Panorama de pe Postavaru spre M. Baiului

Înscrisă de: Valeriu Bobin
Deplasare: clic şi tras | Zoom: click în centrul imaginii si tras
Data publicării: : 26 Ian 2004, vizualizări:: 1411
Localizare geografica: România, Muntii POSTAVARU, Varful Postavaru
Echipament folosit: Canon PowerShot A60
Descriere: Lucrata cu fotostich pe computer cu softul camerei Canon PowerShot A60. Luata "auto" in 2004.01.10 ora 15.59 de langa cabina mare de pe Postavaru. In fundal incepe formarea cetii.
Valeriu Bobin - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Ciprian Donţu, Marţi, 27 Ian 2004, 8:25

Am si eu un A60 din asta, dar nu am reusit sa fac poze in modul stitch direct pe aparat. Setez pe modul respectiv, fac cadrele, apas "set" - dupa cum scrie in manualul descarcat de pe situl lor - si... nimic. Sar vreun pas? Te intreb pentru ca exact in ziua in care ai facut tu fotografia eram pe muntii Baiului si pozam Bucegii, incercand sa realizez o panorama. In cele din urma am unit cele noua cadre intr-un program de calculator care a venit cu aparatul (din pacate unele cadre au iesit miscate sau poate fotografia e prea comprimata, cert este ca nu a fost aprobata).

Adrian Popovici Adrian Popovici, Marţi, 27 Ian 2004, 14:13

Ai folosit si zoom digital de o iesit asa?

Fără foto Valeriu Bobin, Vineri, 30 Ian 2004, 1:07

Am fost ocupat, scuze pentru întărzierea cu răspunsul. Am dat mai multe detalii, pentru începători, nu pentru Adrian Popovici sau Cristian Donţu.
Am înscris panorama nu pentru top în sine, ci pentru că voiam SA SE BUCURE VIRTUAL, CINE VREA, DIN LUMEA LARGA, de ceea ce am văzut eu fizic. Doream să aud şi părerea celor de pe Alpinet.org. Ştiu de ani de zile ca sunt competenţi, pasionaţi şi serioşi şi orice ar fi spus ei, pentru mine era instructiv. A trecut în top, deci devine şi mai interesant pt mine.
Am nişte rude la Saint Ismier lângă Grenoble, am căutat cu Google fotografii pe net despre, împrejurimi de la ei, am găsit o orhidee, nişte timbre, texte ale primăriei şi.... nimic. Dacă alţii vor să vadă free peisajul de pe Postavaru DIN SĂTUCURI, sau DIN ALTE LOCURI DIN Ro SAU DIN LUME, pe ALPINET. ORG O pot face prin STRADANIA NOASTRA. Strădania francezilor nu am văzut-o nici “with fee” nici “free”.
Despre camera Canon A60: Dupa selecţia modului "Stich Assist Mode" prin fixarea rotiţei de sus cu simbolul "cadre suprapuse" în dreptul reperului, cartea spune: "Use this mode when taking shots that you want to combine into panorama. To create panorama itself, you must stich the images together at your computer" Traduc:
Utilizaţi acest mod când luaţi cadre pe care voiţi să le combinaţi în cadrul unei panorame. Pentru a crea panorama însăşi trebuie să coaseţi imaginile împreună, în computerul dvs.
Aşadar nu ai sărit niciun pas. Pe cameră, "Stich Assist Mode" este util pentru că arată pe ecranul LCD jumătate din cadrul deja înregistrat de aparat, alături de cadrul din natură, pe care urmează să-l înregistrezi în aparat şi deci le poţi potrivi ca suprapunere pentru continuitate în viitoarea panoramă.
Eu am făcut suprapunere pentru continuitate, ochiometric. Am scos 3 cadre *.jpg 1024x768. În computer cu FotoStich, s-a decupat o panorama *.jpg 2237x688, care nu se încadra în regulamentul Alpinet.org YYYYx600. Am folosit zoom out digital şi am scos *.jpg 1950x600 adică o reducere la 87%. Asfel am respectat limita impusă de regulamentul Alpinet. Unele detaliile din planul 2 apar ceţoase şi pe original pentru că ceaţa era în formare.
Pentru a vedea pericolele de pe munte, pun pe site www.bobvalik.go.ro o fotografie a releului de pe Postăvaru luată cu 10min anterior panoramei şi alte 2 la 10min ulterior panoramei. Vedeam norul cum se formează în vale şi invadează spre creastă. Se vede norul separat de cer senin cand invadează releul. În 30 de minute vizibilitatea pe creastă ajunsese doar la 10...20m. Acest moment "de vată" nu este luat, pentru că nu se mai vedea decăt un alb lăptos.

Adrian Popovici Adrian Popovici, Sâmbătă, 31 Ian 2004, 19:51

Ce de explicatii. Asta-i tutorial in toata regula.:-) Sa stii ca in domeniul digitalelor cam toti devenim din cand in cand incepatori ca evolueaza prea repede tehnica asta. Pana sa ma dumiresc cu ce exista, a aparut de mult altceva nou.:-) E interesanta optiunea asta cu vazutu pe ecran, dar eu am o rezerva in a face fotografii privind pe ecranul digitalului, daca timpul de expunere nu-i destul de scurt ies in general miscate. Chiar nu-i inteleg pe cei care isi cumpara aparate fara vizare optica.
Bine ca nu m-am grabit sa dau nota. Tinand seama de explicatii si in primul rand de pasiunea pentru munte si dorinta de a o impartasi si altora dau acum nota corecta.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Valeriu Bobin
 1-20 din 39
  > [21-39]
FotografieComentariuData
Ecumenica
Fotogeografica X
Religia noastra vine din trecut si merge in viitor. Noi suntem un pic in urma traitorilor nostri.:-D
1 Nov
Lolaia
Fotogeografica 2007
O fotografie de arta. Pe fundal se vede un spirit alb care domina cadrul si imbratzisaza stanca. Atmosfera de mister potrivita. Cred ca a cadrat din instinct.
1 Nov
"Astra" Turnului din Crai :)
Despinoiu Eduard
E destul de buna! Nici la pasarea maiastra a lui Brancusi nu se vad penele, dar ideea se vede.:-D
2 Mar
AlexGĂVAN
Alex GĂVAN
Te salut cu respect!:-D
22 Ian
Misty Wood
Sorin Rechiţan
Ro kami.
20 Dec
Inca una si ma duc
Silviu Matei
Domnul mihai-ian nedelcu poate sa faca download la poza, sa tzina calculatorul pe calorifer pana putrezeste frunza, s-o mature, apoi sa urce din nou poza pe site. Desigur toate astea cu tandretze, ca sa nu fuga veveritza.:-D
20 Dec
Binecuvântare
Theodor Bunica
Momentul si simbolul sunt baza.:-D
6 Oct
Atmosfera
Gabriel Vişinescu
Daca o privesc fara dealurile din fundal, cadrata cu norul in top am senzatia de ireal. Incercati folosind bareta din dreapta.:-) Oricum efectul e excelent si asa cum e.
6 Oct
Talaz
Sorin Rechiţan
Fara panoramare nu ar mai fi talaz si ar scadea impresia creata de spatiul larg. Cand esti acolo, peisajul te inunda. Fara panoramare cum sa exprimi asta in fotografie format normal?:-?
3 Feb
Atrase de ... gravitaţie
ANDREI DUDESCU
Excelenta!
3 Feb
Vârful Gârbova
Sorin Rechitan
A iesit ca la Machu-Picchu.:-)
12 Dec
Geometrie
Sorin Rechitan
Geometrie neeuclidiana!:-D
3 Oct
Trekking
Sorin Rechiţan
Pe buza de la "Cuibu' norului". :-D
21 Sep
La păscut
ANDREI DUDESCU
Am dat nota astfel: PersonaleMax10Dat|10|_BucuriaMax30Dat|30|_SubiectMax30Dat|20|_DescriereMax10Dat|8|_TehnicaMax20Dat|6|_NotaFinala|7.40
PlusRaritateMax20Dat|0|_PlusUnicitateMax20Dat|0|_NotaCuPlusuriMax14sDat|7.40|
17 Sep
Uite cine reglează antena...
Teo Paraschiveanu
Multa transpiratie pentru ocazia unui asa cadru. Da oxigenu' Fagrasului ramane in tine. Felicitari pt tura.:-D
17 Sep
În imperiul soarelui
Cosmin Sava
Daca ascunde soarele ascunde imparatul, nu mai este imperiul soarelui. Este "Mare de nori". Ar avea poezia ei, dar devine altceva, cam inn, cam trist, cam deprimant bun pentru domnisoare batrane.:-(Salveaza pe computer si decupeaza soarele lasand numai norii si o sa vezi.:-)
Asa e yang, si tine plamanii plini.:-D
17 Sep
Să tot stai...:-D
Cosmin Sava
Sunt in apartament, la computer. Ma uit la poza si am impresia ca aerul din camera miroase a iarba de izvor si a nor.:-D M-a apucat dorul de duca.:-D
17 Sep
Tara Barsei
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
Ca multi de pe acest site, are instinctul artei, felicitari.:-D Arta nu e noua sub soare. Dar da doamne sa tot fie asa nenoutate. A prelucrat cu sufletul.:-D Sa mai prelucreze.:-D Mai putin prelucrat... poate merita pentru o fotografie anonima.:?
16 Sep
Tentacule...
Sorin Rechiţan
Se potriveste versul "Te-astept ca din cer":-)
7 Aug
"Rendez-vous..."
Sorin Rechiţan
Sheicul:-D
7 Aug
Comentarii înscrise de Valeriu Bobin
 1-20 din 39
  > [21-39]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2022