita de altfel contra acelui admin, care mai bine se ocupa de starea Alpinet - sau poate ca tocmai asta facea. Si asta probabil ca urmare a "piririi" mele ca fiind un fel de "domnul stie tot!", care "le ia caimacul altora" si alte asemenea. Cele dintre ghilimele de mai sus chiar sunt citate.
Asa ca mi-am limitat interventiile strict la un dialog precis.
Si cum mi-ati cerut opinii relativ la diferite virfuri pe adresa de e-mail si vi le-am dat, mi-am permis sa va lamuresc public de ce nu cred in interesul public - de pe Alpinet.
Pe de alta parte, prima interventie a mea de la aceasta poza se referea la faptul ca, in "baza de date" a denumirilor din Leaota (in cazul de fata), numele Dudele Mari poate fi completat de/cu "notite istorice". Aviz celor avizati.

PS. Iar erorile au inceput sa fie din ce in ce mai dese, inclusiv pentru masive bine cunoscute, cum ar fi Piatra Craiului. Pentru niste locatii si niste locuri atit de batute ca te si miri. Niste indicatii in descrieri de ma intreb de unde Dumnezeu pot sa le ia....
Dar are cine sa se "sesizeze" - eventual fara sa fie taxat?
Cum spuneam, miine-poimiine nici Negoiu nu vom mai fi stiind cum arata sau pe unde se afla. Situatie exemplara chiar de pe Alpinet.

Nicolae Cristian Bădescu Nicolae Cristian Bădescu, Marţi, 20 Nov 2012, 23:21

Referitor la justetea demersurilor dumneavoastra de indreptare a erorilor facute (preponderent) involuntar de catre iubitorii muntelui atunci cand fac referire la anumite domenii geografice - fara a avea o baza bibliografica solida - cred ca majoritatea celor care va cunosc activitatea in mediul Alpinet apreciaza interventiile pe care le faceti ca fiind mai mult decat binevenite.
Vis-a-vis de animozitatile din lumea muntzomanilor nu sunt multe de comentat, fiind stiut faptul ca de multe ori se duc niste lupte fratricide care depasesc multe alte domenii in care romanii sunt "experti" in a se carota reciproc.

Personal, m-am lamurit de consistenta activitatilor pe care le desfasurati, ca si fin cunoscator al muntelui, atunci cand, din intamplare, am rasfoit o serie de decupaturi pe care le detin din colectia "Romania Pitoreasca" dinainte de 1989. Intr-unul din aceste numere, la capitolul "Posta drumetului", regretatul Nae Popescu apreciaza anumite analize si indreptari facute unor articole referitoare la Fagaras, cautand sa raspunda (in aproape jumatate de pagina) si sa multumeasca pentru argumentele constructive, "cititorului" Dan Loghin.

Restul e can-can...cum s-ar zice!

Fără foto Dan Loghin, Miercuri, 21 Nov 2012, 8:47

Eram "mic copil" pe acea vreme. Din toate punctele de vedere.
Cam ce este acum acea formidabila fata care urca tot ce se numeste virf important prin lume - comparatia cu dinsa respectind, desigur, proportiile de timp si loc. Am tot respectul pentru ea, mai ales ca stiu (si eu ca si altii dintre noi) cu ce se maninca pasiunea asta!
In privinta "can-can", cam tot pe atunci, "m-am ales" cu vf. lui Loghin din Muntii Vilcan (1.560 m alt.) - denumire a mentorului Nae Popescu, deja atestat pe harti oficiale. Printre alte denumiri ale altor.... tot de pe atunci.
La scoala de ghizi (2 ani zdraveni!) nu l-am apucat insa. Nici macar pe Cuxi. Era (deja era pe atunci, r.i.p.) (mult) mai mare decit mine. Tot din toate punctele de vedere.
Apoi a fost savamontul... si tot asa... Amintiri dragi!
Cel care m-a format a pierit in Himalaya acum nu foarte multi ani. Dumnezeu sa ii odihneasca sufletul in muntii cei mai dragi lui!

Va multumesc pentru cuvintele dvs. frumoase. Ma onoreaza nespus! Iertati-mi amintirile! Cele bune!

Şerban-Alin Pontoş Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet , Joi, 22 Nov 2012, 11:40

Domnule Loghin, si eu ma numar printre cei care apreciaza prezenta dumneavoastra pe Alpinet. In privinta contrelor...ma doare ca acestea exista si ca citesc despre ele, dar cred ca totusi va inselati referitor la existenta interesului public, eu cred ca acest principiu este fundamentul Alpinet...daca n-as crede asta probabil ca nu as fi fost niciodata membru al acestei comunitati.

Fără foto Dan Loghin, Vineri, 23 Nov 2012, 8:17

Va multumesc pentru cele spuse, domnule Pontos.
Am sa fiu prezent pe Alpinet, in masura timpului de care toti tragem, dar am sa incerc sa raspund direct la intrebari directe: un dialog cu fiecare dintre cei care au nevoie sa auda/vada scrisa si parerea mea. Si eu insumi cer astfel de pareri, imagini, detalii.
Altfel, pina acum, a fost vorba in general de un dialog pe teme din/de la/la (diverse) subiecte/poze cu un grup de oameni interesati sa intelegem cite ceva. Acest dialog va continua, dar, separat, cine are nevoie si de parerea mea, in mod public sau privat, am sa incerc sa i-o ofer. De obicei, pe privat, ofer si referintele/sursele.
Pe de alta parte, am o mare rugaminte, publica: are cineva o poza a virfului Grindusu facuta chiar (de) pe virful respectiv? Eventual de pe vf. Tzapu?

PS. Cu toate astea, domnule Pontos, jignirea mea de catre acel admin nu poate fi uitata. Poate fi cel mult scuzata! Dar, pentru ca a fost complet gratuita, ca o simpla demonstratie de forta si amor propriu, nici asta nu am s-o fac. Iar daca voi fi vreodata fata in fata cu acela, ii voi bate obrazul. Si la propriu si la figurat.
Sigur, asta n-are nicio legatura cu dvs.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Nicolae Cristian Bădescu
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 499
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
FotografieComentariuData
intre cer si pamant
Ion Carstea
Muchia Turneanu...e recenta fotografia?
5 Feb
Resturi de iarnă
mihai marius barbu
:-D
30 Ian
Muntii Vrancei
Andreea B
ai fost la tratament?:-P
30 Ian
Panorama Alpina
Ionel Pardau
cam greu sa fie pe la noi ce vedem aici...
30 Ian
Priveliste cu Stana Stevioara
Ion Lera
mmm... Buila...mi-ai facut pofta:-)
30 Ian
Marius
Marius Pop
La multi ani!
24 Ian
flori de gheaţă
Ramona Tcaci
A trecut un an. Mai vrem poze noi cu conopida:-P
24 Ian
spre creasta
Ciprian Streteanu
La multi ani!
24 Ian
Amurg
Florin Stana
Era mai de ajutor un "excelent" la notat:-D
24 Ian
Resturi de iarnă
mihai marius barbu
probabil se referea ca e prea putina zapada in imagine, netinand cont de faptul ca poza este publicata pe 21.01.2010, dar cel mai probabil dateaza de prin iunie anul trecut:-)
24 Ian
Creator
Livius Almajan
Banat:-D:-P
24 Ian
Drum de ţară
Emi CristeaAdministrator Alpinet
Good stuff!:-)
24 Ian
Culmea Tarcu dinspre poiana Seroni
MIHAI BOTESCU
Pai...ori e pictura, ori e fotografie?!?
24 Ian
muntii fagarasului
alex borcea
frumos...
31 Dec
Canionul Cheia
mihai marius barbu
sunt curios daca se mai poate ajunge cu masina pana la tunel?
31 Dec
Pereţii de lângă cabana Cheia
mihai marius barbu
foarte salbatica acea zona, din Dosul Builei pana spre Muntii Capatanii
31 Dec
Metilica:)
Andreea B
Iuhuuu... La Multi Ani!:-)
28 Dec
Schreckhorn - lovely in the morning
vlad andrei mihaescu
Superba!
28 Dec
Mănăstirea Bistriţa
mihai marius barbu
...mi-a sarit in ochi amanuntul fiindca si eu sunt nascut in 1980...si parca stiu ca nu am 35 de ani:-D
28 Dec
Mănăstirea Bistriţa
mihai marius barbu
@cezar:dupa mai bine de 29 de ani, nu 35:-P
28 Dec
Comentarii înscrise de Nicolae Cristian Bădescu
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 499
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021